A kormány helyteleníti, hogy az RTL Klub "bosszúhadjáratot indít" amiatt, hogy Magyarországon is adót kell fizetnie – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

Hozzátették: "az pedig egész egyszerűen elfogadhatatlan, hogy a kormánytagok családtagjain, mint például a miniszterelnök édesapján akar bosszút állni ezért".

Magyarországon a kisvállalkozások is fizetnek adót; "teljesen természetes", hogy egy sokmilliárdos árbevételű cégnek, mint az RTL Klubnak is adót kell fizetnie, ugyanúgy, mint másoknak, ki kell venniük a részüket a közteherviselésből. "A reklámpiac más szereplői is kifizetik a reklámadót, mégsem indítanak bosszúhadjáratot" – fogalmazott a Miniszterelnökség.

Az RTL Klub péntek esti Híradójában az egyik hírblokk arról szólt, hogy a miniszterelnök édesapjának vagyonosodását vizsgálná a Demokratikus Koalíció. Elhangzott: "idősebb Orbán Győző bányászati cége a válság kitörése óta nagyjából 1 milliárd forint osztalékot fizetett ki tulajdonosainak a legfrissebb cégközlöny szerint".

Az Országgyűlés által szerdán elfogadott jogszabály értelmében a reklámokból származó árbevétel, valamint a saját célú reklámok költsége után adót kell fizetnie a jövőben a médiavállalkozásoknak, kiadóknak, a szabadtéri reklámhordozók hasznosítóinak, az internetes reklámok közlőinek. A jogszabály különböző adósávokban határozza meg a reklámbevételek adóját: félmilliárd forintos árbevételig 0 százalékos, 20 milliárd forint felett azonban már 40 százalékos adót kell fizetni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Hát ki mit ad azt kap !!:-)) Szar lehet most hogy nem tudjátok valakinek befognia pofáját és jelen esetben egy tv csatorna az! Amíg tehetik hajrá!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Proli
Ez fáj Orbáncnak?
Ha a herélt Ráró rúgná tökön az valóban fájhatna!
nyanya001
Ez az adónem a kormány bosszúja a független médiák ellen !
Mert ha valamelyik lemerte írni, vagy ki merte mondani
a kormány mocskosságait, akkor ők azt menten bosszúnak kiáltják ki !
karma1
Vajha miert faj az a kormanynak, ha egy ujsagiro, egy TV-stab, vagy radioriporterek vegzik a dolgukat, es olyan ugyekben nyomoznak, amelyek VALOBAN erdeklik az embereket.

Tortenetesen lorincbarat hirtelen multimilliardossa valo elougrasa mar eleg sok ember fejebe utott szoget, es mar nagyon sokan kivancsiak volnanak erre a sikersztorira, valamint az illeto barat (orban-barat) vagyonbevallasara is, mert ugye aki Magyarorszagon adozik a NAV fele, ilyennel rendelkeznie kell. Ha vallalta a kozszereplest, polgarmesterkedest, akkor bizony a valasztoi jogosan kerdezhetik tole, hogy neki honnan vannak a millioi, mig esetleg a valaszto, aki ezt tudni akarja, - ehezik...
qxy
@magyarbakancs: ja, és a Fidesz alapító iratai hol is voltak, Igen. MSZMP .MERT ???
mariaberta
@magyarbakancs: Most akkor ezeket úgy győzte le, hogy maga mellé állította?
human
Ez nem bosszú csak az Origo-hoz hasonlóan a piac elvárásaihoz igazítják üzletstratégiájukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.