Az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége nem befolyásolta jelentősen a hazai fizetési szokásokat – közölte a MasterCard kártyatársaság a májusban készített felmérésének megállapítását hétfőn az MTI-vel.

A 900-as mintán végzett kutatás eredményei szerint nincs szükség a havi 150 ezer forintos értékhatárra az ingyenes készpénzfelvételnél, hiszen tízből kilenc ember – a hazai nagyvárosi felnőtt lakosság 86 százaléka – nem akar, vagy nem tud havonta 150 ezer forintot felvenni.

A megkérdezettek egyharmada havonta kevesebb mint 50 ezer forintot, másik egyharmada kevesebb mint 100 ezer forintot vesz fel készpénzben.

Mindössze a megkérdezettek 3 százaléka nyilatkozott úgy, hogy minden hónapban kimeríti az ingyenesen felvehető készpénz maximum összegét – tájékoztatott a kártyatársaság.

A válaszadók 7 százaléka vesz fel 150 ezer forintnál többet havonta, és 20 százalék körüli azok aránya, akik kettőnél több alkalommal vesznek fel készpénzt a számlájukról – írja közleményében a MasterCard.

Eölyüs Endre, a MasterCard üzleti igazgatója a közleményben rámutat arra, hogy a hazai kártyahasználati szokásokat nem változtatta meg az ingyenes készpénzfelvétel bevezetése, kis mértékben az idei első negyedévben is tovább tudott nőni a bankkártyát napi rendszerességgel használók aránya, a tavaly mért 32 százalékról 34 százalékra, ami az öt évvel ezelőttihez mérten 10 százalékos növekedést jelent.

Nemzetközi viszonylatban azonban továbbra is van még hova fejlődni, hiszen számos országban jóval magasabb az elektronikus fizetések aránya, mint Magyarországon – hívta fel a figyelmet az üzleti igazgató.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Akinek 80 ezret utálnak át a nyugdijintézetböl,
az honnan a bánatból vegyen ki 150 ezret ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
@pbalage: Én letojtam a tranzadót, nem kértem az "ingyenes" pénzt. Máshonnan úgyis beszedik.
Cicamama55
Számítsák ki az átlagot, s megmutatkozik a valós érték arról, hogy mennyi az átlagkereset...Hát fele sincs annak, amit a felmérésekből hallhatunk az biztos!
Szvetlana
Ha a számlára érkezik a jövedelem, legyen az nyugdíj, vagy nettó fizetés, abból vonják le a rendszeres megbízatásokat-vagyis a havi rezsiköltségeket. Ha azt egy globális 70 ezer ft.nak vesszük, és az említett 150 ezer forintot kivenné mongyuk konyhapénznek, akkor a nettó jövedelem 220 ezernek kellene lenni.
Ez meg kevésnek adatik meg.
tivoli
Ne örüljetek nagyon, ez csak próbaügylet volt. Most tanakodnak, hogy 100, vagy 50 ezer forint legyen az ingyenes pénzfelvétel alsó határa.
Mert a bankadót valahol be kell hozni.
Nil
TAlán mert néha két embernek sincs ennyi jövedelme összesen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.