Az elmúlt napokban ugrásszerűen megnőtt a koruknál fogva hiszékenyebb és kiszolgáltatottabb fogyasztókat célzó árubemutatókkal kapcsolatos fogyasztói panaszok száma – figyelmeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

Míg korábban elsősorban szórólap útján invitálták az érdeklődőket a különböző – rendszerint utazással egybekötött – termékbemutatókra, úgy mostanára a személyre szóló meghívók, telefonos megkeresések és az utcai leszólítás vált meghatározóvá – írja az NFH-ra hivatkozva a Napi.hu.

A meghívásból azonban nem derül ki, hogy a végső cél a fogyasztók meggyőzése a több százezer forintért kínált termékek megvásárlásáról, ugyanis az árubemutatót szervező vállalkozások rendezvényeiket "egészségnapként", "egészségügyi szűrővizsgálatként", "teljes körű egészségmegőrző programként", illetve "ingyenes állapotfelmérésként" (például szív- és érrendszeri állapotfelmérés, vércukorszint mérés, testzsír mérés, írisz diagnosztika, thermokamerás diagnosztika) hirdetik meg.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
ezeréves dolog, a termékbemutató ugyanis ebben az országban a fidesz.
tivoli
Naná, majd beveszem az ingyenes átfogó állapotfelmérést, nem? Amikor egy egyszerű vizsgálatra heteket, hónapokat kell várni, nehogy azt higgye valaki, hogy ez komoly. Már hogy a bánatban lehet egy kultúrteremben, egy szállodában, egy étteremben vagy hasonló helyeken az ilyesmit kivitelezni?
1magyar
Tegnap a P...y parkolóban volt egy kisteherautóban hallásvizsgálat ingyen.
1magyar
@caligne: Egy pasit láttam aki laptoppal a kezében ült, de senki nem volt nála.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.