Európa új korszakba lépett, egy új korszakhoz pedig új eszközökre van szükség – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Magyar Tudományos Akadémián tartott  A visegrádi csoport – Európa növekedési motorja című konferencián.

A kormányfő szerint itt az ideje, hogy a közép-európai államok a korábbiaknál kissé bátrabban hallassák a hangjukat a legkényesebb kérdésekben, amire az is feljogosítja e térséget, hogy Közép-Európa gazdasági növekedése nélkül a kontinensen ma nem volna bővülés.

Orbán: új korszakhoz új eszközök kellenek

A magyar álláspont az, hogy az Európai Unióban a szerződéseket, köztük a pénzügyi szerződéseket, be kell tartani. A bevándorlás ügyében a magyar kormány véleménye az, hogy az EU-n belül biztosítani kell a munkaerő szabad áramlását, a külső bevándorlást azonban jelentősen le kell fékezni – fejtette ki Orbán Viktor a José Manuel Barroso európai bizottsági elnök, Johannes Hahn regionális ügyekért felelős uniós biztos és a visegrádi kormányfők részvételével rendezett tanácskozáson.

Orbán Viktor egyúttal ismét olcsó energiát sürgetett, a foglalkoztatás ügyében pedig azt mondta: mindenkinek munkát kell adni, ez fogja rendbe tenni a gazdaságot.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
"A magyar álláspont az, hogy az Európai Unióban a szerződéseket, köztük a pénzügyi szerződéseket, be kell tartani". Akkor be kéne tartani viktorka, csak az unijo tartsa be nektek nem kell! "A bevándorlás ügyében a magyar kormány véleménye az, hogy az EU-n belül biztosítani kell a munkaerő szabad áramlását" Már 600 ezer magyar dolgozik az EU tagállamaiban, mert ti csak a közmunkában gondolkodtok!
Nil
HA új eszközök kellenek,akkor miért Rákosi módszereit alkalmazza?
pbalage
kés, villa, olló... gyerek kezébe nem való...
Senara
A három másik miniszter mit csinálhat ? Netten olvassák Lengyel lehallgatási botrány nemzetközi visszhangját ? -... , EU-n belül biztosítani kell a munkaerő szabad áramlását, ...csak nem képzelitek én biztosítok melót nekik ... aki nem kell nekik azoknak marad a létminimum a haverok cégénél ...Bevándorlók nem kellenek csak külföldi rám szavazók ... regisztrált névsora ... :-(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.