Kulturális együttműködési lehetőségekről tárgyalt Balatoni Monika, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára Borisz Szvetlov fehérorosz kulturális miniszterrel Minszkben, a Magyar Kulturális Napok nyitónapján.

A Magyar Kulturális Napokat Balatoni Monika nyitotta meg kedden a Belorusz Állami Akadémiai Zenei Színházban, ahol a Duna Művészegyüttes és az Ewald Rézfúvós Kvintett lépett fel – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális diplomáciáért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel.

Az összegzés szerint Balatoni Monika a megbeszélésen kifejtette, hogy a minszki Magyar Kulturális Napok eseménysorozata egy hosszú távú kulturális együttműködés fontos állomása, méltó folytatása a négy évvel ezelőtti Belorusz Kulturális Napoknak. Véleménye szerint a magyar kormány úgy tekint a kultúrára, mint a diplomáciai kapcsolatok eszköztárának egyre hangsúlyosabb elemére. A kultúra a szoros gazdasági kooperáció "előszobája", ezért is fontos az erősödő gazdasági kapcsolat mellett egy szoros kulturális együttműködés fenntartása – tette hozzá.

A közlemény szerint Borisz Szvetlov azt hangsúlyozta, hogy a magyar kultúra megismerésével hazája olyan kincset kapott, amellyel ők maguk is tudnak gazdálkodni a saját kultúrájukon belül és örömmel fogadta Balatoni Monika meghívását Magyarországra, hogy 2015-ben újabb hetet szenteljenek a fehérorosz kultúrának Magyarországon.

A kétoldalú együttműködések következő állomása a belorusz Állami Opera és Nagyszínház, valamint a Magyar Állami Operaház közötti együttműködési megállapodás aláírása, de döntés született arról is, hogy a két állam a kulturális és művészeti oktatásban stratégiai együttműködés kialakítására törekszik a jövőben.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Hány üzlet is jött össze az elmúlt 4 évben a diktátorok hátsójának kényeztetésével?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
Barátkozni barátkozunk, de ehhez nem kell külföldre menni - szokjuk a hazait.
pbalage
@bencemacska: szerintem inkább kalácsképű...
kalács és sonka... két jó barát (kizárólag húsvétkor)
kkalman
Ezek után mondja még valaki, hogy a csúti atamán nem diktatúrát épít ezerrel, demokráciának csúfolva azt.
nezelodo
Nem barátkozik a kormányunk, hanem továbbképzésre jár! Majd csak összeszedik a KGST hét tartópillérét, a szlovák nemzetiségi politikától a mongol tugrikig.
gyuszka
Érdekes hozzáállás az itt kommentezők részéről. A kis országokkal ahol „diktatúra” van Orbánéknak nem szabad, még üzletet kötni sem. A nagy Kínával, igen mert ott van a dohány, még USA is nyalja a kínai kommunista párt seggét, akik felvásárolták az Egyesült Államok legtöbb részvényét ( kb 4000 milliárd dollárt).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.