Az Orbán-kormány új fejlesztési minisztere évekig volt részese olyan vállalkozások alapításának, amelyek szinte kivétel nélkül cégtemetőkben végezték rövid és kevéssé átlátható működésüket – írja az Index.

A lap szerintorosz és ukrán állampolgárok nevére néhány kisvárdai címre legalább 700 betéti társaságot jegyeztek be. A társaságok cégbíróságokon fellelhető dokumentumaiba szúrópróbaszerűen belepillantva az látszik, hogy az egy kaptafára alapított cégek bejegyzésénél közreműködő jogász rendre Seszták Miklós volt.

Kifizetetlen közterheik, törvénytelen és követhetetlen tevékenységük miatt a cégbíróság azóta gyakorlatilag az összes céget felszámoltatta – olvasható az Indexen.

A felszámolások az évtized második felében indultak be a cégbíróságon, a vállalkozások többségét a mérlegek leadásának vagy a köztartozások befizetésének elmulasztása miatt szüntették meg. Volt olyan cég, ahova felszámolót is kirendelt a bíróság. Az egyik Somogyi Rezső utcai cég 2009-es felszámolása például 375 000 forintjába került az államnak.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
F@sza !!! Na ilyen emberek kellenek az új kormányba...
Akiknek rutinjuk van lopás-csalás terén !!! Hajrá Orbanisztán !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
postamester
@Sede: június 26., 15:09

és mint tudjuk, Ö lett Az Orbán-kormány
új fejlesztési minisztere
Igy kell ezt csinálni ! Elöször bebizonyitani,
hogy rabló, aztán beállni pandurnak !
Sede
@postamester: azok után, hogy a privátkopón elég sok "csúnyaság" jelent meg Sesztákról, majd mindezek után Orbán kinevezte fejlesztési miniszternek, mintha azt "üzenné" ezzel a népnek: bekaphatjátok, azt csinálok, amit akarok...
postamester
@Sede: Sajnos Orbánisztánban ez a törvény...ha neki tetszik, mehet egy egész ország kárára...Orbanisztán = hátasztán ???
Bástya Elvtárs
Ő volt a SESZTA, mint az elsős gimisek 30 éve.
human
@Sede: A cél, hogy megszokják az emberek az aljas húzásokat és hogy kétes személyek kerülnek vezető pozícióba. Mikor az emberek már csak a vállukat rándítják meg ezekre a húzásokra, akkor érte el célját a fidesz.
nezelodo
Azért mára már tudjuk, hogy hóóóóótt tisztességes volt ezekben az ügyekben is. Hogy honnan tudjuk ? Hát mert ő mondta. Na meg a kurmánya. Lehet, hogy a misén is kiprédikálják a városában a tisztességét, ahogy kell...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.