Az Orbán-kormány új fejlesztési minisztere évekig volt részese olyan vállalkozások alapításának, amelyek szinte kivétel nélkül cégtemetőkben végezték rövid és kevéssé átlátható működésüket – írja az Index.

A lap szerintorosz és ukrán állampolgárok nevére néhány kisvárdai címre legalább 700 betéti társaságot jegyeztek be. A társaságok cégbíróságokon fellelhető dokumentumaiba szúrópróbaszerűen belepillantva az látszik, hogy az egy kaptafára alapított cégek bejegyzésénél közreműködő jogász rendre Seszták Miklós volt.

Kifizetetlen közterheik, törvénytelen és követhetetlen tevékenységük miatt a cégbíróság azóta gyakorlatilag az összes céget felszámoltatta – olvasható az Indexen.

A felszámolások az évtized második felében indultak be a cégbíróságon, a vállalkozások többségét a mérlegek leadásának vagy a köztartozások befizetésének elmulasztása miatt szüntették meg. Volt olyan cég, ahova felszámolót is kirendelt a bíróság. Az egyik Somogyi Rezső utcai cég 2009-es felszámolása például 375 000 forintjába került az államnak.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
F@sza !!! Na ilyen emberek kellenek az új kormányba...
Akiknek rutinjuk van lopás-csalás terén !!! Hajrá Orbanisztán !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
@1magyar: Hát persze! Ezért lett fejlesztési miniszter, mert nagy gyakorlata van vállalkozások étrehozásában. Tiszta sor.
pernahaider
A privatkopo.hu portálon is lehet sok érdekességet olvasni a t. miniszter "úrról".
magyarbakancs
egyáltalán ebben a kormányban van olyan miniszter ,államtitkár kinek nincs vaj a füle mögött.
postamester
F@sza !!! Na ilyen emberek kellenek az új kormányba...
Akiknek rutinjuk van lopás-csalás terén !!! Hajrá Orbanisztán !!
sokanvagyunk
Az Index főszerkesztője még megvan? :))
Kamcsatka
Nem kívánom védeni az előző kormányokat/1989óta/ mert mindannyian tudjuk, hogy nincs is miért.
Azt mindenesetre szeretném leszögezni, hogy minden demokratikus berendezkedésű országban az állam egyik feladata hogy fellépjen a maffia ellen. Ma orbánisztánban annak, hogy fontos pozíciót tölthess be, előfeltétele hogy maffiózó legyél. Az állam önmaga a maffia, így nem várható el tőle, hogy fellépjen önmaga ellen.
Persze ezt már Magyar Bálint jól leírta a Magyar Polipban.
nusika
Csodálkozunk, most már lehet bármít lopni-csalni !! Arra lennék kiváncsi, hogy mi a véleménye annak a kisfiúnak, aki segített a rabló elfogásában, és most...
velvet.hu/blogok/helyszinelo/2014/06/26/kiengedtek_a_tolvajt_akit_a_hos_ovodas_kapott_el/
mekkelek
Tehát minden kritériumnak tökéletesen megfelel.
postamester
@nusika: ..." A kisfiúért rendörautó megy, és viszi a Teve utcai rendörpalotába, ahol átveheti az ajándékát " ...

( egy szines búgócsigát )
human
Nem meglepő. Az Orbán kormány arra rendezkedett be, hogy minél több adóforintot, EU forrást átjátszanak a fideszes cégeknek, vállalkozóknak. Ehhez pedig olyan emberek kellenek, akik már bizonyították, hogy nem szívbajosak, ha aljas dolgot kell tenni. Így kerül a kormányba III/2-es tiszt, tőzsdezsonglőr és a cégeket szalagon gyártó és felszámoló vezető.
Senara
Saját fegyverével vágnak vissza a kormánynak . Csak nem karakter gyíkossággal hanem tényekkel , ebben az esetben tuti nem lesz helyreigazítás , mint kormányközeli médiáknál .Válasz ... ezt nem tudják ráfogni az elmúlt 8 évre , Gyurcsányra , Bajnaira .
bakegya
@magyarbakancs: NINCS-miért-csakkk-és mert soha senkinek nincs bátorsága rákérdezni személyesen a zorbáncnál.
Pálinkafőző Rézüst
onkan, árcsí, nahát, labos, = egy ugyanaz, :)))) vélemény erről??
mariaberta
Mert ez a mi III/II-esünk, Medgyessy meg az Ő III/II-e, és mivel Ő csak egy kisebb beosztásban volt, a mienk meg nagyobbba, ez a mi Kémelhárítónk nagy megbecsülést érdemel.
Dr. Felipe
Jujuj, akkor este nézzük az RTL híradót.
postamester
@Pálinkafőző Rézüst: Hát persze, a stilust és a nyelvet
nem lehet lecserélni egy megváltozott nick-el...köszike,
a gyanúmat igazoltad...:-)))))
Dr. Felipe
Csak a szokásos. Nem eltűnt cégek ezek, csupán eladták a Kaya Ibrahimnak mint régen. Megmondták hogy folytatják, hát íme.
qxy
Csak úgy mellesleg.
Nem egy sikkasztót buktattak már le és nem szaros milliókról van szó, de mikor lesz a hírekbe, .- az innen vissza kapott pénzt, erre és erre lett rá fordítva vagy ki fizették belőle a " valamit?
hol vannak azok a pénzek? Ki is a felelős az ország pénztárcájáért? Na hozzuk csak elő és faggassuk ki vagy vágjuk sittre! ! ! ! Tessék el számolni.
Desischado
Human megfogalmazta a lényeget. "Tapasztalt egyének" kellenek ide, akiknek már van "gyakorlatuk" a lopásban. Egyszerűen nem értem, meddig csinálhatják még, mikor lesz az embereknek elegük? És qxy-nek is igaza van, mikor hallunk már az eltűnt pénzekről, hogy visszakerültek?! Meddig mehet még büntetlenül a Cselez-Lopez című műsor?!
pityuka
@Desischado: Miért lenne az embereknek ebből elegük? Erre adtak felhatalmazást. Nem? Az, hogy neked (nekünk) nem tetszik, az egy más dolog. Sokan vagyunk, de mint látjuk nem elegen. Ennek az országnak veszni kell (sajnos). Erre van felhatalmazás!!!
mate03
@magyarbakancs: Igen!Orbán Viktornak hívják,az ő füle mögött egy bödön zsír van!
amaramaistanna
Sesztákhoz képest Kaya Ibrahim csak a futottak még kategóriába tartozott.
kkalman
Kell a szőke olajherceg mellé még egy maffiavezér a kormányba. Ezután várom a vendettát, csak úgy, egymás között.
Desischado
@pityuka: Nagyon félek, hogy igazad van.
evacica
@mekkelek: Nem ő az első. Emlékezzünk Simicska üzletér az első Orbán kormány idején. Kaya Ibrahim, Joszip Tot a hosszú byte-ok éjszakája az akkori APEH nél,Szóval meg van már rég a nagy tapasztalat ahhoz, hogy tüntessük el a közös pénzt a saját zsebünkbe. Orbán megmondta hogy mi a programja:FOLYTATJUK! A lökött nép meg megválasztotta, hogy folytassa a kisemmizését! Úgy kell nekünk, elvégre szabad a vásár! Mi akartuk!
postamester
@Sede: június 26., 15:09

és mint tudjuk, Ö lett Az Orbán-kormány
új fejlesztési minisztere
Igy kell ezt csinálni ! Elöször bebizonyitani,
hogy rabló, aztán beállni pandurnak !
Sede
@postamester: azok után, hogy a privátkopón elég sok "csúnyaság" jelent meg Sesztákról, majd mindezek után Orbán kinevezte fejlesztési miniszternek, mintha azt "üzenné" ezzel a népnek: bekaphatjátok, azt csinálok, amit akarok...
postamester
@Sede: Sajnos Orbánisztánban ez a törvény...ha neki tetszik, mehet egy egész ország kárára...Orbanisztán = hátasztán ???
Bástya Elvtárs
Ő volt a SESZTA, mint az elsős gimisek 30 éve.
human
@Sede: A cél, hogy megszokják az emberek az aljas húzásokat és hogy kétes személyek kerülnek vezető pozícióba. Mikor az emberek már csak a vállukat rándítják meg ezekre a húzásokra, akkor érte el célját a fidesz.
nezelodo
Azért mára már tudjuk, hogy hóóóóótt tisztességes volt ezekben az ügyekben is. Hogy honnan tudjuk ? Hát mert ő mondta. Na meg a kurmánya. Lehet, hogy a misén is kiprédikálják a városában a tisztességét, ahogy kell...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.