Magyarország egyre jobban teljesít a foglalkoztatásban – kommentálta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki adatait a Fidesz-frakció.

A KSH jelentése szerint az idén március-májusban 4 millió 105 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 195 ezerrel több, mint egy évvel korábban, a munkanélküliség pedig 8 százalékra csökkent.

A Fidesz képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében az adatokat úgy értékelte, hogy egyre inkább beérnek a kormány intézkedései, a foglalkoztatottság folyamatosan nő, 22 éve nem dolgoztak annyian, mint most.

Bizakodásra ad okot – folytatták –, hogy hónapok óta tartósan négymillió fölött van a foglalkoztatottak száma, és a munkanélküliség is tovább süllyed: ma 357 ezer a munkanélküli, számuk egy év alatt 104 ezerrel csökkent.

A kormány foglalkoztatási programjainak, a gazdasági növekedésnek és a Magyarországra érkező fejlesztési forrásoknak köszönhetően egyre többen élnek segély helyett munkából – írta közleményében a kormánypárti frakció, hozzáfűzve: ahogyan eddig, úgy ezután is mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél többen dolgozhassanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.