Orbán Viktor miniszterelnök szerint nehéz munkával, de sikerült elérni, hogy Magyarországon az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol. A kormányfő ezt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának vasárnapi tisztavatási ünnepségén mondta, a budai Várban.

A miniszterelnök beszédében szólt a 2010 utáni rendvédelmi reformról, kifejtve: az emberek egyik fő elvárása az volt, hogy a rendőrség véletlenül se kelthessen olyan benyomást, hogy nem az áldozatok, hanem az elkövetők oldalán áll, vagy esetleg egyes tagjai a bűnelkövetők táborához tartoznak. Ezzel kapcsolatban kijelentette: az elmúlt években sikerült megtisztítani a rendőrséget az ilyen ügyektől.

Az emberek elvárása volt az is – folytatta –, hogy az ország legeldugottabb településein is érezhető legyen a rendőri jelenlét. Ehhez szükség volt 3500 új rendőrre – emelte ki.

Orbán: Erről a rendről álmodtunk 25 évvel ezelőtt

Orbán Viktor azt mondta az ifjú tiszteknek, hogy aki rendőrtiszti pályára készül, annak tudnia kell, hogy a rendőr a törvény hangja, ezért minden szavában és tettében a törvényt kell képviselnie, példát kell mutatnia.

"Ha a rendészeti dolgozók naponta nem szereznek érvényt a törvénynek, akkor a törvényalkotók és a bíróságok munkája fabatkát sem ér" – fogalmazott a kormányfő.

Szerinte mára nehéz munkával, de sikerült visszaállítani "a mundér becsületét", így az egyenruha többé nem félelmet ébreszt, hanem tiszteletet parancsol.

A miniszterelnök külön felhívta a figyelmet a rendvédelmi szervek közötti kiváló kapcsolatra, arra, hogy a rendvédelmisek az elmúlt években bebizonyították, ha baj van, mindig ott vannak: jöhet ipari katasztrófa, egész Európát megtépázó váratlan havazás vagy akár emberemlékezet óta nem látott árvíz, rájuk lehet számítani.

Orbán Viktor az egyik legnagyobb adósságnak a rendvédelmi életpályamodell kialakítását nevezte, jelezve: kiemelten fontos feladatnak tartja e munka elvégzését, hogy tervezhetőbb, biztonságosabb, kiszámíthatóbb és stabilabb legyen az ágazatban dolgozók életpályája.

Beszédében kitért az alaptörvényre is mint "emberi és nemzeti szabadságunk fundamentumára", majd úgy fogalmazott, hogy ebből a szabadságból születik az a rend, amelynek védelmére a rendészettudományi kar végzősei felesküdtek. "Erről a rendről álmodtunk 25 évvel ezelőtt" – tette hozzá a kormányfő.

A 166 végzett hallgató a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, a miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter és a tábornoki kar jelenlétében tette le a tiszti esküt.

A karról idén 120 tiszt kerül a rendőrséghez: ők bűnügyi nyomozó, gazdaságvédelmi nyomozó, igazgatásrendészeti, közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és határrendészeti szakirányokon végeztek. A többi végzős hallgató a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a büntetés-végrehajtás és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tisztje lesz.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Nem is tudtam, hogy a mini sztár elnökünk újabban stand up comedyval próbálkozik... próbálkozik, mert ezt még gyakorolni kell.
Az egyenruha tiszteletet ébreszt? Hmm... van egy réteg, akik pont tesznek az ötven kilós rendőrkékre, és családostól nekik mennek, ha nem tetszik valami. Az emberek egy másik része meg simán csak utálja őket a törvényileg legalizált pénzbehajtó munka miatt.
Ja, és 3500 új rendőr? Szép duma, nagy kár, hogy ebben benne van a komplett állományt kiszolgáló munkaerő is a rendőrségen alkalmazott karbantartókkal, meg titkárnőkkel együtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@prime777: Azert lett 2/3-uk mert az internet nem jut mindenhova.
A koznep a TV1-en es az RTL-en szerzi be informacioinak 90%-at.
Mivel a TV1 a fideSS kezeben van, az RTL pedig eddig kozombos volt, igy rendesen atmostak a magyar nep fiainak agyat a "nemzeti" dumaval. Valajoban Magyarorszagnak eddig meg nem volt ennyire nemzetellenes politikaja mint most van.
Tobb mint 600 ezren hagytak el otthonukat miattuk.
Az allamadosag rekord szinten van miattuk.
A forint osszeomlott miattuk.
Az Unioban az utolsok kozott vagyunk miattuk.

Persze ezeket nem kommunikaljak, igy az ecceru ember csak annyit lat hogy "Magyarorszag jobban teljesit"
Na ezt most majd ellensulyozza az RTL, csak sajnos 5 ev hosszu ido
Yoda69
@prime777: Nagyon naiv vagy, vagy tul fiatal.
A lenyult penzek nagy reszen MOL reszvenyeket vettek atlag 25eFt0os aron, ami most a felet sem eri. Magyarul eltapsoltak a nyugdijvagyont.
A masik resze a kodos homalyba merult, allitolag van valami adossagcsokkento alap, oda tettek be. De irat persze nincs rola. Szerintem kimutyiztak, vagy fideSS-es banksazamlakon kamatozik a penz.
Csakugy mint a vorosiszapos karosultaknak osszekalapozott 2 milliard forint is. Annak is nyoma veszett. Jol bevedtek azt is maguknak.
X-ray
"A társ anyósa
----------------
Két rendőr járőrözik. Az egyik megpillantja a társa anyósát.
- Az ott az anyósod? Mutass már be neki!
Mire a másik kinyújtott középső újjal:
- Hé Mama! Ezt Neked!"
bencemacska
@nyanya001: Magyarország jobban teljesít , q...va anyjukat!!!
prime777
Értem.Azért ha ez igaz az nagyon durva.Ilyenért máshol minimum ,hogy elzavarják a vezetőket.A nép meg még is imádja őket.Ha ezt Gyurcsány csinálja meg ,az már rég nem él.:)Ha ez igaz akkor a magyar megérdemli ,hogy tönkre vágják az életét.És mi tapsolunk is hozzá.
Drábik János előadásait hallgatom.Velencei beszédében Orbánt méltatja ,hogy micsoda mákunk van ,hogy egy ilyen szorgalmas,tehetséges ember került a kormány élére.Ő megvéd minket az EU-tól amennyire tud.Szerencsétlen nemzeti kormány mindent elköveti amit csak lehet.Szóval hatalmas mákunk van ,hogy nem más került oda.Elképedve szoktam hallgatni őt.Pedig rá nem lehet mondani ,hogy egy ostoba pali.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.