Akár 5 millió forintos büntetést is kaphat, akinek az udvarán parlagfüvet találnak. A hatóság keddtől bírságol.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
Hungarikum! Mindenre jó...

kismókusok kenyérre is kenhetik - nagymókusok süteménybe is tölthetik...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Na akkor az önkormányzatok és Nemzeti Parkok gyűjthetik a pénzt, gondolom a CÖF-ös feljelentő brigádok is elemükbe érzik majd magukat.
postamester
Erre kiváncsi leszek, hogy a miskolci nyomornegyed telkein található parlagfüvet ki
irtja ki, vagy ha nem, miböl fizeti ki az öt millát a családfö a 22,800.- Ft-os segélyböl
5 gyerek mellett ???
dr. prédikátor
Tudjátok milyen finom salátát lehet belőle késziteni???
bakegya
Nálam a vad-disz-nőket kellene már kiirtani úgyfelverte az erdő a körülöttem lévő összes
Tsz kapirgáló és fidess kárpótolt földrészleteit.
jancsik68
A parlagfű kiirtása barbár tett.Az emberi butaság és korlátoltság jelképe.Nem kiirtani,hanem gyüjteni,és gyógyszer ként kell alkalmazni.Teája az alergia legjobb ellenszere.Állandó fogyasztása rendbe teszi az imun rendszert,a cukorbetegek cukor szintjét és a vérnyomást.A gyógyszer ipar azért gyülöli mert rendszeres fogyasztása csökkenti a felesleges gyógyszer fogyasztást.Az infraktus és a rákbetegség után a gyógyszer a 3. legnagyobb nép betegség,ami ujratermeli és növeli a megbetegedéseket,az emberi szervezet önrombolását.Aki nem hiszi el,amit irtam,próbálja ki a parlagfűteát,a napi nyersen törénő alkalmazását,s utána döljön be az irtási dumának.Évek óta alkalmazom az általm leirtakat.Beváltak!!
Strong
Hungarikum! Mindenre jó...

kismókusok kenyérre is kenhetik - nagymókusok süteménybe is tölthetik...
pbalage
- az akácfa nemsz@r, mert az alekosz megmondta, meg szabadságharcot lehet vívni vele
- a parlagfű sz@r, mert arra jó magas büntetéseket lehet kiróni stadion fatető átfestésre meg hasonló ökörségekre.

Jelzem, hogy mindkettő invazív faj, csak az egyikből lehet "kaszálni".
varrólány
No és hogy ellenőrzik bejönnek az udvarba ,a kertbe? Vagy felkapaszkodnak a kerítésen és belesnek?
De lehet van már parlagfű rendészet, aki lop azt nem találják meg na de majd a parlagfüvet letartóztatják!
nezelodo
A parlagfű irtásának a módja szakmailag teljesen elhibázott, a médiában nyomatott reklám a lázas semmittevést palástolja. Hiába aki ért hozzá az csinálja, aki nem tudja az parlagfűirtó alapítványokban pénz keres a hozzá nem értésével.
A kaszálással nem irtjuk ki, hanem meghússzorozódik minden tő, az újrasarjadással. Az is feltűnt, ahol ez évben nem kaszáltak, ott nincs, vagy minimális tőszámú parlagfű nő, ahol viszont már kétszer háromszor kaszáltak, szinte vetésnek tűnő egybefüggő telepek alakulnak ki a kaszálás nyomán. Szerintem egyedüli irtási módként a folyamatos talajművelés, de legfőképpen a kontakt vegyszerezés lenne célravezető. Sajnos a potya földárveréseken magántulajdonba került területek kezelői nem élharcosai az irtásnak, és szerintem egyszerűen elkerülik a bírságot is.
jancsik68
@nezelodo: Minden fajta vegyszerezés a természet tudatos gyilkolása.Meg kell találni ennek a növénynek is a hasznosságát,s azt kell alkalmazni.Nem pusztitani,hasznositani.A parlagfű gyógyszer,irtása az emberi primitivizmus kifejezője.A gyógyszeripar természeténél fogva irtozik minden természetes gyógymódtól.Neki a haszna a gyógyszererekből származik,aminek mellék hatása emberi életeket tesz tönkre.De hadd pusztuljon a magyar!!
szandokan
@jancsik68: A gondolatmeneteddel mindössze annyi a probléma, hogy a gyógyszerek azért készülnek, hogy embereket mentsenek meg. Mire egy gyógyszer megkapja a teljes körű engedélyt a forgalmazásra, sok milliárd dollárba kerül, míg egy gyógynövényt soha nem vizsgálnak be tudományosan. Nekem például a halálomat jelentené a lándzsás utifű, ami ugye remek gyógyszer a megfázásokra. Nézd meg egy gyógynövénykészítmény árát, majd hasonlítsd össze egy bevizsgált gyógyszerével. Azonkívül az aloe vera töbek között iszonyú hasmenést tud csinálni, mindezt 10 ezer forintért, ráadásul bélgyulladást is okozhat ez a csodaszer. A párszáz forintos Tisasen - be viszont még nem halt bele senki.
Január
@jancsik68: Ezt én már több helyen is olvastam, és biztos van benne valami. Elég csak arra gondolni mennyire virulens növény, a természet nem "alkot" hiába. Minden jó valamire.
Amikor megvettük a telkünket, tele volt vele. Mára nagyítóval kell keresni.
szandokan
@Január: A természet nem véletlenül alkot alkaloidákat is.
Január
@szandokan: Pont ez a gyógyszerek hatása is, egyik embernek jó egy gyógyszer a másiknak nem.
Az, hogy valamelyik gyógyszer jó, még nem jelenti azt, hogy minden embert meggyógyít.
Nagy többségét lehet, hogy gyógyítja, de van akinek árthat. Minden ember egyedi.
Erre én is rácsodálkoztam, mikor egyik gyógyszertől rosszul lett az Édesapám, és az orvos azt mondta "Akkor ne szedje, próbáljuk ki a másikat"!. Ekkor én alaposan meglepődtem, mi az, hogy "próbáljuk"?

A lándzsás útifű sziruptól én a télen meggyógyultam, a gyógyszerek nem segítettek.
Az aloe vera gél pedig kiváló sebgyógyító és egyéb bőrirritációk elsőrendű gyógyítója. Kipróbáltam már, azért merem leirni.
Neked ezek nem használtak, Nekem igen.
szandokan
@Január: Az aloe vera valóban kitűnő szer külsőleg. Belsőleg gyógynövény vagy gyógyszer annyban mindegy, hogy vagy hat, vagy nem hat, viszont egy tüdőgyulladásra nem érdemes cickafark teával kísérletezni.
hattorihanna
@jancsik68: Az én kisfiam is allergiás rá,3 éves kora után jött ki nála...csak erre,de nagyon... :-( Itt a környéken is kaszálják,amitől csak még több lett belőle évről-évre... Az irtását ily módon én is hülyeségnek tartom,vannak olyan növények amiket ha mellé vagy ellene ültetünk,akkor egyszerűen elnyomja,nem tud azon a területen elszaporodni.Ausztriában is így védekeznek ellene.
Január
@szandokan: Tudod, aki egy kicsit is ért a gyógynövényekhez, az nem fog. Más pedig megtanulja, és Ő sem fog többé.
varrólány
@szandokan: Igen tudjuk Dr. Szandokan hogy a gyógynövényeket sem lehet nyakló nélkül iszogatni, rágni, főzni, csak mértékkel !!
verőce21
Remélem, nemcsak ijesztgetés az 5 millió Ft-os bírság?(Ami meg is ismételhető)
Mert a sok parlagföld tulajdonos, gaz őstermelő és földtámogatási járulékfelvevő megérdemelne néhány tucat büntetést. :)
nezelodo
jancsik68

Hajrá, akkor eljött a Te időd, van belőle bőven, csak teremjen a búza, a zöldségfélék, a takarmánynövények stb helyett is. Bármilyen jó és hasznos valami a világon, de csak azt az egyet szaporítani bűn. A parlagfű legalább úgy szaporodik, mint nálunk a hülyeség, az pedig már túlteng a normálisak kárára.
Gondolom a lakásodat nem fűtöd, nem főzöl világítasz autózol, nem használsz vizet, mert szennyvíz lesz belőle, nem lélegzel, mert a széndioxid is mérgezi a környezetet, nem készítesz bort, nem erjed a pálesz, és nem világítasz az udvaron, mert nekirepül az éji bogár, szóval gyilkolod a természetet. Gondolkozz egy kicsit, bármilyen jó dolog is van a világon, az életünkben, de csak azt az egyet gyakorolni... nahát...
jancsik68
@nezelodo: Ezzel a birálatoddal csak gyógynövényekkkel kapcsolatos alacsony ismereteidet árultad el.Az emberiség a növények gyógyitó hatását régebb idő óta ismeri,mint a gyógyszerekét.Agyógyszerek alapanyaga a növényekben van,de azt rengeteg egyébbel keverik,akárcsak az élelmiszerekét.Gyújts meg egy gyógyszert,ugy ég,mint a műanyag tasak,mert ugyan az van benne,mint a műanyagtasakban.Ha ugy gondolod,továbbra is tömd magad kedvenc gyógyszereiddel,meggyógyulni nem fogsz tőle.Ha rá érsz olvasd el a gyógyszer kisérő papirját figyelmesen,megrettensz tőle.A gyógynövények gyógyitanak,a gyógyszerek mérgeznek.Mindenki azt választja,amit akar.
qxy
Nem véletlen kell írtani hisz ez az alapanyaga az allergia gyógyszernek. és egy doboz és többé nem is lenne allergiás a polgár. De azon nincs haszon kérem! !
Tessék beteg lenni tesség allergiás lenni amíg él. mert kell a pénz! !
nezelodo
jancsik68

Kösz barátom a lekicsinylést, jónak magyarázol a növényvilágról, a biológiáról és a biokémiáról. Nekem csupán a megszállott mániákusokkal van a bajom akik nem ismerik az egyensúly fogalmát. A gyógyítás sohasem egyoldalú, nem csak egyik vagy másik irányzat juttat el a gyógyuláshoz, különösen nem egyetlen növényben kell látni azt, ami éppen a parlagfű. Számtalan növény van ami gyógyíthat, de ha reggel délben esszük, akár mérgezhet is. Akár még irigyelhetném is a hatalmas elkötelezettségedet, de az esetenként a tévhitek rögzülését is jelentheti.
Desischado
Szerintem is hülyeség így irtani, inkább allergia elleni szert kéne csinálni, bár én ehhez nem értek, de jancsik68 alaposan meglepett a parlagfű ismertetésével. Ha tehetem, én is inkább gyógynövényeket alkalmazok, de van a mikor a gyógyszer segít. Igyekszem az arany középutat megtalálni, de a jelszavam: minél kevesebb gyógyszer, annál jobb!
Amúgy meg mi lesz, várhatjuk a parlagfű kommandót?
szandokan
@Desischado: Allergia ellenes szer van bőven, és hála az orvostudománynak, egyre korszerűbbek, a mellékhatásuk pedig a legtöbbnek az, hogy nem érzed az allergiás tüneteket. Allergia már az ókorban is létezett, a dohos pincékben, pedig ott nem volt parlagfű.
szandokan
@qxy: Ez így nagyon egyoldalú megfogalmazás, olyan, mintha egy csodadoktor beszélne belőled, vagy egy kézrátéttel, energiával kuruzsló (izé, gyógyító...). Gyógyszerek, oltások nélkül már kihalt volna az emberiség.
szandokan
@jancsik68: Azért kíváncsi lennék, ha mondjuk asztmás rohamod lenne, elsőként a parlagfűért rimánkodnál e...
szandokan
@nezelodo: Ne várj tőle mást. Egyébként sok embert be lehet csapni ezzel a "hiszen ez gyógynövény, ez nem árthat" szöveggel, meg azzal is, hogy az orvostudomány kizárólag a haszon miatt létezik. Ismertem olyan embert, aki a homeopátia miatt halt meg, mert az ugye nem árthat, de ha nem is használ, akkor...
qxy
@szandokan Tudod gyógyszerek meg oltások nélkül lehet hogy nem is lenne ennyi beteg. Nagyon sok az olyan beteg akik a gyógyszerek mellékhatásától lettek azok. Csak erről nem igen beszélnek. Nem vagyok egy csoda doki, de nem egy cukrost mentettem meg akinek azt mondták.- Élete végéig " Inzulin" Kézrátétel? Szerintem te is használtad a módszert, csak nem tűnt fel, mert természetesnek vetted. Tudom, most azt gondolod, "Én? soha" ! . De el is mondom.- amikor a gyermek elesik és odamész, meg simogatod ( ráteszed a kezed" )és mondod.- Ugye most már nem is fáj. és a gyerek már nem is sír, és nem is fáj a lába. Tudom sokan azt mondják, ez bla bala. D mindenkiben benne van és valaki tovább fejleszti. és nincs abba semmi rossz ha valaki ért hozzá. Mert a növényeknek, nincsenek olyan mellékhatása mint a gyógyszereknek.Miből is készűl a kígyó harapás ellen szere? Miből is kellene ki vonni az allergia ellen szerét? Na, ez az . Ki kell írtani mert akkor sok gyógyszer fogy.
szandokan
@qxy: Azért más egy gyereket megsimogatni akkor, ha elesik, és megint más kezelést igényel mondjuk egy agyhártyagyulladásnál. Egyébként nem akarok veled vitatkozni ezen, mindenki abban hal meg, amiben akar, csak a gyerekeket nem kellene kitenni ilyeneknek. A gyógynövényeknek meg nagyon is komoly mellékhatásai lehetnek, ahogyan a gyógyszereknek is, ezért kell körültekintően alkalmazni őket, és csak tényleg szükség esetén használni.
bakegya
A természet patikája kifogyhatatlan-de ez ma már Magyarország területére kivetítve sem igaz.
Az ember patikájában egyre nagyobb a piaci választék-csakkk egyre kevesebben képesek megfizetni.
Az orvos is ember.
Ezt a növényt lehetetlen kiirtani-az embereket viszont nem lehetetlen ...
jancsik68
@nezelodo: Nem vagyok sem megszállott,sem mánikus.Csak arra akartam felhivni a figyelmet,hogy ez az un parlagfű irtási akció micsoda egy nagy baromság.Először is meg kellene győzöződni a növény gyógyitó képeségéről,hasznosságáról, utána dönteni a kiirtási tevékenységről.A magyar ember 3. legnagyobb ellensége a tulzott gyógyszerfogyasztás,ami már nép betegség.Magyarországon széles skálája van a gyógynövényeknek.Meg kell őket ismerni,alkalmazni s utána lökni a hülye dumát.A kutya és macska szőre sokkal sulyosabb alergiát okoz,még sem dobják ki ezeket az állatokat.A természetben mindenre meg van a gyógymód.A gyógyszereknél a mellék anyag a méreg,a halálos,szervezetet romboló.Aki ezt nem ismeri fel,gazdagitsa a gyógyszermágnásokat.Betegeskedjen tovább.
keresztapa
Itt mindenkinek igaza van! irtani, vagy termeszteni kell a parlag füvet, ez itt a kérdés? Találgatni nem illik, konkrétumokkal kell igazolni az állításunkat, mely lehet hangzatos, de igaztalan, ugyanakkor lehet igaz de nem kellően hangzatos!
jancsik68
@keresztapa: Az internetten kellőképp lehet a parlagfűvel kapcsolaos véleményeket találni,csak rá kell kattintani.A kérdés?a parlagfű a hibás,vagy az un civilizációs fejlődés?Szükség van-e a tulzott gyógyszer zabálásra.Kellő képp gyógyitanak-e a pirulák,vagy szükség van-e az alternetiv gyógy módokra?Lehetne e alkalmazni a gyógyitásnál a régi jó magyar gyógymódokat.Kinek jó a tulzott gyógyszerfogyasztás?A betegeknek nem.!!Az emberek zöme egyáltalán felismeri-e a parlagfüvet,vagy csak hablatyol róla.Kipróbálták-e,vagy sem?Igaz-e a régi jó magyar mondásFában-fűben az orvosság,a gyógyulás!!Próbáld ki,s utána itélkezz!!.
keresztapa
@jancsik68: Amennyiben figyelmesebben elolvasod 18:47 -es kommentemet amiben mindenkinek igazat adtam mert ez a való!
ítélkezni nem az én feladatom! De itt nem gyógyításról, hanem a magáról a parlagfűről és mint fenyegetettséget okozó parlagfű jelenlétéről, ami ötmillióba is kerülhet. Függetlenül hasznosságáról, vagy károkozásáról szól, ahol a pénz dominál ott nincs értelem, így van ez a gyógyszer gyártóknál, és az orvosoknál is, kísérleteznek a betegekkel, etetik a sok egészségre káros hatású gyógyszereket, mert százalékot kapnak a felírt "gyógyszer" fogyasztás után! Ezért vannak orvoslátogatók, akik garantálják a százalékos juttatást!.
szandokan
@keresztapa: Azért én nem mondanék ilyen egyértelmű ítéletet a gyógyszerekre. Életet menthetnek sok esetben.
keresztapa
@szandokan: Rengeteg esetben halált, ami jóval több, mint az életmentés, a gyógyszer káros hatása, több mint a gyógyító hatás, orvos professzorok kutatási kimutatása alapján!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.