Az RTL Klub szerint ellehetetlenítésüket és ezzel a sajtószabadság durva korlátozását célozza az a módosító javaslat, amelyet L. Simon László (Fidesz) terjesztett be hétfőn a reklámadóról szóló jogszabályhoz.

A társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: "szinte tudni lehetett, hogy ha az eredetileg elfogadott törvényt nem sikerül úgy megfogalmazni, hogy az ezt a célt elérje, azt azon nyomban módosítani fogják és még inkább az RTL-re szabják".

Szerintük mindez egyértelmű beismerése annak, amit a társaság hetek óta állított: a törvénynek semmi köze az arányos közteherviseléshez vagy a kereskedelmi televíziók műsoraihoz.

Szerintük a törvény célja mostantól még világosabb, ne maradjon olyan jelentős médium az országban, amelyet a hatalom nem tud befolyásolni. "Hogy célját elérje, azoktól az eszközöktől sem riad vissza, hogy korlátozza a szabad versenyt, a piacgazdaságot és a sajtószabadságot" – olvasható közleményükben.

A reklámadóról szóló törvény június 11-én fogadta el a Ház.

L. Simon László most a többi közt azzal a céllal változtatna a jogszabályon, hogy korlátozza az adóalap csökkentésének lehetőségét az idén. Erre javaslata értelmében csak akkor lenne mód, ha az adóalany 2013-as üzleti évének adózás előtti eredménye nulla vagy negatív. Az indoklás szerint a módosítás figyelemmel van arra, nem kizárt, hogy egyes adózóknak "kreatív” ügyletekkel negatív lett a társasági adóalapjuk.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Nagyon bacca a csőrüket a fitymaszosoknak, hogy van az országban egy TV adó, amelyik nem hajlandó behódolni nekik. Mindent megpróbálnak, hogy ez ne így legyen, és csak olyan média működhessen az országban, amely nem tud mást, csak hozsannázni a baromságaikhoz.
Meine Ehre heisst Treue
@kkalman: Viszont a fidesz elfelejti, hogy létezik internet is, igaz nincs mindenkinek hozzáférése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.