Az Nemzeti Földalapkezelő Szervezet földosztásán győztes értékelést kapó pályázatokat a vs.hu vizsgálta meg.

A kishantosiak azután kezdtek perelni, hogy az általuk bérelt 452 hektár földet 2012 őszén megpályáztatta az NFA, és a biogazdaság végül egy fél hektár földet sem nyert. Földhöz jutott viszont a szomszédos Mezőfalva polgármestere, Márok Csaba, aki felügyelőbizottsági tagja annak a Simon Kft.-nek, amely nem pályázott ugyan, de tulajdonosának menye szintén jutott kishantosi földhöz – írja a lap.

Például a Mező Vidék Bt. győzelméről, ami az objektív kritériumok alapján az utolsó helyen végzett volna a hat pályázó közül, de a gazdálkodási tervre 135-öt kapott, míg a többi pályázó jóval kevesebbet.

A Mészáros Lőrinchez tartozó Búzakalász 66. Kft is indult a pályázaton. A cég az összes ismert értékelésen a maximális, 150 pontot kapta. Hasonlóan maximum pontot kapott a felesége, Mészáros Beatrix, és testvére, Mészáros János is egy-egy pályázaton.

Az NFA, illetve a védett területeket kezelő nemzeti parkok igazgatóságai a mai napig igyekeznek titokban tartani, pontosan milyen szempontok szerint döntöttek az állami földek bérletére benyújtott pályázatokról.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@archer: Ha kiadom neked a lakásom , és te jó bérlő vagy, vigyázol az ingatlanra, sőt fejleszted, a számlákat rendesen fizeted...
Én ennek ellenére ha lejár a szerződésed adnám egy ismerősöm kicsi rokonának aki talán nem fizet, lelakja a lakást... De mégis neki adom.
Neked hogy esne?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
archer
Azt most nem részletezném.. : )))))

kicsi..
dzurinda
@archer: Azt hittem, Fideszes vagy. Feldobtad a napomat azzal, hogy tudod a keresztnevemet!
kkalman
A kishantosiak kisemmizése nem gyanús! Semmiképpen nem lehet gyanús, hiszen barna nyelvű csókosok kapták meg a biogazdaság földjét.
Az lenne a gyanús, ha nem így lenne, mert akkor az, azt jelentené, hogy viktátorunk erős érdekszövetségén rés keletkezett, ahonnan tovább lehetne rombolni azt.
karma1
@dzurinda: Juj, tenyleg Te vagy a Mikulas??? Kemenyen is le tudsz ereszkedni? Mert akkor mar most megrendelnem a latogatasodat, hihi...
Azert olyan jo, hogy a blogtarsunknak ilyen szeles skalan mozog a fantaziaja, mindenkit el tud nevezni valaminek , jajmart is bogarkamnak keresztelte, raadasul kicsinek... Jo,jo akkor mar ketten megvagytok, de en Magan valasztanam meg hogy mi legyek: en suni akarok lenni, mert az mindenkit megszur, aki bantani akarja, de kozben nagyon hasznos is...:):):):):)
pityuka
A kishantosiak is erre a tetű bandára szavaztak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.