Az Nemzeti Földalapkezelő Szervezet földosztásán győztes értékelést kapó pályázatokat a vs.hu vizsgálta meg.

A kishantosiak azután kezdtek perelni, hogy az általuk bérelt 452 hektár földet 2012 őszén megpályáztatta az NFA, és a biogazdaság végül egy fél hektár földet sem nyert. Földhöz jutott viszont a szomszédos Mezőfalva polgármestere, Márok Csaba, aki felügyelőbizottsági tagja annak a Simon Kft.-nek, amely nem pályázott ugyan, de tulajdonosának menye szintén jutott kishantosi földhöz – írja a lap.

Például a Mező Vidék Bt. győzelméről, ami az objektív kritériumok alapján az utolsó helyen végzett volna a hat pályázó közül, de a gazdálkodási tervre 135-öt kapott, míg a többi pályázó jóval kevesebbet.

A Mészáros Lőrinchez tartozó Búzakalász 66. Kft is indult a pályázaton. A cég az összes ismert értékelésen a maximális, 150 pontot kapta. Hasonlóan maximum pontot kapott a felesége, Mészáros Beatrix, és testvére, Mészáros János is egy-egy pályázaton.

Az NFA, illetve a védett területeket kezelő nemzeti parkok igazgatóságai a mai napig igyekeznek titokban tartani, pontosan milyen szempontok szerint döntöttek az állami földek bérletére benyújtott pályázatokról.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@archer: Ha kiadom neked a lakásom , és te jó bérlő vagy, vigyázol az ingatlanra, sőt fejleszted, a számlákat rendesen fizeted...
Én ennek ellenére ha lejár a szerződésed adnám egy ismerősöm kicsi rokonának aki talán nem fizet, lelakja a lakást... De mégis neki adom.
Neked hogy esne?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Ezt úgy hívják hogy fideszes maffia mutyi...nem úgy hogy gyanús...
Senara
Aljadék banda , mindenen mindenkit átgázolnak .
Meine Ehre heisst Treue
Remélem az összes ilyen fideszes és fidesz közeli semmirekellőt 100 év fegyházra ítélik pár éven belül.
Yoda69
Mar meg sem dobbenek az ilyesmin.
Egyben bizom, hogy valaki eszben tartja ezeket a buntenyeket, es ha majd egyszer ujra demokracia lesz Magyarorszagon, es lesz fuggetlen ugyeszsegunk es rendorsegunk, akkor ezekete a bunozoket oda lehet tenni ahova valok, a racs moge.
ila51
ilyenkor mondom , hűljön rájuk a bőr
Január
"Az NFA, illetve a védett területeket kezelő nemzeti parkok igazgatóságai a mai napig igyekeznek titokban tartani, pontosan milyen szempontok szerint döntöttek az állami földek bérletére benyújtott pályázatokról."
Annyira egyszerű a válasz, nem cáfolják meg magukat a regnálók, hasonlók az elviszempontok a megszokotthoz. Jön a haver - "ez kell nekem, elviszem pont."
archer
Ha kiadjátok nekem a lakásotokat,
és lejár a szerződésem,
akkor jogom van tovább bitorolnom a tulajdonotokat..?

Ha kiebrudaltok engem onnan,
mondhatom hogy;
"gyanús körülmények között lettem kisemmizve"..?

meddig tart még, a kiskantosi lejárt bérlők pofátlankodása..?
nyanya001
A Mészáros Lőrinchez tartozó Búzakalász 66. Kft is indult a pályázaton. A cég az összes ismert értékelésen a maximális, 150 pontot kapta. Hasonlóan maximum pontot kapott a felesége, Mészáros Beatrix, és testvére, Mészáros János is egy-egy pályázaton.

Ez ám a meglepetés !
human
@archer: Pártod és kormányod semmit nem hagy a véletlenre vagy a jogra. Összehazudott mindent, hogy Kishantost lejárassa a médiában:
"Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) megsértette a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. jó hírnevét; a bíróság a VM-et eltiltotta a további jogsértéstől, és kötelezte arra, hogy 15 napon belül tegye közzé az ítélet rendelkező részét."
miazavalami
@archer: Ha kiadom neked a lakásom , és te jó bérlő vagy, vigyázol az ingatlanra, sőt fejleszted, a számlákat rendesen fizeted...
Én ennek ellenére ha lejár a szerződésed adnám egy ismerősöm kicsi rokonának aki talán nem fizet, lelakja a lakást... De mégis neki adom.
Neked hogy esne?
human
@archer: A földekre pályázni kellett, de a pályázati bizottság kilétét a kormány eltitkolta. A pályázat elbírálásának menetét eltitkolta. Szerinted ez független, átlátható eljárás? Persze, hogy a kishantosiak pereltek.
postamester
@human: @miazavalami: Falrahányt borsó az ilyennek megmagyarázni.,...
Szellemileg ugysem fogja fel :-))))))))))))9
miazavalami
@postamester: Várjál már hagy gondolkodjon...:-)
postamester
@miazavalami: !, Mivel ???
2. Boritékolom a fröcsögését !
human
@postamester: Kétlem, hogy személy szerint neki vagy bárkinek a kishantosiak ártottak volna. Tisztességgel (amit a kormány próbált beszennyezni, de a bíróság rendre utasította) dolgoznak, biogazdaságukkal értéket, tudás teremtenek. Ezért nem értem. Nem akarom elhinni, hogy valaki annyira fanatikus fideszes legyen, hogy még itt is a pártkatonákat akarja védeni.
postamester
@human: Hát...Öt bent az intézetben megvédik az ápolók !!!
Nagyi72
@archer: Ha megsokszorozod az albérleted értékét, normális főbérlő nem akarná másnak kiadni!
miazavalami
@Nagyi72: Na ezt jól megfogalmaztad. Egyszerű tömör, és a lényeg benne van. :-)
Grafix69
@archer: A hiba az okfejtésedben abban van,hogy itt a képzeletbeli lakás nem Orbán Viktorióé hanem a népé. Teccik érteni?
Grafix69
@Grafix69: A példa helyesen az : Höbőlöghetnél -e akkor ha a TE lakásodat én olyannak adnám ki aki a haverom de neked nem a haverod ?
archer
@miazavalami: Rosszul esne,
de közöm nem lenne hozzá..
archer
@Grafix69: Biztos' nem érted,
de Orbán, hogy kerül egy telek ügyletbe mondjad..?
archer
@Grafix69: micsoda..?
te ezt érted mondjad..?

mert én, nem..
JAJMÁR
Kishantos ebben az esetben inkább hasonlítható egy üzlethez, mint egy bérleményhez. Az üzlethez szükség van egy helyre, ebben az esetben a földre. Amennyiben a bérlemény le is jár, az üzlet maga is értéket képvisel, - egyéb, normális esetekben - ha a helyiséget valaki másnak adják ki, attól még a létrehozott üzleti érték megmarad, esetleg az új bérlő megveszi, vagy ha a helyiség tulajdonosa más céllal adja ki, az üzletet elviszi.

Nem olyan egyszerű létrehozni egy bejáratott üzletet.
Hogy lehetne elvinni a Kishantos földjeibe fektetett munkát és értéket? Nem pusztán arról a darab földről van itt szó, hanem sokkal nagyobb értékről. Ezt tették tönkre, ezt azzal magyarázni, hogy lejárt a földbérlet, nem nemzeti gondolkodás, és nem is paraszti, és nem is üzleti.
A kapzsiság nem szokott fenntartható fejlődéshez vezetni.
archer
@human: Elhiheted,
hogy minden,
szigorúan, a törvényi előírásoknak megfelelően zajlott..!
JAJMÁR
@miazavalami: Ő egy energiavámpír , vigyázz vele!
archer
@JAJMÁR: A föld pontosan olyan állapotban van,
mint ahogyan azt a bérlő,
20 évvel ezelőtt azt átvette..!

Pontosan abban az állapotban..!

És a szerződésben minden le volt fektetve..!
Ha a bérlő dönthet kedve szerint,
mi az ördögnek szerződés mondjad..?
archer
@JAJMÁR: te csak nem ilyen idióta hitgyülis imakommander vagy esetleg..?

mormoljad a varázsigéket szorgalmasan, szerencsétlen.. : )))))
JAJMÁR
A föld nem olyan állapotban van, mint 20 évvel ezelőtt. Vagyis... most már lehet, mert belementek, letarolták, levegyszerezték. Tönkretették, és az ebben az esetben nem ment fel senkit, hogy joga volt hozzá! Az én szememben nem.

acher nem neked írtam, illetve neked is, ha elolvasás után képes vagy gondolkodni. Tudom, a jobbikosoknak az számít, hogy a föld magyar kézben legyen, az már nem, hogy azzal miként bánnak, és az sem, hogy azokkal miként bánnak, akiknek élete munkája fekszik benne.
Szóval azoknak írtam, akik képesek megérteni..
JAJMÁR
@archer: Nyugi, nem vagyok hitgyülis.
(Miért, azoktól félsz? :XD )
archer
@JAJMÁR: Kiröhöglek nem baj..? : D
JAJMÁR
@archer: 23:21 Ha már a gondolkodás nem jött neked össze, nyugodtan röhögj egyet lányos zavarodban :XD
Jó éjszakát :)
archer
@JAJMÁR: Még ha igazatok is lenne,
ez a gusztustalan nyomulásotok az, ami visszatetsző,
és ellenérzéseket vállt ki minden törvénytisztelő jóérzésű emberből..!
archer
@archer: ..de el ne felejts előtte megátkozni.. : )))))
Desischado
@miazavalami: Nem található az oldal. Vajon miért?

Erre szavaztak a birkák április 6-án. Törvényesítve van a szabad rablás, rombolás! Kishantos példája ezt jól definiálja!
archer
@Desischado: A hülyeségbeszélés is törvénysítve van, ahogy látom..
mate03
@archer: Úr isten!Te meg a nyáj és a törvény tisztelet!?
Macskaszem
@archer: igen, mert a fidesz törvényesítette baszki, és te meg se próbálsz ellenállni.
dzurinda
@archer: Elég szomorú, hogy - jó hűbéres módjára - ilyenkor is véded az uralkodóidat. Bezzeg, ha 2002 és 2010 között történt volna egy ilyen, csak úgy fröcsögne a klaviatúrád!
Hellcat
@dzurinda: Mint eddig mindenhol most is...a fideszes lopás az jó lopás, a fideszes csalás az jó csalás, a fideszes mutyi az jó mutyi, a fideszes kommunista az jó kommunista...
JAJMÁR
@miazavalami: 12:53 Kicsit fárasztó, hogy mindig ugyanoda tér vissza a mondandójával, és mindig ugyanazt adja elő, ezredszer akár, hiába van megcáfolva, átlép azon. Leírja, megírja, akárhányszor, mindenkinek, ez élteti, nem fárad bele :)
Ő nem, csak a másik, aki egy párbeszéd végén rájön, hogy semmi értelme sem volt az egésznek, mert észreveszi, hogy a beszélgető partner ismét, és újra meg újra, másoknak is szó szerint leírja ugyanazt - amivel az egész kezdődött.

Így működik ő :)))
(De talán még kinőheti)
www.hazipatika.com/psziche/harmoniaban/cikkek/energiavampirok_ne_hagyjuk_hogy_magukkal_rantsanak/20130703142923
miazavalami
@JAJMÁR: Hú basszus! Azon gondolkodom a környezetemben ki lehet energiavámpír?
Te ismersz olyanokat?
miazavalami
@Desischado: Pedig tegnap megvolt. Én küldtem be. Vajon miért törölték?
JAJMÁR
@miazavalami: 16:34 Igen! Leginkább a panaszkodó típust .
Igaz, hogy valóban sokan élnek reménytelen helyzetben, de aki minden találkozás alkalmával azonnal nyakon önt a problémáival, - még sír is - azt nem szabad végighallgatni. (Amúgy se lesz vége, csak később nehezebb szabadulni) az embernek saját érdekében hárítani kell, mert ő nem megoldani akarja a gondjait, nem azért mondja. Lehúzza az energiádat, még ha ennek ő nincs is tudatában.
.
kukac50
Az egész kormányt be kellene perelni hűtlen kezelés miatt!
miazavalami
@JAJMÁR: Ilyen ismerősöm nekem is van. De én csak bólogatok, és nem is figyelek arra amit mond. Nem is emlékszem rá miket szokott összehordani. Pedig egy szava se lehetni, mert nincsenek anyagi gondjai, a gyerekei is kirepültek, szépen élnek, az unokák gyönyörűek. Sztem ezek az emberek alapvetően ilyenek. Bármilyen jó a soruk akkor is találnak panaszra okot.
JAJMÁR
@miazavalami: 20:14 "De én csak bólogatok, és nem is figyelek arra amit mond." Ez is jó módszer a kivédésre :) Viszont építő interakciónak nem nevezhető, de azt Ő nem is igényli.
Igen, pl. ilyenek.
miazavalami
@JAJMÁR: Akkor kapok idegbajt amikor 20 évvel ezelőtti dolgokat emleget. Például hogy a lánya akkor esett teherbe, 14 évesen. Milyen szégyen..., mondja ő. De azt elfelejti, hogy azóta együtt van a férjével, három gyermekük van , és nagyon szépen jól élnek
Nem is nagyon látogatják a gyerekei...
JAJMÁR
@miazavalami: 20:36 Ismerős ez is. Volt egy neném, - fiatalon nem volt ilyen - egyedül maradt, és vasárnaponként meglátogatott. - Nem is járt máshová - Jaj, amikor megláttam, már minden bajom volt... Leült, és mesélt, de mindig ugyanazokat a történeteket, ugyanúgy. Még a levegőt is ugyanúgy vette, ugyanazok a gesztusok, ugyanaz a hangsúly, még a "s" is ugyanott volt.Nem panaszkodott, de ez a monotónia.. Ezt nem tudom elviselni - én is közben minden másra gondoltam -, de 2x nehezen viselem, ha valaki elfelejti, hogy már elmondott valamit, nem 100x. Nehéz időszak volt :)
miazavalami
@JAJMÁR: nekem a legidősebb nagynéném, Mária néném, már emlitettem itt egy párszor a nevét mert nagy fideszes az istenadta, na szóval , már közelebb van a 90 - hez mint a 80 - hoz, ő mindenre emlékszik ami a családban, faluban történt szinte születése óta. De ő "nem pletykál" , csak alig várja hogy haza érjek... .-)
karma1
@miazavalami: jul.2. 17.42-re: Mit kuldtel be Aranyszivem? Valakinek ugyancsak bizgalhatta a csoret, mert "a keresett oldal nem talalhato"...:-((((
karma1
@archer: 00.36-raa: sajnos, veled egyutt..."-(((
karma1
@miazavalami: Jol latod, Kedves, az energiavampirok alapvetoen olyanok, amilyenek, nekik a pohar mindig felig ures, sosem felig teli, es minden egyebrol is hasonlo a velemenyuk, bar inkabb valoban csak a sajat bajukkal arasztanak el Teged, a vegen mar mozdulni sincs kedved, mert annyira letompit a hulyesegeivel...

Meg csizmassal is el lehet erni eszervekkel azt, hogy a velemenyet a realitashoz igazitsa, de archerben nyomai sincsenek ennek, o csak mondja a partja altal megszabott okorsegeket, es mindenkinek egyenkent nekitamad, szemelyeskedik. Keruld ki, ignorald, egyebkent ezek az emberek (? inkabb monoton szpikerek) a meg nem hallgatottsagtol szenvednek a legjobban, ilyenkor meguti oket a guta. Probald ki!..."-)))
archer
@dzurinda: Milyen "uralkodóimat" Mikulás..?

Jobbikosoknak nincsenek uralkodói..!

csak a nemzetszeretet..
archer
@karma1: Már nem tudom mire mondod,
mert idő közben törlésre került sajnos..
archer
@JAJMÁR: Én energiadonor vagyok bogárka..!

A pozitív emberek,
korlátlanul töltekezhetnek, a kisugátzásomból..!

sokszor még a negatívok is.. : ))))
archer
Azt most nem részletezném.. : )))))

kicsi..
dzurinda
@archer: Azt hittem, Fideszes vagy. Feldobtad a napomat azzal, hogy tudod a keresztnevemet!
kkalman
A kishantosiak kisemmizése nem gyanús! Semmiképpen nem lehet gyanús, hiszen barna nyelvű csókosok kapták meg a biogazdaság földjét.
Az lenne a gyanús, ha nem így lenne, mert akkor az, azt jelentené, hogy viktátorunk erős érdekszövetségén rés keletkezett, ahonnan tovább lehetne rombolni azt.
karma1
@dzurinda: Juj, tenyleg Te vagy a Mikulas??? Kemenyen is le tudsz ereszkedni? Mert akkor mar most megrendelnem a latogatasodat, hihi...
Azert olyan jo, hogy a blogtarsunknak ilyen szeles skalan mozog a fantaziaja, mindenkit el tud nevezni valaminek , jajmart is bogarkamnak keresztelte, raadasul kicsinek... Jo,jo akkor mar ketten megvagytok, de en Magan valasztanam meg hogy mi legyek: en suni akarok lenni, mert az mindenkit megszur, aki bantani akarja, de kozben nagyon hasznos is...:):):):):)
pityuka
A kishantosiak is erre a tetű bandára szavaztak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.