A diákok 83 százaléka nyitott, diszkriminációmentes munkahelyen szeretne dolgozni, azonban minden második foglalkoztatott találkozott már hátrányos megkülönböztetéssel munkahelyén Magyarországon – derült ki a Gemius piackutató cég pénteken Budapesten bemutatott felméréséből.

Árvai Péter, a Prezi társalapítója a cég budapesti irodájában tartott sajtótájékoztatón elmondta: fontos, hogy a cégek jó munkakörnyezettel vonzzák a fiatal, tehetséges embereket.

A felmérés szerint a saját kollégáik által leginkább elutasított csoportok egyértelműen a romák és a – nemzetközi kutatások szerint a társadalom 5-8 százalékát kitevő – LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és a társadalomból bármi módon kilógó úgynevezett queer) emberek. Ezt a két csoportot a válaszadók mintegy 40 százaléka nem választaná munkatársának, beosztottnak vagy felettesnek pedig még többen utasítják el a őket – derült ki a kutatásból.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Elvtárs
Munkahelyek sincsenek, nemhogy diszkriminációmentes ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bástya Elvtárs
Munkahelyek sincsenek, nemhogy diszkriminációmentes ...
Cicamama55
Nem is tudom, valóban ezek a megkülönböztető "jegyek" manapság egy munkahelyen a legégetőbbek?!A fiatalok között valószínű! Szerintem a bőr színénél, nemi hovatartozásnál felnőtt korban már a párti hovatartozás sokkal döntőbb szerepet játszik eleve a felvételnél, hát még később!!
varrólány
@Cicamama55: Nem hinném hogy a párti hova tartozásnak döntő szerepe lenne , fontosabb ki milyen szakember. már a felnőtt korra gondolva.
Cicamama55
@varrólány: Nekem nem ez a tapasztalatom. Konkrétan iskola élére, nem az ott maximálisan teljesítő tanárok közül lett igazgató választva, hanem párthű külsős lett kinevezve a posztra...Velem is dolgozik egy roma származású férfi középvezetőként, mindenki tiszteli, szereti!
Cicamama55
@varrólány:Bocsánat, ezzel kellett volna kezdenem... Bárcsak mindenhol úgy lenne, ahogy Ön írja!
varrólány
@Cicamama55: Azt nem vitatom hogy a vezető pozíciókba bizony pártos hova tartozás alapján illesztgetnek embereket. meg ugye sógor koma jó barát.
De dolgozókat nem minősítenek párt miatt , hát lehet persze elvitatkoznak munka után !
m.macskosz
Tudnék mesélni...
A magyar és a thai fiatalok közti különbségről például.
...és nem a sztereotípiákról...
A magyarok bunkók. Naponta tapasztalom.
csip-csop
diszkriminacio mindenol van az egèsz vilàgon, de a magyar diàkok otthon dolgoznànak szivesebben, ha megfizetnèk az a sok moslèk akik ott ulnek a fotelba.
leszúrt rittberger
A fiatalok még nem olyan beteg elméjűek, mint némelyik állítólag "bölcs és tapasztalt", ámde inkább tisztességben megbolondult nyugdíjas, akikből fröcsög a gyűlölet.

Meg lehet nézni majd a melegfelvonulsát is, ott sem jól szituált fiatalok hőbörögnek sosem, hanem unatkozó impotens vénemberek meg bszatlan vénasszonyok.
Cicamama55
@leszúrt rittberger: Ebben van igazság, ugyanis a gyerekek eleve elfogadók, s csak később a felnőttek hatására kezdenek az előítéleteik bennük ébredezni...
soljanka
Én is így gondoltam diák koromban...
keresztapa
Tévedni lehet, de nem illik, még hogy dolgozni, ki az az eltévelyedett személy aki a diákot dolgozni akarja látni, mert a diák a bulizást tekinti munkának!
Csizmás Kond
@m.macskosz: Valahogy az Istennek sem tudom megérteni, és ezért kérlek segíts, hogy az az ember aki magát a családját a rogonságát magyarnak tartja, hpgy tud olyant mondani, hogy a magyar bunkó ?...ezt ha még másra is érti, önmagát akkor hová sorolja ?
m.macskosz
@Csizmás Kond: Tudod, naponta tapasztalom, hogy az emberek egyre bunkóbb módon viselkednek. Ebben élen járnak a fiatalok, ami nem csoda, mert már a szüleik sem ismerik a jómodor, az udvariasság szabályait. Az, meg, hogy létezik ellenpélda is, sajnos egyre ritkább.
Konkrétan tegnapi példa: a buszmegállóban álltak öten, 2 anyuka 1-1 karonülő kisgyerekkel, 1 huszonéves fiatalember. Nos, felszállt a srác, azonnal leült, majd a két anyuka. Szerencsére maradt nekik is ülőhely, de kétlem, hogy az udvarias fiú átadta volna a helyét, ha nem lett volna.
Naponta találkozom nyári gyakorlaton dolgozó diákokkal. Rájuk kell köszönni, mert maguktól eszükbe nem jut! Szóval tudnék mesélni! Attól, hogy az ember magyar, még nem hülye és nem vak! Ami tény, az tény, kár lenne tagadni, attól nem lesz jobb!
Csizmás Kond
@m.macskosz: ...nem tagadni kell, inkább tenni érte...és semmi esetre sem önalázni.
m.macskosz
@Csizmás Kond: ...nem tagadni kell, inkább tenni érte...és semmi esetre sem önalázni.

Egyrészt, hogy ez mit akar jelenteni, másrészt, mit is kéne tennem.
Csizmás Kond
@m.macskosz: Azt jelentené, hogy ha magyar vagy akkor ne írj olyant hogy bunkó magyar mert abba te is beletartozol...legalábbis én ehhez tartom magam.
m.macskosz
@Csizmás Kond: Aki bunkó, az bunkó, akkor is ha nemzeti színű az alsógatyája is! Sőt! Akkor az csak igazán!
Csizmás Kond
@m.macskosz: Legyen, ha bunkó vagy hát az vagy...így jobb ?
m.macskosz
@Csizmás Kond: Vigyázz a szádra! Én nem bunkóztalak le!
Csizmás Kond
@m.macskosz: de igen csak nem fogtad fel az értelmét...amúgy ezt nem vedd sértésnek mert csak egyfajta tükörnek szántam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.