Jól jártak a képviselők az új fizetési rendszerrel: a nettó átlagfizetésük 18 százalékkal nőtt a Blikk számításai szerint az új kormányzati ciklusban.

A lap cikke szerint, míg áprilisban költségtérítéssel együtt 540 ezer nettó volt a honatyák átlag­illetménye, addig két hónappal később, júniusban nettó 638 ezer forintra nőtt az Országgyűléstől járó átlagbérük a benzinkártyájukra járó pénzzel együtt.

A változások nem egyformán érintették a képviselőket, de a többségük örülhetett a júniusi fizetés kézhezvételekor. Összesítésük szerint a 199 fős parlament 162 újrázója közül 79-nek emelkedett a fizetése, míg csak 28-nak csökkent, a maradéknak pedig lényegében hasonló maradt.

A legnagyobb nyertes Hiller István (MSZP), akinek 365 ezer forinttal ugrott meg az illetménye, a legnagyobb vesztes Kövér László fideszes házelnök, akinek havi nettó 436 ezerrel csökkent a fizetése.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
'18%-al kellene emelni a minimálbért, mert a kétkezi dolgozók jobban megérdemelnék mint a képviselők. Nyomják a gombot gondolkodás nélkül,nem képviselik a választóikat csak Orbánnak járnak a kedvére,Közmunkabért érdemelnének 49 ezer forintot, éljenek meg abból étkezési utalványt sem érdemlik meg, a kisnyugdíjasok és a közmunkások sem kapnak .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Horizont: Elnézést!Éppen tegnap hallottam a nemzeti rádióban hogy 1968-óta nem volt ilyen alacsony az infláció!?És a legjobb! 5%-kal csökkent az élelmiszerek ára!Azt hittem rosszul hallok,de nem!Az a baj hogy sok bunkó még el is hiszi.
Desischado
Nekik mindent, nekünk semmit! De gál szerint a segélyeket és a nyugdíjakat tíz évre kéne befagyasztani! Az aljasságuk és a gátlástalan mohóságuk nem ismer határokat! Pfujj!
Cicamama55
@Horizont: Egyet értek , csak kiegészítem azzal, hogy 40 éves munkával a háta mögött nem keresi meg az emberek nagy része azt a pénzt, melyet ezek az urak havi emelésként maguknak juttatnak!!!
tivoli
@mate03: tegnap, 08:46
Nem jó. 0.2 - 0.3 %-kal az élelmiszer lett olcsóbb, kivéve a tej és tejtermékeket, valamint aa húsárut.
Azon belül az olaj és olajszármazékok, a benzin és gázolaj még drágult is 8-10%-kal.
Hozzátették még, hogy a defláció nem következhetett volna be a 10%-os rezsicsökkentés nélkül. Megy ám a fényezés!!!
csa-csa
remélem az összes tetű patikára költi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.