Újabb kétmilliárdos kormányzati forrásokból országos szintre készül kiterjeszteni a rendőrség a 24 órás jelenlétet biztosító programot. Pintér Sándor belügyminiszter hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a mintaprogram kiterjesztése 2 milliárd 287 millió forint többletet igényel, ezt megszavazta a kormány, a rendőrség pedig december 31-éig megkapja a pénzt.

A 24 órás rendőri jelenlétet biztosító mintaprogramot tavaly az ország öt északkeleti megyéjében vezették be, és 2014 első felében is folytatódhatott a program. A rendőrség konferencián értékelte a mintaprogram eredményét, azt jónak ítélte, és az állampolgárok és az önkormányzatok pozitív visszajelzései alapján úgy döntöttek, kiterjesztik azt a többi megyére is.

Pintér Sándor kérdésre válaszolva elmondta: a mintaprogram december 31-én véget ér, de a terv az, hogy "általános rendőri feladatként" tovább folytatódjon, az ehhez szükséges költségvetési forrásokat a költségvetési törvényben kell tervezni.

Egy újságíró felvetette, hogy egyes településeken az idősek félnek kimenni az utcára, mire Pintér azt felelte, hogy ez időskori sajátosság. Rákérdeztek nála arra a több lap által firtatott bírságolási gyakorlatra, hogy kisebb súlyú ügyekért komoly bírságot szabnak ki a rendőrök, elsősorban romákra, de erre azt mondta, hogy minden esetet ki kell vizsgálni, diszkrimináció azonban szerinte nincs.

Rend van! Ja, nem, csak "egyfajta általánosítás"

A belügyminiszter utalt arra, hogy amikor azt mondja, az országban rend van, az egyfajta általánosítás, de mint mondta, azt ígéri, egyre kevesebb bűncselekmény lesz és az európai átlagnál nagyobb lesz a közrend, közbiztonság.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány – aki egy június 25-ei konferencián már beszélt a mintaprogram kiterjesztéséről – a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, a közrend, közbiztonság megítélése szempontjából alapvető jelentőségű, hogy milyen a közterületek rendje.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Pintér megállapítása is időskori sajátosság !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
Orbán Viktort a TEK-es legényei nappal is kísérgetik...
mate03
@Cicamama55: Szívesen el kísérném én is!De azt nem köszönné meg biztos!
Cicamama55
@mate03: Nem megköszönni, megfizetni kell!))))))
Boszi27
@Cicamama55: Pedig gyűrni is szokott vazze! :)
Boszi27
Én már félek is, hogyha idős leszek félni fogok , mert ezek szerint a korral jár. Ja! Csak egyes településeken. Akkor jó előre kinézem hová költözök mielőtt megöregszem, mert nem szeretnék ennél is jobban félni.
Sziszifusz
Gyanítom, ez a program arról szól, hogy fokozni kell az állami bevételeket. Több helyszíni birság, több gyorshajtás utáni bírság és több szabálysértési feljelentés. A befektetett 2 milliárd 287 millió busásan megtérül.
Ahhoz, hogy több rendőr legyen az utcán, az állományt túlóráztatni kell. Ez pedig a rendőrök
kimerültségéhez vezet ami hátrányosan befolyásolhatja az intézkedések kulturáltságának amúgy is alacsony színvonalát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.