Diplomás cigányemberként azt mondja: szakítani kell az elhallgatással, a tabukkal. A rasszistázás kora lejárt, a cigányoknak is változniuk kell. Interjú Forgács István romaügyi szakértővel. A toleranciát és a szimpátiát nem lehet kikövetelni, csak kiérdemelni. A legtöbbet tehát maguk a cigányok tehetnék azért, hogy javuljon a megítélésük; a társadalom elképesztően várja a pozitív csalódást.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: madlaci
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ez egy nagyon jó cikk...kár hogy akinek inge lenne az soha nem fogja elolvasni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsipapa
Itt lenne az ideje seggbe rúgni a Baloghot és Forgács Istvánt tenni a helyére .És nem belepofázni abba ,amit csinál ,még akkor sem ,ha az sokaknak nem tetszik . Sz.rni a mű-jogvédőkre .
bencemacska
@JAJMÁR: A lényeg, hogy ezt a problémát nem lehet egyoldalról megoldani, mind a két fél akarata kell hozzá. És ezt én most, ettől az embertől hallottam először. Az u.n. jogvédők ezt nem látják be. Pedig saját rétegükön belülről kell jönni annak, akire hallgatnak.

Tudom hülye példa, de egy alkoholistára sem hat az elvonókúra, ha ő nem akarja. Az alanynak együttműködőnek kell lenni, anélkül nem megy semmi!!!
JAJMÁR
@bencemacska: 17:08 Nem kizárt, hogy változni fognak a dolgok, jó lenne. Meglátjuk, mint hoz a jövő . Lehet, hogy ez a helyes út.

Igaz, hogy én ezt nem hiszem, mert amíg ez a romaügyi szakértő úr "sem" megy ki a telepre, és nem mondja el ugyanezt ott az embereknek, és nem mutatja meg a hogyant, ez nem több, mint üres beszéd. Ez nekünk szól, hogy ő, lám-lám... hogy megmondja a tutit.
bencemacska
@JAJMÁR: Szvsz: megegyezés csak úgy lehet, ha mindkét fél akarja, és tesz is érte.
miazavalami
Ez az ember bátor zseni! :-) nem lehetne valahogy kicserélni Urbánnal?
varirmag
"szakítani kell az elhallgatással, a tabukkal. A rasszistázás kora lejárt, a cigányoknak is változniuk kell""
Igy igaz,de nem változik semmi,mert nem engedik, mert akkor miből élnének a horváth aladárok és a szarhabosító,úszító , bajkeverő jogvédőknek nevezett senkiháziak.
Miért nem látjuk ,halljuk a TV-ben a rádióban Forgács Istvánt ? Miért mindig a büntetett előitéletű setétek,horvátok és a hozzájuk hasonlók osztják az észt és vagdalkoznak ész nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.