Pillanatnyilag nincs gazdasági racionalitása annak, hogy belátható időn belül megálljon, vagy akár lassuljon a magyarországi munkaerő-migráció - mondta a Világgazdaságnak Hárs Ágnes, téma egyik hazai szakértője....

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Úristen, ha az összes gyerekem külföldre megy, nem is jár nekem nyugdíj?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@tivoli: Teccet vona janykanak szuletni, oszt vegnelkul szulni a kis rajkokat!...A vicc a dologban, hogy ebben az ossze-vissza kiszamithatatlan politikaban , mire szultel volna "nyo'c" gyereket, felnevelted volna oket, oszt mikor man aszitted, hogy neked lesz jo nyugdijkor, a kormany egy tollvonassal megvaltoztatna ezt a torvenyt is...

Azert Kedves, ne add fel, lehet, hgy meg igy is lesz "nyo"gdijad"!... (Vagy valamelyik gyerekedtol kapsz egy kis lovet, kulfoldrol...:o)))
tivoli
@karma1: Egy baj van ezzel, hogy egy gyerek életre szól, és nem a fiókból tesszül vesszük, a mindenkori kormány kényére kedvére.
Az ilyen tervezetek a legaljasabb manipuláció részei, ami egyáltalán létezik.
Hogy tudhatná valaki is húsz éves korában, hogy vállaljon-e gyereket vagy se, mert lesz egy kormány, akinek az se mindegy.
tivoli
@karma1: Arra nem lehet számítani. Külföldön se fenékig tejfel, a gyerek is családot alapít, örül, ha azokat sikerül eltartani.
tivoli
@karma1: Valahol írtam már, hogy nyóc gyerek mellett nem tudok munkába állni, járulékot fizetni. De ha nincs egy se, annál inkább. Akkor most ki érdemel nyugdíjat?
A külföldön dolgozó gyerekek szülője, vagy az egyedülálló aki azt hitte, hogy öreg napjai biztosítva vannak?
human
@karma1: És ugye mi van, ha felnevelsz 8 gyereket és mind kimegy külföldre? Akkor kapsz nyugdíjat? Mert ha igen, akkor előnyösebb helyzetben vagy mint akinek itthon dolgozgat mind a 8 gyereke akár közmunkában.
verőce21
Azért mindenképpen megnyugtató, hogy egyre több az itthon maradó "rejtett munkaerő"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.