Pillanatnyilag nincs gazdasági racionalitása annak, hogy belátható időn belül megálljon, vagy akár lassuljon a magyarországi munkaerő-migráció - mondta a Világgazdaságnak Hárs Ágnes, téma egyik hazai szakértője....

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Úristen, ha az összes gyerekem külföldre megy, nem is jár nekem nyugdíj?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dzurinda
Idővel azért be fog állni egy "normális" szinten a kivándorlás, egészen egyszerűen nem lesz annyi ember, aki mozdulni tudna.
gödörben
De van, csak normális béreket kellene adni a dolgozókna. Tudjuk: jut is marad is.
Arra leszek kíváncsi (vagy inkább nem akarom tudni) mi lesz akkor, ha már nem lesz miból lopni, herdálni.
pbalage
@gödörben: a normális bérekhez normális teljesítmény is kell. Aki normális teljesítményt nyújt, vagy végképp muszáj neki elmenni, az elmegy, de az egy óriási probléma, hogy a hatékony munkaerő távozik, így a gyengék maradnak, akiknek szintén nem fizet senki magas bért, mert nem egyszerűen nem éri meg.
A jelenlegi kivándorlási hullámban a Magyarországon maradtak normális szaktudás nélkül ugyanúgy nyomorogni fognak, sőt, az elvándorlás tovább generálja a hatékony munkaerő elvándorlását.
Ördögi egy kör ez, ki tudja, hol és hogyan kéne beavatkozni.

Kommunista megoldásokkal-e, ahogy a fidesz fogja tenni, vagy hagyjuk a piacot magától megújulni.
A kommunista módszerek gyorsabbnak és hatékonyabbnak tűnnek az elején, ezzel szemben egy torz világkép alakul ki kormányzati és az emberek szellemi szintjén is.
Hosszú távon a piac oldja meg jobban problémákat, a fidesz egy bukott ügyet kerget és ráadásul generál, pl. az oktatás rombolásával.
(vesd össze pl. az NSZK-NDK viszonylatot (szélsőséges példa, tudom, de a különbség 50 éven belül itt mutatkozott ki a legjobban))
Levendula
Indulni akar a másik gyerekünk is... Egyik már "kint" van...
Köszönjük a kormánynak...
tivoli
Úristen, ha az összes gyerekem külföldre megy, nem is jár nekem nyugdíj?
karma1
Ha bizonyitod, hogy Te szulted?...:o))) Ha pedig az "osszes" egy eleg nagy szam, akkor Te is menj utanuk, mert kint el tudnak tartani Teged is, meg magukat is, tisztesseggel...

(A nyugdijintezetet meg megfenyegeted, hogyha nem adnak Neked nyugdijat, bekopod oket az RTL-nel, hogy az "osszes" gyerekedet itthoni adofizetonek allitotta be, szepitette veluk a statisztikat, akkor most nyomas, fizessenek Neked, mint a katonatiszt!...:o)))
1magyar
Borzalom, hogy munkahely híján ha nem lesz pénze még a halottait is magának kell eltemetni.
Tetves gazdagok és szar kormányok jól csinálják!
tivoli
@karma1: ma, 13:18
És mi van, ha nem én szültem, de az én tyúkom tojta? Vagy, ha másé a kölök, de én nevelem fel? Az apjának lesz nyugdíja, nekem nem?
Ráadásul a büdös kölök külföldre megy dolgozni. Megyek is az RTL-hez, hogy vegye evidenciába az ügyet. Nahát!
human
@pbalage: Az a baj, hogy a piac sem működik. A csókos cégeket támogatja a kormány milliárdokkal, és a megrendeléseket is ők kapják ezzel torzítva a szabad versenyt ahol a jobban teljesítő érvényesülne normál esetben. Ez azzal jár, hogy drágábban és rosszabb munkát végeznek a csókos cégek, hisz az egész arra megy ki, hogy visszaosszanak a bevételükből. Ott van például Mészáros BP-i csatornamunkái. Másnapra beszakadnak az utak, mert rossz munkát végeznek. De a párt őket jelölte meg mint kivitelező. És ha már drágábban dolgoznak, akkor kevesebb ilyen munkára jut pénz az országban. Így a többi nem baráti cég leépít, munkásokat bocsát el.
Sziszifusz
A kivándorolt magyarok segítségével meghódítjuk európát. Mint egykor a kalandozó magyarok. Orbán Viktor ezt így tervezte. Amikor elérte célját az akció, akkor következik a koronázás.
karma1
@tivoli: Teccet vona janykanak szuletni, oszt vegnelkul szulni a kis rajkokat!...A vicc a dologban, hogy ebben az ossze-vissza kiszamithatatlan politikaban , mire szultel volna "nyo'c" gyereket, felnevelted volna oket, oszt mikor man aszitted, hogy neked lesz jo nyugdijkor, a kormany egy tollvonassal megvaltoztatna ezt a torvenyt is...

Azert Kedves, ne add fel, lehet, hgy meg igy is lesz "nyo"gdijad"!... (Vagy valamelyik gyerekedtol kapsz egy kis lovet, kulfoldrol...:o)))
tivoli
@karma1: Egy baj van ezzel, hogy egy gyerek életre szól, és nem a fiókból tesszül vesszük, a mindenkori kormány kényére kedvére.
Az ilyen tervezetek a legaljasabb manipuláció részei, ami egyáltalán létezik.
Hogy tudhatná valaki is húsz éves korában, hogy vállaljon-e gyereket vagy se, mert lesz egy kormány, akinek az se mindegy.
tivoli
@karma1: Arra nem lehet számítani. Külföldön se fenékig tejfel, a gyerek is családot alapít, örül, ha azokat sikerül eltartani.
tivoli
@karma1: Valahol írtam már, hogy nyóc gyerek mellett nem tudok munkába állni, járulékot fizetni. De ha nincs egy se, annál inkább. Akkor most ki érdemel nyugdíjat?
A külföldön dolgozó gyerekek szülője, vagy az egyedülálló aki azt hitte, hogy öreg napjai biztosítva vannak?
human
@karma1: És ugye mi van, ha felnevelsz 8 gyereket és mind kimegy külföldre? Akkor kapsz nyugdíjat? Mert ha igen, akkor előnyösebb helyzetben vagy mint akinek itthon dolgozgat mind a 8 gyereke akár közmunkában.
verőce21
Azért mindenképpen megnyugtató, hogy egyre több az itthon maradó "rejtett munkaerő"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.