Fontos a taxisok biztonsága, de az utasoké sem kevésbé lényeges, ezért is elfogadhatatlan egyes taxisok eljárása – közölte Tarlós István főpolgármester kedden.

A főpolgármester közleményében emlékeztetett: az utóbbi időben több esetben inzultáltak taxisok utasokat, illetve járókelőket. "Azt hiszem, az mégsem elfogadható állapot, ha egyes taxisok egyszerűsített eljárások keretében fegyelmezik a társadalmat, miközben bréko-bréko felkiáltással további taxisok fenyegető odacsődítésével nyomatékosítják nézeteiket" – írta Tarlós István.

A főpolgármester szerint nehezen elképzelhető, hogy a 71 éves Benkő László, aki az utóbbi ötven évben nemigen verekedett, komolyan veszélyeztette volna a fiatal, jó kondícióban lévő taxis élet- és vagyonbiztonságát.

"Természetesen ígéretünkhöz híven ősszel a taxisok képviselőivel közösen áttekintjük az új fővárosi taxisrendelet tapasztalatait is", de "bűncselekményi tényállások szankcionálása nem önkormányzati rendelet kérdése" – írta Tarlós István.

Hétfőn írtunk róla, hogy az Omega zenekar dobosát, Debreczeni Ferencet és billentyűsét, Benkő Lászlót vasárnap hajnalban Budapesten egy taxis úgy megverte, hogy kórházi ellátásra szorultak. A Blikk szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap azt közölte, hogy egy budapesti lakost gyanúsítottként hallgattak ki a súlyos testi sértés miatt indult ügyben. Ugyancsak a Blikk írt szombaton arról, hogy a BKV volt szóvivőjét, a kerékpározó Szilágyi Károlyt kis híján elgázolta, majd üldözőbe vette, végül megverte egy taxis.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Tarlós úr!
Ennél azért neccesebb, amikor a nyóckerben vagy másutt kirabolják a mentőautót,
összeverik a mentő ápolót, orvost... Nem emlékszem, akkor meg tetszett-e szólalni.
Nem védem a taxist, de az omegásokról sem hiszem el, hogy elsőáldozó kislányokként viselkedtek. Az meg külön tetszik, hogy Debreczeninek papírja van róla, hogy nem volt piás.
A baleseti sebészeten nem a sérüléseit látták el, hanem vért vettek tőle? Cö-cö-cö!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
Nyilatkozik itt Tarlós Pista bácsitól kezdve Magyar Gyurci bácsiig sok mindenki, (már csak Obama hiányzik), de Debreczeni Ciki hangját miért nem hallani? Miért csak Benkő tata a szóvivő?
szaboria1
Mikor láttam a riportot egyből mondtam a taxisnak még engedélye sincs a tele 5 taxit megszüntették. Nem kapta meg a működési engedélyt. Mára már eljárás folyik ellenük.
@tivoli: 8 napon túl gyógyuló a sérülése.
m.macskosz
@szaboria1: Még mindig nem a taxist védem, de a menő manóknak
bejáratott fuvarozóik vannak általában...Ahol zenéltek, ott nem bejáratott
taxisokat hívtak? Egyre furább ez a történet.
szaboria1
@m.macskosz: A párom 30 évig taxizott de azt mondta ez a kigyúrt taxis is a hiénák közül való.
Dr plágium
Lehet ezt ragozni, de akkor sincs joga senkinek megverni egy másik embert. Nem hiszem, hogy a két vén trottytól megijedt az a kigyúrt állat. Vajon miért nem a rendőrséget hívta, ha megtámadták az öregek?
Törölt felhasználó
Na így az ügy végére, jól tippeltem az elején...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.