A szombati érpataki bábuakasztás miatt házkutatást tartott a rendőrség az érpataki önkormányzatnál, ahol videokamerákat és számítógépet foglaltak le – közölte a polgármester.

Orosz Mihály Zoltán elmondta, a rendőrök a kedd délután tartott házkutatás során lefoglalták a demonstráción használt bábukat és a bitófákat, a rajtuk lévő angol és német nyelvű feliratokat, valamint azokat a videokamerákat, amelyekkel rögzítették az eseményt.

A község vezetője hozzátette, a kamerák videofelvételeit letöltötték egy számítógépre is, amelyet szintén elvitt a hatóság. Orosz Mihály Zoltán megemlítette, a házkutatást végig rögzítették az önkormányzat videokameráival, ezeket azonban lefoglalták a rendőrök. "Ezt azért tették, hogy ne legyen semmilyen bizonyíték a házkutatásról" – vélekedett a polgármester.

Orosz Mihály Zoltán szerint a házkutatással akadályozták az önkormányzat munkáját, mivel a házkutatást rögzítő kamerákat eddig a közmunkások ellenőrzésére használták.

Közösség elleni uszítás miatt nyomoznak

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére azt közölte: a Nemzeti Nyomozó Iroda közösség elleni uszítás gyanúja miatt folytat eljárást az Érpatakon augusztus 2-án megtartott demonstráción történtekkel kapcsolatban.

A nyomozás keretében a rendőrök kedden több helyszínen tartottak házkutatást Érpatakon. Ennek eredményeként lefoglalták a szükséges bizonyítékokat – tájékoztatott a rendőrség.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
"Lefoglalta a rendőrség az Érpatakon felakasztott bábukat"
Ujjlenyomatokat vesznek tőlük, rabosítják és vallatják őket?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
A ket elmebeteget miert nem fogtak le a babukkal egyutt?
lajospapa
Addig rendben van, hogy vannak őrültek, akik ilyen dolgokra buzdítanak. És az mért van, hogy ilyen őrülteket fontos pozíciókba megválasztanak? Országosan is. Itt állomásozó szovjet csapatok nélkül.
jancsipapa
@tivoli: Így van . És hát csűrhetjük ,csavarhatjuk bárhogy azt a területet úgy hívják ,és mindig is úgy hívták ,hogy Palesztina
DR Eric CARTMEN
MTI hír: A TEK jól szervezett akcióval lecsapott a bábukra. Rövid tűzharc után ártalmatlanná tették a két szalma figurát, és egyik társukat, akit a dulakodásban véletlenül meglőttek. A helikoptereken ékezett kommandósok ezután a Cinege utca felé távoztak. Ott állítólag gyanús csoport sárga mellényekben szemetet szedtek a védett körzet környékén. Lapzártánkkor az akció még tartott. Bővebben éjfélkor.
tivoli
@mate03: tegnap, 09:15
Melyik első rakétákra gondoltál?
mate03
@tivoli: Majd csak megfejted,nem vagy te olyan oktondi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.