A szombati érpataki bábuakasztás miatt házkutatást tartott a rendőrség az érpataki önkormányzatnál, ahol videokamerákat és számítógépet foglaltak le – közölte a polgármester.

Orosz Mihály Zoltán elmondta, a rendőrök a kedd délután tartott házkutatás során lefoglalták a demonstráción használt bábukat és a bitófákat, a rajtuk lévő angol és német nyelvű feliratokat, valamint azokat a videokamerákat, amelyekkel rögzítették az eseményt.

A község vezetője hozzátette, a kamerák videofelvételeit letöltötték egy számítógépre is, amelyet szintén elvitt a hatóság. Orosz Mihály Zoltán megemlítette, a házkutatást végig rögzítették az önkormányzat videokameráival, ezeket azonban lefoglalták a rendőrök. "Ezt azért tették, hogy ne legyen semmilyen bizonyíték a házkutatásról" – vélekedett a polgármester.

Orosz Mihály Zoltán szerint a házkutatással akadályozták az önkormányzat munkáját, mivel a házkutatást rögzítő kamerákat eddig a közmunkások ellenőrzésére használták.

Közösség elleni uszítás miatt nyomoznak

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére azt közölte: a Nemzeti Nyomozó Iroda közösség elleni uszítás gyanúja miatt folytat eljárást az Érpatakon augusztus 2-án megtartott demonstráción történtekkel kapcsolatban.

A nyomozás keretében a rendőrök kedden több helyszínen tartottak házkutatást Érpatakon. Ennek eredményeként lefoglalták a szükséges bizonyítékokat – tájékoztatott a rendőrség.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
"Lefoglalta a rendőrség az Érpatakon felakasztott bábukat"
Ujjlenyomatokat vesznek tőlük, rabosítják és vallatják őket?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
"Lefoglalta a rendőrség az Érpatakon felakasztott bábukat"
Ujjlenyomatokat vesznek tőlük, rabosítják és vallatják őket?
Jankó123
@m.macskosz: Forrónyomon sikerült elfogni!
És, még két hét sem kellett hozzá! :-)))
magyarbakancs
Az Érpataki polgármestert meg hálós ágyba kellett volna elvinni valamelyik pszichiáteri intézetbe.Mert ez a fröcsögő indulat ami benne van nem normális.
Tartós bentlakásra.
volvós
Elmebeteg polgármester fattyú !!!
Arra nem gondolsz, hogy egy ilyen f@szság miatt
komoly külpolitikai botrány lehet ??? More !!!
tivoli
"Közösség elleni uszítás miatt nyomoznak"
Valóban? Nekem úgy tűnik, hogy ez egy Izrael háborús politikája elleni tiltakozás.
Egy népi demokráciában teljesen elfogadható demonstráció.
karma1
@tivoli: Bezzeg amikor a vitya hungarocell szobranak a fejevel fociztak az ellenzekiek, akkor mindenki azonnal vonulhatott beszamolni a tetterol, mert az viszont tilos volt...

Mondd, miert csusztatsz, ha a fonokodrol van szo?
tivoli
@karma1: ma, 12:29
Ne bezzeg főnöközz vazze, ezzel nem az emberségedet, a jóérzésedet bizonyítod, hanem a gondolkodás nélküli elkötelezettséged az izraeli agresszió és az ellentmondást nem tűrő politikájuk mellett.
Itt nem az a lényeg, hogy kinek a bábúját akasszák, hanem az, hogy miért!!!
human
@tivoli: Csak tudod itt akasztásra buzdítás történt. És mivel ezzel a két izraeli politikussal ritkán találkozunk itthon, még valakik ráfanyalodhatnak a magyar zsidókra.
Hasonló eset volt a cigányok irtása. El tudtam volna képzelni egy ilyen esetet az USA-ban. De itt nálunk soha. És mégis megtörtént.
Itt csak arról van szó, hogy demonstrálni kevesen mentek volna hát csináltak egy botrányos kivégzés imitációt. Így nagyobb nyilvánosságot kapott a dolog, mint amennyit érdemelt volna. Ártani viszont annál többet ártott az országnak.
human
@karma1: Azért a történelemhűség kedvéért. Csak egyszer rúgott Dopeman a szobor fejébe. Egyébként a szobort pont azokon a pontokon gyengítették meg, mint Sztálin szobrát annak idején.
tivoli
@human: ma, 13:40
Itt csak arról van szó, hogy aki egyet ért Netánnyau és Persz politikájával, az háborús bűnös. A világ bármely pontján is él.
S azon is lehetne gondolkodni, hogy minél hangosabban hirdetik a jogos népírtást, annál inkább áldozattá válhatnak saját maguk is.
human
@tivoli: Akkor tessék utcára vonulni véresre festett hungarocell bombákkal és nem gyilkosságra buzdítani, mert sok tahó felhívásnak tekinti keringőre.
tivoli
@human: ma, 14:04
Tedd a helyére a dolgokat a fejedben. Ez a demonstráció nem gyilkosságra buzdítás, éppen ellenkezőleg: Arról szól, hogy be kellene fejezni a háborút, de ennek az akadály ez a kér úriember.
human
@tivoli: Az a baj, hogy ennek a háborúnak soha nem lesz vége. A dzsihadisták Israel elpusztításáig nem állnak, azaz nincs az a területi követelés ami jó lenne nekik. Szerintük a szent háborút vívják most. Csakhogy azt Allah felszólítására kezdhetnék csak meg. Ezért az iszlamisták is megosztottak. Egyik részük szerint ez szent háború, másik részük szerint nem, mert nem Allah akarata. Természetesen az erőszakosabb oldal dominál ott is.
Tehát a békés rendezés a dzsihadisták miatt nem lehetséges még akkor sem ha Israel szerényebben állna hozzá a területi rendezéshez. Nem értek egyet én sem a sok civil áldozatot követelő akciókkal, de ha ott élnék talán más lenne a véleményem.
tivoli
@human: ma, 14:32
Végül is igazad van, de a világ azt látja, hogy szegény kisebbségiek szenvednek az örök fenyegetettségtől. Mert azt nem mondhatja senki, hogy Izraelnek volna félnivalója.
Énnekem az jön le, hogy ha egy palesztin szúnyog betéved egy izraeli ablakán, akkor az rögtön napalmmal támad rá. Az erőfölény nyilvánvaló és a védekezés intenzitása nem azonos a támadáséval.
nezelodo
Minek nekik a rekvizitum? Megkapja a Vidnyánszky és ott is előadják?
human
@tivoli: Látványosan nagyobb az erőfölény és valóban. Azért azt is el kell ismerni, hogy alattomosabb és gyávább hadviselés mint a terrorizmus nincs. Gondolj bele. A harctéren számíthatsz rá, hogy golyót kapsz. De egy bevásárló központban a gyerekeddel békésen sétálva nem számítasz rá, hogy egy darab terrorista 100 civilt visz magával a másvilágra. Azért hívják őket terroristának, hogy állandó terrorban, azaz rettegésben élj. Sehol nem lehetsz biztonságban. De ha rossz repülőre szállsz fel, te is áldozat lehetsz, pedig pont neked semmi közöd az USA-hoz vagy Israelhez.
Szóval, ha nem lenne terrorizmus, akkor egyértelműen az iszlámokat pártolnám. De ez a terrorizmus elcseszett egy dolog.
human
@tivoli: Jut eszembe van a terrorizmusnál is gyávább hadviselés. Az atombomba és a vegyi fegyver.
tivoli
@human: Sajnos a terrorizmus nem csak iszlám találmány. Arra jó, hogy a "gyengébb" bizonytalanságban tarthassa az erősebbet, mert más védekezési lehetősége nincs. Míg nem lesz világbéke, és vannak "erőviszonyok" sajnos ez a helyzet nem fog megváltozni.
tivoli
@human: Az atombomba gyávaság és szintén az erősebb fegyvere a kiszolgáltatott ellen.
Csizmás Kond
Na és mikor foglalják le az élő hasonmásokat ?
mate03
@tivoli: Jobb ha tőlem tudod!Népi demokrácia,mint olyan,a Rákosi érában volt!Legalább is annak nevezték!
mate03
@tivoli: Meg tudnád mondani hogy ki is támadott rakétákkal először?Kik teszik a rakéta kilövőket iskolák mellé?Kik az öngyilkos merénylők Izraelben?
világlátó
Remélem kijavítják a hírt. A rendőrség lefogta Orosz Mihály polgármestert - lenne helyesen. Hogy lehet az, hogy egy faluban, Magyarországon ez megtörténhet. Mit tudhat ez a nagyokos hogy ezt megengedheti magának? Néztem a korábbi video filmet is, ahol harci öltözetben hatalmaskodik. Ez túl megy a normalitás határain, már régen le kellett volna váltani és elküldeni valami biztonságosan őrzött helyre. Vagy kemény tiltakozással kell számolnunk, vagy ha ez elmarad, mert nem beszámítható, akkor pedig eltüntetni a közéletből, hogy ne szégyenkezzünk még miatta is.
Yoda69
A ket elmebeteget miert nem fogtak le a babukkal egyutt?
lajospapa
Addig rendben van, hogy vannak őrültek, akik ilyen dolgokra buzdítanak. És az mért van, hogy ilyen őrülteket fontos pozíciókba megválasztanak? Országosan is. Itt állomásozó szovjet csapatok nélkül.
jancsipapa
@tivoli: Így van . És hát csűrhetjük ,csavarhatjuk bárhogy azt a területet úgy hívják ,és mindig is úgy hívták ,hogy Palesztina
DR Eric CARTMEN
MTI hír: A TEK jól szervezett akcióval lecsapott a bábukra. Rövid tűzharc után ártalmatlanná tették a két szalma figurát, és egyik társukat, akit a dulakodásban véletlenül meglőttek. A helikoptereken ékezett kommandósok ezután a Cinege utca felé távoztak. Ott állítólag gyanús csoport sárga mellényekben szemetet szedtek a védett körzet környékén. Lapzártánkkor az akció még tartott. Bővebben éjfélkor.
tivoli
@mate03: tegnap, 09:15
Melyik első rakétákra gondoltál?
mate03
@tivoli: Majd csak megfejted,nem vagy te olyan oktondi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.