Meglepően alacsony pontszámmal is lehetett trafikot nyerni tavaly, még az V. kerületben is, ahol tolongtak a dohányboltokért a pályázók – írta a hvg.hu.

Krskó Tibor, Csetényi Csaba és testvére, Csetényi Zsuzsanna a 14 kiírtból tízre pályázott, és csak egy próbálkozásuk bukott el a belvárosban.

Rogán szomszédjának kedvezett a szerencse a trafikpályázatokon

A lap azt írja, Rogán Antal társasházi szomszédjának, aki egyébként korábban is üzemeltetett dohányboltot, és testvérének értékelőlapjába bele is nyúltak a fejlesztési minisztériumban, és feljebb nyomták a pontszámukat. Adminisztrációs hibát említ a jegyzőkönyv.

Csetényiéket az mentette meg, hogy hogy az üzleti tervüket nagyra értékelték a pályázatok elbírálói. A bírálók a rengeteg pályázat között még arra is odafigyeltek, hogy miután kinyomtatták az  értékelőlapokat, megnézték, biztosan minden pontszám megfelelően szerepel-e. Jó, hogy rápillantottak még egyszer, mert kiderült, hogy valami nem stimmel. Az üzleti tervekre, mint az a hvg.hu által lefényképezett jegyzőkönyvben is olvasható, „vélhetően adminisztrációs hiba folytán" kisebb pontszámot nyomtattak ki, mint amit az értékelés során ténylegesen meghatároztak. Ezért utólag helyesbítették a dolgot, magasabb pontszámot írtak be, és felvették ezt a jegyzőkönyvbe is.

Megkérdezték a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-t is, hogy milyen adminisztrációs hibáról volt szó, és hány esetben fordult elő ilyen eset. Azt a választ kapták, hogy a hiba az adatrögzítés során történt, és a helyes eredmények érdekében a téves adatokat az észlelést követően a jogszabályoknak megfelelő módon, jegyzőkönyv felvétele mellett javították. Arra, hogy hány esetben történt ilyen lényegében azt válaszolták, hogy a több mint 15 ezer dokumentumból keressék ki.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Meglepően alacsony pontszámmal, és legfőképp hozzá nem értők
nyerték a legtöbb pályázatot !
Ez - is - jellemzi a Fideszt !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Újabb bizonyíték a mutyira, de sajnos, ebben az országban büntetés nélkül lehet ezt csinálni! De meddig még?!
eberti
Lehet plakátolni: Akar Rogán szomszédja lenni?
human
Emberek! Hangfelvétel készült róla hogy zajlott a trafikok szétosztása. Egy fideszes szivárogtatta ki. És nem történt semmi. Akkor ezek után milyen csoda történhet még?
coyote3
@F_Viktor: Némi iróniával erre céloztam volna :))))
qxy
Szerintem nincs itt semmi baj. a törvény alkotókat kellene ki rúgni ! és börtönbe zárni vagy 25 évre! mert ha ők engedik, akkor ez bizony törvényes és hülye az aki nem használja ki az adott lehetőségeket. De azért ki cseszni egy egész országgal, , , ,
F_Viktor
@qxy: Annyi a probléma, hogy a fityeszes 2/3 szavazógép hozza a többi fityeszesnek és haverjaiknak ízlésének megfelelő törvényeket. Ebben az esetben sem kiskapu keresésről beszélünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.