Mennyire jó ország Magyarország – azaz mennyire járul hozzá az emberiség javára a közjó megvalósulásához? Kiderül egy közelmúltban publikált rangsorból, amelyet nemzetközi intézmények indikátorai alapján állítottak össze. Régiónkból csak Románia nem előz meg minket. A közelmúltban publikáltak egy rangsort Good Country Index néven, amely 125 nemzetet rangsorolt az alapján, hogy az emberiség javára mennyire járulnak hozzá a közjó megvalósulásához, illetve mennyit vesznek el abból, vagyis, hogy az országok rendelkezéseinek, viselkedésének milyen globális hatásai vannak. A felmérést készítők az ENSZ, a Világbank és más nemzetközi intézmény, valamint néhány civil szervezet által használt 35 indikátora alapján, hét kategóriába (tudomány és technológia, kultúra, világbéke és biztonság, világrend, Föld és klíma, prosperitás és egyenlőség, egészség és jólét) sorolva állította össze a rangsort. (A hét kategórián belül 5-5 alkategóriákban pontoztak.)

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@csip-csop: Talán azért találod Magyarországot a legszebbnek mert magyar vagy, bárhol is élsz.:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csip-csop
@Cicamama55: akkor most nagyon is elvagy tèvedve! nem igaz, hogy az egèszsègugyi ellàtòsra fizetni kell, csak akkor kel fizetni ha maszek orvoshoz mèsz. En sose fizettem az egèszsègugyi ellàtàsra, mèg szulni se fizetnek, most Mo-gon mèg a szulèsèrt is fizetni kell
csip-csop
@csip-csop: abban igazuk van, hogy hulyèneknèznek, mert nemtudjuk, hogy kire kellett volna szavazni, ebben igazuk van.
Cicamama55
@csip-csop: Már lassan itthon sem tudjuk...
pensionar
Sajnos ezt a eu, nato -nak KOSZONHETJUK, A FOLYTONOS HABORUKAT ES AZOK TAMOGATASAT.Hogy a nyugat jol eljen ne haljon meg a kapitalista rendszer mi vagyunk az aldozatok a volt soc orszag szegenyei..
mate03
@mariaberta: Van egy Viktorunk!De csak halkan súgom!Mert hangosan hazugság volna!
kukac50
Magyarországon megszűnt az emberiesség, a szolidaritás, az ország vezetői csak saját maguk jólétéért fáradoznak,a szegényeket nem hagyják az árok szélén, hanem bele taszítják az árokba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.