A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) tesztjén ugyanis több közkedvelt finomság is elbukott – számolt be a Blikk.

A laboratóriumban összesen 52 különböző virslit, parizert és krinolint vettek górcső alá: az első vizsgálaton négy termék azonnal „elhasalt".

Egyszerűen kispórolják a fehérjét, a színhúst, és a szilárd állagot zsírral, keményítőkkel, szójafehérjével, állományjavítókkal és zselatinnal érik el. Rettentő jól eladhatók így is, és a pácolás-füstölés vagy aromák miatt az ízük hasonló az igazihoz – magyarázta a Blikknek Tóth Gábor élelmiszer-ipari mérnök.

A töltelékes áruk gyártása egyébként azért is került előtérbe, mert így a vágóhídi melléktermékek még feldolgozhatók, majd eladhatók.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Mivel pártunk és kormányunk a hazai oligarchákat (élelmiszergyártás és értékesítés) nem vegzálja, ezért én már csak a külföldi multinál veszek ilyesmit. Furcsa módon azon feltüntetik, hogy min.80% a termék hús tartalma! Egyszer, pár éve elcsábultam, olyan virslit vettem, ami
emberi fogyasztásra alkalmatlan volt, de még a kutyám is undorral hagyta ott!
Az a tragédia, hogy nagyon sokan nem azért veszik meg a párizsit, mert szeretik, hanem mert
erre telik nekik. EZÉRT KELL SZALONNÁT ENNI! Azt nem tudják hamisítani. Igaz, hogy már egy árban van a hússal. :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
alte trottel
@pityuka: Cicuka, volt olyan év, hogy hetente többször is, a PENOMAH ceglédi, váci és balassagyarmati vágóhídján és inden alkalommal sütöttek ekem papszeletet, mert szeretem!
Nálad viszon egyértelmű, hogy még olyannal se beszéltél aki legalább a Vágóhíd utca felé járt volna!
De ha annyira büffének tartod magad, írd már le, mi az a zsebpuli, mi az az objektív minősítés és mi a különbség a tarjára és orjára vágás között! (mire jó a csőkés? Mit hasítanak bárddal és mit körfűrészel?)
alte trottel
@pityuka: Cucika, a szója az annyira nem szar, hogy pl. a szójapárizsi min. 2x annyiba kerül mint a sertés! Kisgyerek, az, hogy mindenféle öltözőőr és éjszakai portás miféle rémmesékkel tömte pici fejed, az nem jelenti azt, hogy már tudsz legalább annyit a vágóhídról mint a pináról, pedig azt is még csak a .jpg keresztnevű lányokon láttál!
alte trottel
@Grafix69: Na, legalább valaki!
(mekkora kutterrel dolgoztatok?)
Grafix69
@alte trottel: Változó én 120 literesel de dolgoztam 400 literes mellett is. Sokat variálnak minden üzemben az anyag normákon mivel nem mindegy hogy mennyi 800 ft -os apró hús van a termékben . Mondjuk a jelenlegi áraknál 1600 ft-kg már szemétség kisajnálni belőle a normális alap anyagot . Én azt mondom a leg szemetebb alapanyagok a baromfi termékekben vannak ,de ez csak magán vélemény. Igazűból minden élelmiszerel vagy készitményel trükköznek .
Grafix69
Még valamit a szója használatról, nem igaz az ,hogy mindenben van szója . Ennek tübb oka is van egyrészt azért nem lehet mindenbe tenni mert nyers fehérje (növényi) és mint ilyen hőkezelés nélkül erősen rothadűsnak indul. A szárazárukban nincs szója bár kisérleteztek már vele viszont pl a kenőmájas félékben sincs mert megváltoztatja az emulziót(víz ,zsír arány) elünytelen kinézete és kenhetősége lenne. Az sem igaz ,hogy a kenőmájasban nincseen máj, mivel az emulzitót csaknyers fehérjével lehet stabilan megkötni ezt remekül képviseli a máj . Igaz az is hogy a májasokban (kenőmájas) 100 kg késztermékben csak 20 kg máj van de nagyon örülhetsz ha ilyet veszel ugyanis ez már egy jó minőségü májasnak igérkezik. Amugy az alapanyaga a legegyszerübb 100 kg ra Máj 20 kg ipari szalonna 44 kg bürke 22 kg víz 14 kg füszer 3 kg só 1.6 kg. a máj kivételével az összes alapanyag főtt és a nyers májat 50 fok alatti határnál teszik az emulzióhoz ,hogy a fehérje beburkolja a két zsír és egy víz molekultá emiatt nem fog különválni hőkezeeléskor . A termékeket főzik 76 fokon 72 mag hőmérsékletig.
alte trottel
@Grafix69: Igen, és a szója tripszin inhibitor tartalma se tenne jót az emésztésnek, ezért ajánlatos még az alacsony tripszin inhibitor tartalmú szójafajtákat is fermentálni ÉS hőkezelni.
A májasok minősítésére van egy csalhatatlan módszerem! Ha a kutyám nem eszi, akkor biztosan 10 % alatti a máj tartalma, viszont ha a macska hajlandó elfogadni, akkor biztosan 30 % feletti.
Azon tudok jól szórakozni, hogy olyanok ontják a neten a kinyilatkoztatásokat, akiknek halavány segédfingjuk sincs az adott területről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.