A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) tesztjén ugyanis több közkedvelt finomság is elbukott – számolt be a Blikk.
A laboratóriumban összesen 52 különböző virslit, parizert és krinolint vettek górcső alá: az első vizsgálaton négy termék azonnal „elhasalt".
Egyszerűen kispórolják a fehérjét, a színhúst, és a szilárd állagot zsírral, keményítőkkel, szójafehérjével, állományjavítókkal és zselatinnal érik el. Rettentő jól eladhatók így is, és a pácolás-füstölés vagy aromák miatt az ízük hasonló az igazihoz – magyarázta a Blikknek Tóth Gábor élelmiszer-ipari mérnök.
A töltelékes áruk gyártása egyébként azért is került előtérbe, mert így a vágóhídi melléktermékek még feldolgozhatók, majd eladhatók.
emberi fogyasztásra alkalmatlan volt, de még a kutyám is undorral hagyta ott!
Az a tragédia, hogy nagyon sokan nem azért veszik meg a párizsit, mert szeretik, hanem mert
erre telik nekik. EZÉRT KELL SZALONNÁT ENNI! Azt nem tudják hamisítani. Igaz, hogy már egy árban van a hússal. :(