Az áram alapdíját csökkentik szeptembertől, de az elosztói forgalmi díj emelkedik. A Privátbankár arra keresi a választ, hogy miként csökken mégis 5,7 százalékkal a rezsi, ahogy a kormány ígérte.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szombaton kiadott rendeletében mérsékelte az áramhálózati alapdíjat: szeptember 1-jétől 90 forinttal, 1446 forintra csökken. Emellett viszont a fogyasztástól függő elosztói forgalmi díj kilowattóránként 8,54 forintról 8,58 forintra emelkedik.

A kormány által prognosztizált rezsicsökkenéshez minimum kettő forinttal kellene az áramszámlának csökkenie, iparági szakértők szerint ez csak úgy lehetséges, ha az egyetemes szolgáltatók árrését eltörlik, így viszont a szolgáltatóknak nem marad fedezete, például olyan szolgáltatások fenntartására, mint az ügyfélszolgálat. A másik lehetőség, hogy a nagykereskedelmi tarifát csökkentik, ami jelenleg 17,3 forintot, támogatással 16,2 forintot tesz ki. Szakértők szerint itt még lehetne húzni az árból, hiszen a piacon 13-14 forinton vannak a jegyzésárak.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Megy a parasztvakítás már megint ezerrel! A hülyék meg megeszik!
Desischado
Megy a parasztvakítás már megint ezerrel! A hülyék meg megeszik!
pbalage
- napelemet rakok be
- kivándorlok valamilyen másik területre, ahol nem kell ruszki-offshore atomerőmű projektben részt vennem
- esetleg a viktorék folyamatosan tekerik a dinamót (persze szabadidejükben, ám a bokros teendőik kapcsán kevés van belőle)
- szólok Németh Szilárdnak, hogy "Te Szilukám, csökkenjen má' megin' a rezsi!"

ezek mindegyike csökkenti a rezsit.
mate03
@Desischado: Nem szartam a kútba,csak a kávájára!Onnan meg bele söpörtem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.