"A demokráciát nem tőlünk kell félteni" – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Szijjártó Péter, az európai ügyekért felelős német külügyi államminiszter kritikus nyilatkozatára reagálva.

A Tagesspiegelnek adott interjújában a német külügyi államminiszter, Michael Roth azt mondta, hogy rengeteg aggodalmat kelt bennük a jelenlegi magyar politikai irányvonal, mire Szijjártó Péter azt mondta, hogy Michael Roth homályos általánosságokra utalgató megszólalását nehéz nem politikailag motiváltnak tekinteni. "A demokráciát és az európai értékeket egészen biztosan nem tőlünk, közép-európai szabadságszerető népektől kell félteni" – folytatta az államtitkár –, "hiszen mi nagyon sokat harcoltunk és küzdöttünk azért, hogy demokráciában, az európai értékek szerint élhessük az életünket. Ezért pedig tisztelet illeti a közép-európai nemzeteket, köztük a magyart."

Tiszteletet a magyarnak! Szijjártó reagált a német külügyi kritikára

Bár az interjúban Roth elismeri a magyarokat: "Rejtély, hogy a korábban a szabadságért kiálló magyarokkal mi történt. A demokrácia, a jogállamiság a szabad véleménynyilvánítás európai alapértékek, ha ezekre egy kormány nyomást gyakorol, akkor arról nyíltan kell beszélni" – nyilatkozta a német lapnak a külügyi államtitkár.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Te szerencsétlen agyament zselés prütyi!!!NEM A MAGYART bántják hanem a magatok fajta eszetlen vezetőket!!! Nem a MAGYAR NÉPPEL van bajuk a nyugati ujságíróknak hanem veletek!!!Mert ti teszitek tönkre az országot és ti járatjátok le a MAGYAR NÉPET!!!Ti lopjátok és loptátok el már az egész országot!!!De remélem hamarosan felébred az ország és elzavar benneteket a seggnyalóitokkal együtt!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eberti
A tiszteletet nem követelni,hanem kiérdemelni kell...
herczeg0210
Kedves /?/ sZIJJÁRTÓ úR! Tessék megkeresni a régi kis pirospulóvert, a múltból, belebújni és újra kezdeni, mert így nem jó!!! Talán több tiszteletet a választóknak! Nem csak négyévenként...
human
@F_Viktor: A kiváltságosoknak előjogaik vannak. A Lázár milliós dorbézolásai pont arra jók, hogy lassan megszokjuk ezeket. Lassan egy hónapja el kellett volna számolnia kire és mire költötte az adófizetők pénzét luxusútjain. Bíróság kötelezi erre. Nem tette meg. Követelik tömegek a tájékoztatást? Nem. Elérték céljukat. Csinálhatnak bármit, nincs tömeges ellenreakció.
F_Viktor
@human: Igen, lassan a Király és a hangya szindróma figyelhető meg az országban. :-(
csikknorisz
Szijjártónak a munkaköri leírásában van, hogy leugassa más országok minisztereinek más országok sajtójának adott nyilatkozatait? Amúgy ez a "tiszteletet" szöveg a magyar közönségnek szól, külföldön lesz.rják, mit beszél ez a mitugrász. Azzal se foglalkoztak, mikor kapásból lehazugozta a svéd minisztert az Aftonbladet cikk miatt.
mate03
@Dr. Felipe: Át irányítják az elmegyógyintézetbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.