Párhuzamos tanévet indít az MSZP: a szeptember 1-jével indult "engedelmesség iskolájával" szemben "a gondolkodás iskoláját" indítja el a jövő héten – jelentette be Hiller István hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Az MSZP oktatáspolitikai kabinetvezetője a VIII. kerületi Práter utcában, a Pál utcai fiúk szobránál közölte, "a gondolkodás iskolájában" a pedagógusok azt mutatják be hétről hétre, tanóráról tanórára, több tantárgyból is, "hogy másképp is, szabadon is lehet."

Saját tanévet indított az MSZP

Értékelése szerint a jelenlegi iskolarendszer egy politikai akarat megnyilvánulása az oktatásügyben és nem a gyermekek érdekeinek kifejezése.

Tóbiás József, az MSZP elnöke azt hangsúlyozta, az esélyek kiegyenlítését segítő, a tudás megszerzését ösztönző, a kreativitás fejlesztésén alapuló oktatási rendszerre van szükség Magyarországon.

A pártelnök szerint nem azt a kérdést kell feltenni, mit nem tud a gyerek, hanem azt, mit tud, miben tehetséges, miben kell fejleszteni. Hozzátette: nem porosz iskolarendszerre, hanem egy, a szabad gondolkodást segítőre van szükség, amire a skandináv országok iskolái jelentenek példát.

A sajtótájékoztató helyszínéről azt mondta, hogy az éppen a Molnár Ferenc regényében leírt "einstandot" jeleníti meg, amiről ma Magyarországon senkinek sem kell elmagyarázni, hogy mit jelent az oktatás területén.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Orbánék agyatlan rabszolgákat akarnak kinevelni, ez ellen minden eszközzel küzdeni kell! Én is támogatom ezt a kezdeményezést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.