Ellentmondásos hivatkozással indokolja Hende Csaba honvédelmi miniszter és tárcája, miért tartják titokban 30 évig a Fradi új stadionjának avatóján parádézó Gripenek gyakorlatozásának részleteit – írja az Origo.

2044-ig titok, hogy kinek a kérésére repültek a gépek és az is, ki engedélyezte a három vadászgép átrepülését az Üllői úti aréna felett, és főleg, hogy mindez mennyibe került.

A Gripenek részvételéről a hivatalos közlésekből csak annyi tudható, hogy egy rendhagyó helyszínen végrehajtott gyakorlatról volt szó, ami „többletköltséget" nem okozott, lévén amúgy is tartanak gyakorlatokat.

Hende Csaba azzal utasította vissza a részletekre vonatkozó kérdéseket, hogy az а honvédelemről szóló 2011. évi СХIII. törvény alapján nem nyilvános.

Az Origo azonban megnézte a kérdéses törvényt és azt találta, hogy abban nincs olyan passzus, amely egy gyakorlat bármely részletét nem nyilvánosnak minősítené, csak a honvédség létszámára és haditechnikájának mennyiségére vonatkozóan található utalás benne arra, hogy ezek az adatok nem nyilvánosak.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
Üdvözlöm az itt lévőket.

Mit nem értünk a titkosításon ? Egy repülő alakulat kiképzési repülésének fő szervezője, engedélyezője, az alakulat parancsnoka, mivel Ő tudja, milyen szinten van a hajózó állománya, ki - mennyit repült, milyen feladatok begyakorlása szükséges, személy szerint.

Amiről pedig szó van, az nem kiképzési területen, nem a repülőtér körzetében lévő, kijelölt légterekben történt gyakorlás volt, hanem egy tiltott - csak engedéllyel használható légtérben végrehajtott, kötelék repülés.
Mivel ezen feladat végrehajtásához nem elegendő egy sima kiképzési repülési terv, korlátozni - bele kell szólni pl. a polgári repülés folyamatába is, mivel ott van az a fránya nemzetközi reptér - nem kicsi forgalommal, így már érthető, miért is nem kívánják a szennyes kiterítését.
A HM soha nem tervezett kiképzési repülést. Max jóváhagyott olyan kiképzési repüléseket, mint a nemzetközi lövészeti gyakorlat volt, más ország légterében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Főlökött jól mondta, ez a dolog lényege. Nem tudom, mikor lesz már a népnek elege ebből a rablásból?! MIKOR???
mate03
@lajospapa: Szavazzon rájuk Kozerek a falusi hóhér!
soljanka
Mivel mindenki tudja, hogy a bohócdát irányító nemzeti főmutatványos focibolond, ígymijafasznak titkosítják azt,ami egyértelmű.
Hende bohóc csak kiröhögteti magát, meg az egész katonaságot ahelyett, hogy tökösen kimondanák: a főbohóc seggének tisztára nyalása (a mi saját jövőbeni jólétünk érdekében) céljából vetettük be a titkosított mutyival vásárolt repcsiket.
Fradigege
Ha titkosítanak akkor ott csalafintaság van a háttérben. Mutyi bűze telepszik rá a kis ganyétúróra, ami eléggé vállalhatatlan. Károkozás, közpénz elherdálás, mutyi. Felmerülhet a bűncselekmény is, de gyorsan letitkosítják. A kis porba fingó, belenyúlt a kakiba.
Vadlaci
Hogyan repültek, hogyan repültek: alacsonyan. Kanada fizette a kiképzést, tehát jól jártunk ezzel is. / Hende is repülni fog a hírek szerint, remélem őt is titkosítják. Mivel a titkosítás nem demokratikus találmány, ezért az csak diktatórikus lehet egy illiberalizált, unortodox gazdaságú országban. unortodox: már az ortodoxok is qrvára unják.
TASzSz
Ha alakzatban repülnek, pl.: egymás fölött, akkor az a Grippen-sex???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.