A Hír TV munkatársai L. Simon Lászlót kérdeztek a reklámadóval kapcsolatban, aki nem tudott, vagy nem akart válaszolni, ezért a NAV-hoz, mint végrehajtóhoz irányította a kérdezőt, holott a törvényt ő maga nyújtotta be a választásokat követően.

„Az adóhatóságot javaslom, hogy őt kérdezzék meg, mert a törvény végrehajtása már nem az én feladatom, tehát a jogértelmezési kérdésekben az adóhatóság illetékes, de ha esetleg ez nem megy, akkor a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes államtitkárságával is fel lehet venni a kapcsolatot, ezt tudom javasolni” – válaszolta a törvényt beterjesztő L. Simon a reklámadót firtató részletkérdésekre, ugyanis még mindig nagyon sokan nem tudják, hogy kell-e fizetniük.

Adózni a saját célú reklám után is kell, tehát például az áruházláncok akciós újságjai után. Az egyik hipermarket, az Auchan képviselője nem állt a Hír TV kamerája elé, közleményt adtak ki, amelyben azt írták, hogy adófizetési kötelezettségüknek eleget tesznek. Adózni csak annak a cégnek kell, amelynek az éves reklámbevétele meghaladja a nettó fél milliárd forintot. 

A kérdésfeltevés és a válasz elhárítása azon a sajtótájékoztatón történt, ahol L. Simon megfenyegette a médium riporterét: ha továbbra is ilyen kérdéseket tesz fel, akkor „nehéz lesz az élet a Hír TV-nél”.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Ő nyújtotta be a törvényt, még sem tud róla semmit? Érdekes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.