Az árvíz elleni védekezést, a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentést nevezte az elmúlt időszak legnagyobb sikerének Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Kötcsén. A kormányfő a tizenharmadik kötcsei polgári piknik, a Polgári Magyarországért Alapítvány hagyományos rendezvénye előtt nyilatkozott az M1 Híradónak.

Orbán Viktor elmondta, hogy a találkozón arról fog először beszélni, mi az a néhány fontosabb dolog, amiben a legnagyobb eredményt érték el, és amire építeni kell a jövőben.

A kormányfő három dolgot emelt ki: a dunai árvíz elleni védekezést, a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentést.

"Most reméljük, hogy árvíz nem lesz", de erősíteni kell az ország védelmi képességeit, valamint folytatni kell a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentés – fogalmazott.

Véleménye szerint ezekből rengeteg dolog következik a szellemi élet embereire, a politikusokra, a kormányzatra, tulajdonképpen minden magyar állampolgárra.

Orbán Viktor azt mondta, beszélni fog arról, hogy nagy jelentősége van az önkormányzati választásnak.

Ezt azzal indokolta, hogy a magyar társadalmi, gazdasági és politikai rendszer nem tud működni önkormányzatok nélkül. Hozzátette: lelkében a magyar egy önkormányzati ihletettségű nép, saját lábán szeret állni, saját magát szereti kormányozni, ezért nagyon fontos, hogy kiket választanak meg és milyen mandátummal az önkormányzati választáson.

A miniszterelnök kulcskérdésnek tartja, hogy a megválasztott önkormányzati vezetők a városokban, falvakban élő emberek érdekében zökkenőmentesen tudjanak dolgozni a kormányzattal.

Azt mondta, az elmúlt négy év tapasztalata, ha van összefogás, akkor van eredmény.

"Ha összefogunk, legyőzzük a válságot, az árvizet, a brüsszeli bürokratákat, a különböző pénzügyi nagyhatalmakat, még a bankokkal szemben is tudunk igazságot szolgáltatni a magunk számára" – hangsúlyozta.

Orbán Viktor közölte, arra fog bíztatni mindenkit, vegyen részt az önkormányzati kampányban.

"Győzzük meg az embereket, magyarázzuk el, ismertessük meg velük, hogy milyen fontos az összefogás, és ennek tudatában menjenek el választani és adják le a voksukat" – tette hozzá.

A zártkörű kötcsei polgári pikniket 2004 óta rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a  Somogy megyei településen.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Ne szerénykedj, Viktor, voltak még sikereitek:
-- rokkantak visszaminősítése
-- a március idusán küldött SMS-ek
-- az adójóváírások kivezetése
-- a 27 %-os ÁFA bevezetése
-- a kaszinók elajándékozása + áfa-mentesség
-- trafikmutyi
-- földmutyi
-- végeláthatatlan a sor..:(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kukac50
A legnagyobb siker a félig kész utak, várbazár meg sem épült gázvezeték átadása!!!
volvós
...ezt mondja Kötsén...az ország lakossága mást mond !!! Ja, az nem számit ???
m.macskosz
Ne szerénykedj, Viktor, voltak még sikereitek:
-- rokkantak visszaminősítése
-- a március idusán küldött SMS-ek
-- az adójóváírások kivezetése
-- a 27 %-os ÁFA bevezetése
-- a kaszinók elajándékozása + áfa-mentesség
-- trafikmutyi
-- földmutyi
-- végeláthatatlan a sor..:(
Jankó123
A "DUMAKORMÁNY" kommunikációja!
A híveknek az a legnagyobb élvezet, ha minden napra van egy, vagy több szép mese!
Csak szépeket hazudjatok, az kell a "jó magyaroknak"!
Rózsika Hatházi
Hogy hűlne rá a bőr a nyakadra. Nem elég, hogy tegnap belef@statok a dinnyébe a lőrinc barátoddal, ma meg jössz itt a rizsacsökkentési sikersztorival. Jelentem, épp az előbb volt nálunk 2 órás áramszünet. Hát, mit mondjak az Elmü nem szaggatta magát. Már attól rinyáltam, hogy az 5 % Áfás féldisznóm a saját lábán jön ki a fagyóból. Mert ugye, a nyugdíjak is megőrizték a vásárló értéküket, a nyuggereknek biztos fussa a fél disznóra. "Kedves " viktor csókoltatlak a ragyával.
coyote3
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
joopapa
Te vityka szerintem a legnagyobb sikered egyben a legnagyobb gaztetted az volt hogy feltőkésítetted a haverokat meg a nyalógépeket! A többi amit említettél az csak rizsa semmi több!!!
human
@joopapa: Nemrég volt a hírekben az a hangfelvétel, amin egy fidesz közeli vállalkozó beszélt arról, hogy még a szocik sem voltak ennyire pénzéhesesek és 2010 előtt is rendesen tudott dolgozni.
Nil
No ez édeskevés.
Az árvíz ellen sosem a kormány védekezik sikeresen - a bankok finanszírozása gazdasági fellendülés - rezsicsökkenés meg azért volt mert enyhe volt a tél.
Ennyit a sikerekről - az aljasságok felsorolására itt kevés a hely és időt sem pazarolok rá - minden normálisan gondolkodó ismeri a tényeket
Grafix69
Ne feledjék tisztelt hölgyeim és uraim sikereink ezek voltak: Olyan jól kommunikáltuk az első választások idején ,hogy a szocialisták mind lopnak (persze mi nem) ,hogy mindenki megette és egy életre megutálta őket, aztán ennek eredményeként ( köszönet hagyó Miklósnak) simán nyertük a választásokat. Az egy millió munkahelyet is sikerült megoldanunk , igaz hogy külföldön , de ide haza is sikereink vannak benne mert kb ennyien dolgoznak a termelő szférában. Sikerült a rokkantaktól elvenni a pénzt mert ,hát a nemzeti szocializmusba csak szép egészséges egyedek férnek bele ( régen szőkék voltak). Az emberek megtakarítását is eltapsoltuk amihez kusza fogú szőkeség is igért mindenféle nyugdíj számla bevezetést de már akkor sem röhögte el magát mikor kijelentette senki nem járt rosszabbul a magánnyugdíj eltulajdonításával (lopás).Aztán fontos eredmény ,hogy éh bérért dolgoznak( vagy csak lébecolnak) a közmunka programban mikor mi percenként költünk el annyit amit ezek havonta kapnak minden baromságra. A stadionok meg gomba módjára szaporodnak , még jó ,hogy ilyen sok eső volt az idén . Nagyon szépen bevezettük az igazságos ( dögölj meg melós) adó rendszert amit mi felsőbb hatalom megkapunk azt a csóringerektől vesszük el. Annyira elégedett vagyok a külpolitikával,hogy amióta a baltás gyilkost haza engedtük senki nem nagyon akar dumálni velünk nyugaton csak keleten, sikerült a Németek nagy elismerésére egy olyan emlékművet állítani ami országunkat egy ma született báránynak állítja be míg Németországot a teljes felelőssé. Közben kibocsátunk egy 1936 ban már meglévő címert a Magyar Nemzeti Banknak 20 millárét ( ugyan olyan az embléma mint a fém százas képe:) addig ez a kis pénz el is törpül a Felcsúti gázszerelő gyarapodásához (New York Paris London Felcsút). Sikerünk titka a centralizáció , én és Én egyedül megoldom a magyar emberek problémáját ami abból áll, ne gondolkozz és áhítattal idd vezetőd szavait.szavait. Remélhetőleg a közeli jövőben már teljesen elfogy az a magyar...
qxy
és ezzel olyan jól járt az ország népe. hogy ki lehet törőlni vele a sejhajt, de lassan nem is kell a papír mert az is siker hogy többen éheznek és a papiron lassan nem lesz semmi. De stadion, az van! mert az kell. Igaza van Viktornak! Ne egyen a nép! Nézzen meccset!
Na én is oda ültetném a stadionjába ki sem engedném egy hónapig! Nézze csak! ha van meccs, ha nincs. Étel meg majd " , , egyszer csak. Ha el nem felejtem.
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
pbalage
pfejj, de utálom ezt a vityát. Mindenki tányérjára tesz egy darab sz@rt, aztán azt mondja, hogy lekvár.
Tulipánfa
"Győzzük meg az embereket, magyarázzuk el, ismertessük meg velük, hogy milyen fontos az összefogás, " a tavasszal a hívői által megszavazott egy szavas programjuk (a Folytatjuk!) érdekében.
Ennek keretében nemzetgazdasági érdek lett a várba költözése, a szoborállítás, igen fontos az egyéni mániája, a stadionok építése, stb... Normális?
Legfontosabb feladat ő és csapata megfékezése.
szandokan
@bakegya: Hiányzik a 25 év előtti élet, nem igaz? Na igen, jó is volt a Kádár rendszer neked, hiszen ott nem igazán a teljesítmény után kapta az ember a bérét...
Desischado
@m.macskosz: Kihagytad a segélyek drasztikus csükkentését!

@Rózsika Hatházi: Egyre jobban a szivembe lopod magad! Rokonlelkek vagyunk! amúgy meg teljesen igazad van!
Desischado
Sikeres ám, mert ilyen ámokfutást ezer éve nem láttunk, mint amit ti műveltek!
bakegya
@Tulipánfa: véleményem szerint mostantól lesz igazán gyakorolni a hivatását elkötelezettséggel-gyaloghuszárkodhat-mehet a smityikkel együtt az orosz frontra...a szardokán "lőszergyárossal" az élen!!!
m.macskosz
@Desischado: ma, 00:56 Kihagytam a minimálbér 16%-os adóját is, meg még millió dolgot,
de sajnos lassan felsorolni is lehetetlen az Orbán kormányok rémtetteit. :(
bakegya
@m.macskosz: NEKEM KEZDETTŐL FOGVA AZ A VÉLEMÉNYEM,HOGY EZ A MINIMÁLBÉR A LEGNAGYOBB KERÉKKÖTŐ A BÉRRENDSZERTELENSÉGÜNKBEN.
m.macskosz
@bakegya: Leginkább azért, mert vagy ténylegesen annyit kap az illető, amennyi hivatalosan a a szerződésében szerepel, márpedig az a nettója szerint 30ezer forinttal kevesebb a létminimumnál, vagy csak papíron annyi, a többit zsebbe kapja, azt meg ugye úgy hívják, hogy fekete/szürke gazdaság.
Yoda69
A sikertortenetbe tartozik meg a Puskas akademia feltokesitese 3 ev alatt, 2 milliorol 16 milliardra. Ez nem mindennapi siker, persze az adofizetok meg neznek nagyokat.
A masik sikersztori ami szinten idetartozik a meszaros kft, ami meg 2001-be 5 millios veszteseggel zarta az evet, mar meg az orszig egyik leggazdagabb magan cegeve notte ki magat (persze ez is az dofizetok penzen)
human
@szandokan: Persze. És aki 20-szor annyi fizetést visz haza az 20-szor annyit dolgozik, mi?
nyanya001
Majd ha titeket elszámoltatnak az lesz a legnagyobb siker !
bakegya
@m.macskosz: pontosan-de még ezen túl is a szürkéből még lesz fekete,de a feketéből már sose lesz szürke,ha csakkk nem szamár!-emlékszel még a szövegre nagy pofával ,jó pénzért?-"itt ülünk az íróasztal mögött és várjuk a..".Hát megjöttek!!!-minden relációból!!!
@nyanya001: úgy legyen!
pityuka
@szandokan: Mert most a teljesítménye után kapja a bérét, igaz? Agyhalott.
m.macskosz
@human: ma, 07:24 Ez Orbán dumája volt annak idején, miszerint aki tízszer annyit dolgozik, keressen is tízszer annyit. Akkor sem értettem, máig sem értem, hogyan tud valaki a nap huszonnégy órájából akár csak nyolcvanat is dolgozni.
szandokan
@pityuka: Te biztosan az lehetsz, hiszen akinek csak a sértegetésre futja, még a létminimumot sem adnám meg.
szandokan
@human: Nem ezt mondtam, de munka és munka között igen nagy különbségek vannak. A legtöbb nyugati országban jelentős különbségek vannak mondjuk egy felső vezető és egy segédmunkás bére között, csak ott azért nem annyira szembetűnő, mert a segédmunkás is jól megél abból. Ha nálunk is eljönne egyszer az, hogy a minimálbér ott lebegjen nettó 300 ezer körül, akkor senkit nem érdekelne az, hogy a jóval tanultabb ember milliókat keres.
Cukkini
Kiszivárogtatott mondatom kicsit rá oktatott a világra? Kivirágoztatott udvarunk útján parittyán repkednek kövek, mindegyik apró szilánkokra összetöredezve, örvendezve: felfedezve arcomat csapkodják?
dzurinda
@Cukkini: "A legtöbb nyugati országban jelentős különbségek vannak mondjuk egy felső vezető és egy segédmunkás bére között, csak ott azért nem annyira szembetűnő, mert a segédmunkás is jól megél abból."

Ott kisebb a szorzó egy segédmunkás és felsővezető bére között. Ez nem egy pozitív, vagy negatív dolog, csak megjegyzem :)

"Ha nálunk is eljönne egyszer az, hogy a minimálbér ott lebegjen nettó 300 ezer körül, akkor senkit nem érdekelne az, hogy a jóval tanultabb ember milliókat keres."

Igen, de ehhez több cikluson átívelő koncepció, társadalmi egyetértés, és jó gazdaságpolitika kellene, de ennek az elérése több évtized építkezése lenne.
dzurinda
@szandokan: Az előző természetesen Szandokan hozzászólására volt reagálás :)
szandokan
@dzurinda: Pontosan, több évtizedes építkezés kell hozzá. A Fidesz még az elsőnél sem tart.
human
@szandokan: Az a baj, hogy Orbán nyilvánosan is vállalta, hogy az olcsó munkaerőre épít. Ez tudod mit jelent. Nem jön el az amiről írsz és addig kizsákmányoltak országa leszünk.
Az alacsony bér neki azért is jó, mert markában tudja tartani a lakosság nagy részét a munkáltatótól és az államtól való függés miatt.
tivoli
@szandokan: ma, 10:19
Ha a minimálbér 300 000 körül lebegne, akkor minden drágább lenne, és semmivel sem érne többet, mint a mostani minimálbér. Kár kecsegtetni az embereket ilyesmivel.
Mint vállalkozó, tudhatnád.
Toby
...és az árvizet mikor óhajtják elszámoltatni ? Össze-vissza hömpölyög, pedig anno Orbán még a határig is elkísérte.
Meine Ehre heisst Treue
Ühm...
Az a gond, hogy ez a három ,,hatalmas siker" a vicckategória dobogós helyezettje. Mindenki ítélje meg maga, hogy a képzeletbeli dobogóra, milyen sorrendben kerüljenek.
Ez inkább a szokásos hazug, fideszes demagóg szöveg, mellyel tele az ország hócipője.

A munkahelyteremtés, a létbizonytalanság, a közpénzek pazarlásának megszüntetése, a politikus bűnözők felelősségre vonása, a feketegazdaság, a korrupció, az áfa csalások felszámolása, az emberek gazdasági emigrációba kényszerülése, a bűnözés fokozódása jelentik a legnagyobb gondot. Kár, hogy orbáncosnak és bandájának nem.
szandokan
@tivoli: Hogyne tudnám. Viszont mindenki ezt akarja hallani, a következményekbe meg csak kevesen képesek belegondolni. A jól menő cégeknél lehetne azt megtenni, hogy tisztességes bért kapjanak az emberek, de erre kevesen hajlandóak sajnos.
szandokan
@human: Viszont te is tisztában vagy azzal, hogy mivel járna egy ekkora minimálbér emelés, azt ugye tudod?
dzurinda
@szandokan: A Fidesz rossz irányba indult el, ezért az eredmény is rossz lesz, akár 8 évig, akár többig vezetik az országot.
human
@szandokan: Tudom mire gondolsz, de ezt csak az mondja aki csak egyféle megoldást ismer. Egyébként mi is történne? Nőne a hazai fogyasztás, a hazai turizmus, a megtakarítás, a létbiztonság. Rengeteg emberről van szó és ez valóban élénkíteni a gazdaságot.
Orbán azt hitte (vagy inkább hitette el választóival), hogy ezt a felső tízezer tenyéren hordozásával is el lehet érni. Hát nem. Ugyanis nem a magyar gazdaságba vándoroltak a pénzek, hanem külföldi utazásokra, újabb, nagyobb hajóra az Adrián.
szandokan
@dzurinda: Majd meglátjuk. Szerintem azt már meg sem érjük, hogy meglássuk.
dzurinda
@szandokan: Azért remélem mindketten sokáig élünk :)
szandokan
@human: Arra nem gondolsz, hogy ekkora minimálbérek mellett mennyivel kellene megemelni az értelmiség bérét például? Nem bírná el az ország költségvetése.
Desischado
Ordas nagy külömbségek vannak a bérek mellett. Mindenkinek járnia kellene egy normális bérnek. De torkig vagyok már vele, hogy ebben az országban, ha nincs felsőfokú végzettséged, akkor csak nyomorogni, és sokat dolgozni van jogod.
Az értelmiségiek így is jól keresnek, a fizikai dogozók bérét kéne emelni! Arról nincs szó, hogy egy kétkezi munkásnak sokkal több, nehezebb, és keservesebb munkát kell elvégeznie! A rokkantak is közülük kerülnek ki!
Senki ne értsen félre, nagyon is tisztelem a tudást, hiszen mi lenne velünk nélkülük, de a kezet is meg kéne becsülni, nem csak az agyat! Ez első sorban szandokannak szól!
m.macskosz
@szandokan: tegnap, 15:17 És soha nem is jut el a második szintre, mivel az egységes 16%-os adóval elQrta. Nem kicsit! Kib@brált a kisemberekkel, a tehetősebbek meg őt és Eltolcsyt verték át, amikor nem a gazdaság fellendítésére szánták a talált pénzt.
Strong
Véleményem szerint az árvízi védekezés nagy részét a valódi civil összefogás eredményezte.
A bankok "elszámoltatása" most az új szlogen. De az eladósodás kezdete az első Orbán-kormányhoz fűződik...
A rezsicsökkentés egy óriási kamu. (valahol még nőttek is az árak) Sok szolgáltató új tételeket vezetett be pl: alapdíjak, karbantartási díj, készenléti díj, stb.

Összességébe véve (az árvíz kivételével) mindenről az tehet, hogy Magyarországon mindig is rablóbanda kormányzott, és ez párosult még a gazdasági területen tapasztalható dilettantizmussal is.

Nem lenne gond a hitelek törlesztésével, és a rezsifizetéssel sem, ha mindezt európai szintű fizetésekből tennénk. Na ez lenne a kormány feladata, hogy növekedjen a gazdaság, és pénz kerüljön a rendszerbe. Ebben az esetben nem kellene törvényekkel belenyúlni a versenypiacba ilyen morbid módon...

röviden...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.