Rájöttek, hogy a hűtlen kezelést sem fogják tudni ráhúzni az Alapítványra, és egy igazán delikát ötletük támadt: az Ökotárs Alapítvány jogosulatlan pénzügyi tevékenységet folytat. Ha hinni lehet az Alapítvány igazgatójának, Móra Veronikának (és nincs okom rá, hogy ne inkább neki higgyek, mint bármelyik kormánytényezőnek), akkor annyi történt, hogy az Alapítvány a saját pénzéből (nem költségvetési pénzből, és még csak nem is a norvég pénzből) kölcsönt adott pénztelen pályázó szervezeteknek, hogy egyáltalán el tudják kezdeni társadalmilag hasznos projektjüket. Ehhez – hogy ne veszélyeztesse az Alapítvány vagyonát – annyi kamatot számolt föl, amennyit a banktól kapott volna, ha a pénzt bent hagyja. Haszna tehát nem volt belőle. Ennek a vádnak a helytállóságához majd törvényt is kell módosítani, és akkor minden szülő vigyázzon: nehogy kölcsönt adjon gyerekének az első lakásra, mert el fogják ítélni jogosulatlan pénzügyi tevékenységért.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
Tényleg ez tök jó ötlet... Mivel a precedens megvolt mostmár rá lehet küldeni a matolcsyékra a készenlétieket... Kíváncsian várom mikor viszik láncon vagy vezetőszíjjon az mnb vezetését jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt ... mert mióta van joga az mnb-nek ingatlanokat venni és alapítványoknak ajándékozni azokat...na meg egyetemi képzéseket indítani...
laszlobihari
@bundi: sajnos erre rögtön jön a "gyevi bíró", miért? csak! mivel ártunk és kurmányunk jól((O)ROSSZUL!) teljesít!
coyote3
Na ezt megint benézték a férgek. Anno mi is adtunk kölcsönt a hugmnak, mégpedig úgy, hogy hitelt vettünk fel neki a cég nevében. Alaposan körüljártuk a tiltott pénzügyi tevékenység jogi fogalmát. van egy rossz hírem a sok jogásszal teli fideSS-nek. Srácok ez Így nem az, aminek szeretnétek:)))))))))))
nyanya001
Orbánnak az a baja, hogy nem a csatlósai kapnak a pénzből !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.