Klebelsberg Intézményfenntartó Központ milliárdos adósságot halmozott fel, állítólag az önkormányzatoktól örökölt számlák és adósságok miatt.

Ezért az EMMI (Nemzeti Erőforrások Minisztériuma) 20 milliárd forintos pluszforrást biztosít a KLIK-nek. Bár az Emmi szerint a pénz a területi egyenlőtlenségek felszámolását hivatott szolgálni, a KLIK három évre visszamenőleg tartozik a pedagógusoknak a bankszámla-vezetési költségekkel is, ami szakszervezeti becslés szerint további 2-7 milliárd forintot jelent – számol be a VS.  

Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének október közepéig kell javaslatot tennie a likviditás fenntartásához szükséges további forrás biztosítására. 

A költségvetés csaknem 500 milliárd forintot biztosított 2014-re a KLIK-nek. Idén januárban az Index nyilvánosságra hozott egy jelentést, amelyet Szabó Balázs volt miniszteri biztos készített a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és annak elnöke tevékenységéről. A tavaly novemberi keltezésű összegzés hibás gazdasági döntésekről számolt be és személyesen az elnököt hibáztatta a 2013-as gazdálkodás szakszerűtlenségéért, valamint a szervezet 2014-es költségvetésébe kódolt, az év végére akár 50 milliárdosra duzzadó hiányáért is – derült ki a cikkből.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Hazudnak! Nem az önkormányzatoktól örökölték a milliós hiányt, hanem ők halmoztak fel -60 milliárot. Irreálisan magas fizetése van egy megyei KLIK vezetőnek (960.000 bruttó), a másik dolog, hogy átláthatatlan, mert kapkodnak már az elejétől kezdve.
Jelenleg a legnagyobb állami cég, három és félszer akkora int a MÁV, mind vagyonban, mind pedig létszámban! Ezt Pokorni Zoltán mondta el egy fórumon...
A valóság pedig az, hogy az iskolákba ritkán jut kréta, fénymásolópapír, stb. Ezen is spórolnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Na új elem az örökölt adósság! fijjuk, van egy rossz hírem, ha nem emlékeznétek, már akkor is ti voltatok hatalmon, úgyhogy elhibázott a visszafelé mutogatás. Igen sokba kerülnek a sóhivatalok, ahol a vezető beosztásnál az oktatási tapasztalatok hiánya sem kizáró ok, sőt még a másokra kötelező erkölcsös élet (lehet élettársi kapcsolatban, ha fideszes politikus oldalbordája) diszkrét szeplői sem akadály náluk, csak másoknál kiátkozandó.
TASzSz
@human: A belügyminiszter szintén zenész!
human
@TASzSz: Smitt Pali gojóstol köztársasági ellnökünk egyetlen őszinte mondtata volt: "Ami jár, az jár."
A zenészek vezetője a kocsmában elkezdi kiosztani a bazseválás utáni pénzt. Mindenki kap csak a cimbalmos nem.
- Hát most mi van Gazsi. Nekem nem jár?
- Járni jár, csak nem jut.
soljanka
Ilyen esetekre nem áll meg a "hűtlen kezelés"?
TASzSz
@soljanka: NEM! Közvagyon eltékozlása!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.