A Spiegel Online német hírportál a Norvég Alapok ügyével kapcsolatban közölt beszámolót pénteken.

A Razzia civil szervezetek ellen – Orbán putyinizálja Magyarországot című írásában Keno Verseck kiemelte, hogy "a magyar kormány hadjáratot folytat civil szervezetek ellen", illetve "Orbán +illiberális nemzetállamában+ nincs helye a kritikának".

Spiegel: Putyinizálódunk

Gutema Dávid: Orosz báb/Fotó: ARC


Orbán Viktor és a Fidesz "hadjárata" olyan civil szervezetek ellen indult, amelyek az emberi, polgári és kisebbségi jogok ügyéért dolgoznak, "vagy az utóbbi években bírálták Magyarország tekintélyelvű, politikai-adminisztratív átalakítását" – vélekedett a Spiegel Online szerzője.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Jogos az eszrevetel, de mi ezt mar 5 eve mondjuk.
Barossonak sem kellett volna megtamogatni a taho 12 ezer milliarddal, hona ez igy is toredeke mint amennyit Gyurcsany idejeben kapott az orszag.
Szerintem az osszes penztamogatast be kellene fagyasztani, es felfuggeszteni Magyarorszag szavazati jogat az Unioban, addig amig a taho eszhez nem ter, vagy le nem valtjak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Jogos az eszrevetel, de mi ezt mar 5 eve mondjuk.
Barossonak sem kellett volna megtamogatni a taho 12 ezer milliarddal, hona ez igy is toredeke mint amennyit Gyurcsany idejeben kapott az orszag.
Szerintem az osszes penztamogatast be kellene fagyasztani, es felfuggeszteni Magyarorszag szavazati jogat az Unioban, addig amig a taho eszhez nem ter, vagy le nem valtjak.
coni
Unortodoxiát nem Barosso szavazta meg, ezért leváltani sem fogja. Megvárják amíg a magyarok eldöntik milyen országot akarnak. Amíg 2M magyarnak jó az Unió tiszteletben tartja az igénytelenségünket...
human
@coni: Hát igen. Az EU-tól várni a megoldást enyhén szólva kényelmes megoldás. Az is igaz, hogy 20 ezer lelkes tüntetővel sem lehet ezeket elkergetni. Majd ha már elég rossz lesz és a fővárosokban (nem csak Pest) jelentős tömegek egyszerre vonulnak utcára, majd akkor lesz változás. Csak legyen egy értelmes gárda, aki át tudja venni a kormányzást.
folk
Az a baj, hogy kétmillió agy- szívhalott miatt, 15 millió embert ítélnek meg- el.

Összefog az ország?
Én veled nem.fogsz össze baszd meg!!!

Mondjuk ki: Az orbán egy gazember. Ha ezt Európa közepén megmeri tenni, akkor Afrikába mit tenne?
orbán egy gyilkos, egy diktátor. Ember, nemzet, Isten gyilkos - vagyis mindent, ami számít, megöli a beteges hatalomvágyával (Ha valaki beperelne emiatt a kijelentésem miatt, megyünk a nemzetközi bíróságra. Ott bebizonyítom!!!)
Gané népség. Utálom, hogy magyar vagyok!!! És utálom a magyarokat - magyarként.

Pusztító betegség, fekély a föld testén, mától magyar a neved.
szöszmösz
Akik vették a fáradságot és elmentek szavazni, azok 2/3-a erre szavazott. Ellenzék gyenge, a fidess jól kommunikál. Az analfabéta, szolgalelkű népnek elegendő a "csak" indooklásul, már azt is elnézik amikor nyilvánosan hazudoznak, lopnak, csalnak.
Az ellenzék lepkefing. Civileknél tett rendőrségi" inzázió" után egy interjúban nem a konkrét ügyben érveltek, hanem a CÖF-ről, Rogán bevallásáról beszéltek, igazolni akarták,hogy "más is kúrva nem csak én".
A Fidesses nyilatkozó annyit mondott " mindegy, hogy kinek a pénze, de lopni, csalni nem lehet" Ezt vette a sok analfabéta.! És erről van szó.
Moslékzabáló szolgalelkű népség. Megérdemli a sorsát.
tivoli
@folk: ma, 16:05
Mire aspirálsz? Magyar Szent István Rendre?
Előbb talán kéne egy Nobel-díj
Cukkini
Mi dolgunk, ha Putyinizálódunk.
Attól mi kizáródunk magunkból?
mate03
@folk: Gratulálnom kell! Bár nem szívesen teszem! Nagyjából egyetértünk!
hetöndöe
Putyinizálódunk és mutyizálódunk de legfőképpen Qrbánizálódunk.:-)))
Cukkini
Úgy közlekedünk, hogy magunk elé erőszakot engedünk?
Ki zavarodott, annak kicsavarodott a fordított tekintete?
karma1
@coni: @human: Mindkettotokkel egyetertek, de abban nem, hogy az Unio (talan eppen szemely szerint Barroso) ne tudna ellenunk - illetve a regnalo orban-kormany ellen - tenni.

Szerintem VAN olyan eszkoz az unio kezeben, (nemcsak velunk szemben, hanem minden mas renitenskedovel szemben!), amit alkalmazhatna, es nem ertem, hogy miert nem teszi meg megsem?

Ha az en kezemben van a penz, (Mint Barrosoeban), akkor en igenis megnezhetem, es felulbiralhatom, hogy mikor kinek mennyit adok belole!

Ha en ugy itelem meg, hogy orban stadionepitesre, Kozgepre, meszarosra, simicskara, foldmutyira, trafikmutyira kolti azt a penzt, amit en a kezebe adnek infrastruktura fejlesztesre, vagy a kozepvallalkozasok megerositesere, de a penz meg tevedesbol sem er el a celzott reteghez, akkor bizony BARROSO HELYEBEN NEM ADNEK EGY FITYINGET SEM orbannak!

Ezzel ugyanis nem a magyar nep donteset kerdojelezi meg, hanem Barroso sajatmaga az unios , mindenki altal elfogadott torvenyek ELLEN dolgozik, mert azt meg tudja itelni, hogy putyinizalodunk, hogy orban nem tartja be az unios kotelezettsegeket, es ha Barroso MEGIS odaadja nekunk az unio penzet, akkor tulajdonkeppen az uniot roviditi meg. Azt gondolom, Barrosonak legfokeppen eloszor is az unios penzekkel az Unio fele kell elszamolnia, minden mas ezutan jon.

Ez nem beavatkozas lenne a magyar belugyekbe, hanem egyszeruen az Unio velemenye a magyarok nagyon rossz utra valo tereserol, arra, hogy ez a penz nem csinal egyebet, mint egy "4-ek bandajanak" a hagymazas vagyait, almait finanszirozza a mas tagorszagok altal nehezen befizetett tagdijakbol. Hiszen mi meg mindig kevesebbet fizetunk be a kozosbe, mint amennyvel abbol reszesulunk.
human
@karma1: Beavatkozni egy szuverén állam életébe annyira kényes dolog mint egy agyműtét. Nagyon rosszul is elsülhet a dolog. Egy nemzetközi példa, mikor Afganisztánt megtámadták az oroszok az amerikaiak neki láttak kiképezni az afgánokat, a tálibokat. Profi katonai kiképzést kaptak (közelharc, taktikai kiképzés, bombák hatástalanítása és építése). Végül az afgánok az oroszokat visszaverték, de a következő célpont már az USA lett.
A mi esetünkben a kormány könnyen végleg az EU ellen fordíthatja a közvéleményt és megerősítheti az orosz szimpátiát. Látjuk, hogy kommunikációban nagyon jók, képesek rá és minden eszköz a kezükben van ehhez.
Én amolyan óvatos fajta vagyok ha be kell avatkozni valamibe. Ilyen az EU is.
human
Meg tudná valaki mondani, hogy mióta vannak sasok a magyar zászló rudak tetején Orbán mögött? Nagyon a náci szimbólumra emlékeztet.
www.youtube.com/watch?v=NN4ZGbPq6a0
Hellcat
Csak az ellenséges civilek zavarják a qrbánékat...a saját "civiljeik" nem.
@human: Hát igen...a legnagyobb gyenge pontja az egész "kergessük el a qrbánt" dolognak az az, hogy ki jön utána?
human
@Hellcat: A káoszban mindig a szélsőségek kerülnek hatalomra. Lehet persze tervezettebb váltás is, de az nagyon sok szervezéssel jár.
Hellcat
@human: A káosz már megtörtént a válság idejében azóta a komcsi diktatúra épül...válság idején érvényesülnek a szélsőségek...ebben igazad van...na de ha már elértünk a széléig?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.