A szegregáció felszámolását és az integrációt sürgető roma polgárjogi harcosok elvei szépek, jók, de a gyakorlatban – rövidtávon legalábbis- megbuktak. Borsodban egyre nagyobb azoknak a falvaknak a száma, ahol többségben élnek a roma kisebbséghez tartozók és a megyeszékhelyen sem egyszerű a helyzet, mert, ha – a törvényi előírásoknak megfelelően- felszámolják a Miskolc peremterületén húzódó szegénytelepeket rögtön törvénybe ütköznek, mert a gettó felüti a fejét máshol...

Forrás: mikom.hu
Feltöltő: jandera9
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bestia
Kultúra? Miféle kultúra? Pont ez az, ami nincs. Ez az, amire szükségük van ezeknek a leszakadt népeknek.
zolcsi53
SEMMI GOND AZ A KISSEBSÉG MAGYAR MAJD VESZ NEKIK HÁZAT VAGY KIFIZETJÜK HELYETTÜK!
zolcsi53
Most voltam befizetni X Takarék szövetkezetbe én hülye elfelejtettem hogy most van a cigányoknak a születésnap vagyis a segélyosztás voltak előttem vagy 15-en legalább de teljesen levoltam döbbenve hogy milyen összegeket vesznek fel segély formályában 150000eft és még azt mondta hogy ö ennél többet szokott kapni istenbizony mondom nem érdemes dolgozni kijöttek a takarékból iráy a kocsma és nők voltak mindnek a kezében cigi nemértem erre futja a segélyből ebböl az országból nemlessz semmi ha ezen nem változtatunk!
nanena
A régi helyen, ahol laktam, régen a város központjában volt a kifizetőhely. Fizetésnapkor az egész belvárost ellepték a cigányok, és a romatelepig lerabolták a kocsmákat, összeszarták, összeszemetelték a várost, kirabolták a magyarokat. Ezért egy új kifizetőhelyet kellett nyitni a telep közelében. Ekkor azért lázadtak, hogy őket nem látják szívesen a városban. A város vitetett nekik tüzifát, de nem voltak hajlandók lerakodni, külön magyarokat kellett küldeni, hogy bevigyék a fát a házakhoz. A szemetet nem viszik el a 10 m-re levő konténerekhez, szétszórják a házak körül. Szemétszállításkor külön munkásokat kell küldeni, hogy összeszedjék a szemetet. Persze nekik nem kell szemétdíjat fizetni. Lehet mondani, hogy azért ilyenek mert mélyszegénységben élnek. Ha családonként a havi 150-300 eFt-ot annak lehet nevezni
zolcsi53
CSakannyit szólnák hozzá hogy február 5.én bementem x takarékba befizetni nemtudtam hogy cigánytalálkozó van vagyis segélyosztás előttem egy dagadt nő 150000ft segélyt vett fel és reklamált hogy ő ennél többet szokott kapni én azt hittem ott rögtön lehidalok. Kijöttek a tak-ból a szomszédba van a kocsma irány oda nők voltak ittak aztán kijöttek mindnek a kezében cigi nem értem hogy ilyen cigaretta áraknál cigiznek 12 évestől 100 évesig és erre van pénz a mélyszegénységben szemét élősködők!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.