Még csak pár napja nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt a vértesszőlősi eperföld, de a tulajdonosnak máris fontos döntést kellett hoznia: kitiltotta a hat éven aluli gyerekeket.

Kitiltották a gyerekeket erről az eperföldről – Nem csak őket

Illusztráció: freepik.com

A tulajdonos elmondta: elég sokan járnak hozzájuk és ebből adódóan néhány olyan vendég is megfordult már náluk, akik viselkedése kifogásolható volt.

Azzal nincs baj, ha gyermekes családok érkeznek. A szülői felügyelet hiányzik sok esetben. Besokalltunk. Az anomáliáknak pedig véget kellett vetnünk

– fogalmazott.

Úgy gondolom a tiltással védjük a gyümölcsöket, a többi vásárlót, a gyermekeket és a munkánkat is

– tette hozzá.

Elmondása szerint többször is előfordult, hogy szaladgáltak a gyerekek az ágyások között, végezték kis- és nagydolgaikat, eltaposták a növényeket, de olyan is volt, hogy egymást dobálták eperrel. Az új szabály szerint 6 éves kor alatti gyermeket nem engednek a területre, a 6-12 éves korosztályt pedig gyermekenként egy felnőtt kísérettel fogadják – közölte a liner.hu.

A tiltólista egyébként szép hosszú: házi kedvencet, kisállatot sem engednek be, ez pedig a gyermekjátékokra, rollerekre, kerékpárokra, tolókocsikra, sámlikra, talicskákra, kemping székekre, nyugágyakra is vonatkozik.

A kemma.hu beszámolója szerint a döntés fogadtatása igen vegyes volt, van, aki egyetért a döntéssel, mások viszont felháborodtak. Például a nagycsaládosok, mert a szabályok miatt több 10 ezer forintos kiadásuk lehet, ha minden gyermek mellé plusz egy felnőttel számolnak, akire a szedési mennyiség (2 kilogramm) ugyanúgy vonatkozik.

Forrás: liner.hu, kemma.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Míg olvastam a cikket, láttam is magam előtt, hogy a gondos kezek munkáját hogy lehet pillanatok alatt tönkretenni. Első sorban a szülő a neveletlen, mert lehet ő sem kapta meg azt a fegyelmezést amit át tudott volna adni a csemetéjének. Ilyen esetben ők a leghangosabb tiltakozók is ha valaki fel mer lépni ellenük.
Nagyon jogos a tulajdonos felháborodása és szigorítása a saját és a tisztességes eperszedők érdekében. A barbárok maradjanak otthon, mert esze nincs még ahhoz sem, hogy felfogja mennyi munka áll amögött, hogy valaki az érett gyümölcsöt leszedhesse.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Jellemző a táradalom egy részére a felháborodás. Mégis hogy képzeli a tulajdonos? A sajátjához egyeseket hozzáenged, míg másokat korlátoz. MI ez, ha nem diszkrimináció?
Sakk Matt
@lusta: Alaptörvénybe foglalni az eperföldön szarást!
dr. prédikátor
IGAZA VAN A TULA AJNAK!!!A sok neveletlen kis takony ne okozzon kárt, ne te4gye tönkre más munkáját!!!
Nyírfa
Aki más munkáját nem becsüli, azt tönkre teszi, ott végzi a dolgát, ahol éppen rájön az inger, azt , igenis, nemcsak korlátozni kell, hanem ki is tiltani: eperföldről, szórakozóhelyről, civilizált közösségekből. Punktum!
jáger laszló
Szerintem jogosan
Ok nem szedik az epret csak károsítják az eper palántákat,
csak ennyi
barátilag
J.L.
magyar1
Ezek a mostani szülők nem nevelik a gyerekeiket szinte semmire, kezükbe adják a kismotort, rollert stb. majd el van a kölök. Az meg még nem tudja mi a helyes viselkedés mert nem tanítják meg nekik.
Én a 10 év alattiakat nem engedném be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.