A miniszterelnök egy muzeális értékű tokaji aszút és egy tokaji borválogatást adott Hszi Csin-ping-nek, míg a török elnöknek egy igazán értékes mezőhegyesi lovat.

A kínai elnök látogatásával kapcsolatban szerda reggel jelent meg egy véleménycikk Hszi Csin-ping tollából a Magyar Nemzeten. Az államfő ott többek közt azt írta, hogy a kínai–magyar barátság olyan, mint a jó tokaji bor: illatos, édes, tartalmas és tartós.

A kínai elnök a törökhöz képest apróságot kapott Orbán Viktortól ajándékba – mutatjuk, kinek mit adott

Így nem meglepő, hogy Orbán Viktor a magyar–kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 75. évfordulójának alkalmából egy palack 1949-es évjáratú, muzeális tokaji aszút illetve egy hatpalackos, egyedi tokaji borválogatást adott Hszi Csin-pingnek – írja az index.hu.

A penzcentrum.hu utánajárt annak, hogy mennyibe kerül ez az 1949-es tokaji aszú. Az egyik hazai online áruházban 169 ezer forintért árulták, amíg kapható volt,

de február óta már nincs belőle készleten. Egy külföldi áruháuban 295 fontért árulták az 1949-es tokaji bort, ami körülbelül 133 ezer forint.

Ez az ajándék apró ajándék ahhoz képest, amit tavaly év végén a török elnöknek adott a miniszterelnök. Recep Tayyip Erdogannak egy mezőhegyesi nóniuszt adott ajándékba. A fiatal fedezőmén igazán értékes ló.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rücsü41
A kínai elnök ismeri a magyar közmondásokat, tudja hogy ajándék lónak nem szabad nézni a fogát.
jáger laszló
Aki a kicsit nem becsüli az a nagyot nem érdemli
csak ennyi
barátilag
J,L
Qqberci
Jól látom, hogy egy selyemzsinórral van átkötve?...

@jáger laszló: Én ezt úgy ismertem, hogy ki a kicsit nem becsüli, annak nagy lófax a s*ggébe!...
Nyírfa
@sokanvagyunk: 13.40

Telitalálat! :)))
Nyírfa
@Qqberci: 13.56

Az irigységtől majd megpukkadva, a selyemzsinórt - mert, úgy tűnik, az - továbbküldi Erdogannak, és kitör a kínai-.török háború a békegalamb hathatós lközreműködésével. Mert nem nyughat a mi békétől megszállt utcai harcosunk.
Micsoda film lesz egyszer az orbán-érából, abszurd kategóriában tuti elhozza az Oscart.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.