Eltérő eredménnyel látott nemrég napvilágot két kutatás a közmunkások helyzetéről, melyeknek közös pontja, hogy az érintettek többsége úgy véli: nettó 50 632 forintos közmunkabérért dolgozni jobb ugyan, mint a 22 800 forintos segélyen tengődni, de ez is megalázóan kevés a megélhetéshez. A Hetek cikke.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
@pbalage: szerinted a közmunkaprogramot ki fizeti? Az önkormányzat? Esetleg a vállalkozó akinél dolgoznak?
Az államnak vannak kötelességei- a befolyt adóból kell megoldania- de nem így
Nil
Egyszer régen nagyon régen volt egy Kertészeti Vállalat no meg egy Köztisztasági hivatal. Mindkét helyen nyugdíjas állása volt az ott dolgozóknak. Nem kerestek túl sokat, de tisztességesen meg tudtak élni belőle.
Akkor.
Nil
@pbalage: szerinted a közmunkaprogramot ki fizeti? Az önkormányzat? Esetleg a vállalkozó akinél dolgoznak?
Az államnak vannak kötelességei- a befolyt adóból kell megoldania- de nem így
bakegya
A vállalkozók kivonultak a szolgáltatóiparból- akinek esze volt az NYugatra-a maradék nem az köszöni a haveroknak jól él,igaz jórészt korrupt-számlamentesen, a gazdagoknak ma is építenek,nyírják a telküket,vágják a hajukat és mossák az alfelüket a fitt-necces orbánálomosított kastély és turistaparadicsomos narancsligetek alján...kecske és marhafarmok légkondicionáltan ,szolár-napoznak és úsznak a hosszúhétvégékben...ja hogy közmunkások a kiszolgáló személyzetet alkotják-Erre szavaztatok magyar-és nem Magyarországon adózni zsenántkák...MINIMÁLBÉRÉRT KÜZDENI...egy kiválóan,sikeres gazdaságban...ez maga a hülyeség tárgya...DDD-
Senara
Jobbágy sors , ez a jövő , kapásra ,cselédre mindig szükség lesz . Ötvenes évekbe megindultak a fiatalok a városba , gyárakba dolgozni , "fekete vonatok " vitték- hozták a munkaerőt . Most mi van fiatal elmegy és nem jön vissza , komcsik azért nem engedték külföldre az embereket , mert kiürült volna az ország ! A stratégiai mesék annyit is érnek .Indiai gumigyár (?) állam bele tesz egy halom pénzt , adja a "rabszolgákat" és valakik gazdagodnak !!!
kukac50
Ez a mindenkori kormány szégyene!
A közmunkásnak nem jár a fa tüzelésre rezsi csökkentés,csak annak aki gázzal fűt. Az nagyon kevés család lehet.
Csináljanak felmérést hányan fűtenek fával, és arra is vezessék be a rezsicsökkentést.
Alanyi jogon járjon mindenkinek,úgy mint a gáz a villany esetében.Ha másként nem tudják megoldani,akkor kompenzálják ÉTKEZÉSI utalvánnyal azoknál ahol
fával fűtenek.
Azért a szegényebb réteget is megilletné a rezsi csökkentés,nem csak a minisztereket!
Orbán ezeken is elgondolkodhatna mert a jelenlegi formában igazságtalan, a szegények ki9maradnak a rezsics9kkentésből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.