Bár a magyar választójog történetében először nyílt arra lehetőség, hogy határon túli magyarok is indulhassanak jelöltként az október 12-i önkormányzati választáson, a Nemzeti Választási Iroda szerint egyetlen ilyen jelölt sem indul a voksoláson.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Miert lenne. A hataron tuli magyarok megtettek amit meg kellet tenniuk tavasszal. Most mar nem erdeklik a fideSSt, lenyeg nekik a 2/3. Mi magyar magyarok meg szivunk ujabb 4 evig. "Koszonet" erte!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hetöndöe
@Csizmás Kond: A szavzati jog nem változott de ez ne zavarjon.
Yoda69
Miert lenne. A hataron tuli magyarok megtettek amit meg kellet tenniuk tavasszal. Most mar nem erdeklik a fideSSt, lenyeg nekik a 2/3. Mi magyar magyarok meg szivunk ujabb 4 evig. "Koszonet" erte!
hetöndöe
@Csizmás Kond: Akkor ne írkálj marhaságokat,mert nem mindenki vevő a birkamenetes ökörségekre.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Na és mi lesz ha mégis írni fogok ?
hetöndöe
@Csizmás Kond: Lerajzollak és széttéplek,mint egy rühes macskát.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Több rajzot is készíts nehogy gutaütés kapj...:)
hetöndöe
@Csizmás Kond: Akkor csak hazudj tovább nyugodtan,hiszen ez zsigerből megy nektek.
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...csak kérdést tettem fel az előbb is...jobb ha rajzolni kezdesz mert már nem látsz tisztán...:)
hetöndöe
@Csizmás Kond: Olvasd el még egyszer a címet és próbálkozz meg értelmezni,ha sikerül.
Csizmás Kond
@Horizont: Félhetsz is...
...csak elképzelni, hogy a világ valamelyik zúgából előáll egy önjelölt és megnyeri a főpolgármesteri választást...hát oda nagy bátorság kell...vagy annak hiányában jön a reszketés...:))
Csizmás Kond
@hetöndöe: elolvastam értelmeztem és véleményeztem...te viszont nem érted mit írtam és ha jól értem azt szeretnéd ítjam át, hogy megértsd...inkább rajzolj míg megüt a guta...:)
Csizmás Kond
@Horizont: Persze átjöhet és jelentkezhet de ki a franc szavazna rá ?...vagy te igen ?
...és azok a nyugdíjak...neked tényleg van félnivalód...:))
...ekkora butaságot hogy bírsz elhinni ?
bencemacska
Bizony Ukrajnából nagyon sokan jönnek át nyugdíjfizetési napon, felveszik a nyugdíjat, bevásárolnak és hazamennek. Nagyon sokan ekkor veszik fel az ingatlanjuk bérleti díját is a lakójuktól!
A nyugdíjban engem leginkább a megállapítás módja zavar. Nem a kinti fizetésüket veszik alapul, hanem az ottani beosztásuknak (szakképzettségüknek) megfelelően itt "képzett" nyugdíjat.
De ez még a Németh és az Antall kormány bűne. Ma nem tudom mi képezi a nyugdíj alapot.
Csizmás Kond
@Horizont: Nem nézlek annak de te mindenképp annak akarsz látszani. Ha minden kacsahírt készpénznek veszel akkor ne csodálkozz, hogy valakinek kétségei támadnának felőled.
A nyugdíjat át lehet utaltani se azt az az állam adja ahol dolgozott. Olyan is van aki Amerikában dolgozott és onnan kap nyugdíjat dollárban, azt is az államok utalja át csk itt veszi kézhez, a többi meg mese és szégyen ilyesmiket hangosan kimondani...:)
Csizmás Kond
@Horizont: Mégegyszer leírom röviden, ha lehet most figyelj !
Nyugdíjat mindenött e világon a ledolgozott évek alapján számolnak. Egyes arab országokban alanyi jogon de az más, szóval ha az illető Ukrajnában dolgozott csak úgy veheti fel magyarországon a nyugdíját ha áttelepedik és az államközi megegyezés alapján az ukrán kormány átutalja a járandóságát amit kivehet forintban euróban vagy hrivnyában.
Senkinek a világon más ország nem tud nyugdíjat megállapítani, ha az illető nem tud munkaviszonyt és az azzl járó nyugdíjbefizetést bizonyítani.
...erről ennyit de tőlem továbbra is azt hiszel amit akarsz .
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerintem el kéne gondolkodj egy névváltoztatáson...a horizont sokkal szélesebb látókört sugall mint amilyen itt produkálsz...
...csak még annyit írj le, hogy pl ha már az ukránokról van szó akkor egy ukrán mit kellett tegyen hogy neki magyarországon nyugdíjat adjanak mert ez a " ha egy külföldi állampolgár egy másik országban kéri nyugdíjának folyósítását, azt a folyósító országban fizetett szakma és jogosultsági idő (szolgálati nyugdíj is) szerint kell számára folyósítani." valahol egy reggeli kávé mellett még magynehezen elhitethető öregasszonyokkal de ha megjön a kávé hatása még ő is kikacag.
Szóval hogy könyebb legyen neked mondjuk az ukrán átjön a munkakönyvével, bemegy a nyugdíjhivatalhoz és ott kiszámítják mennyit kell kapjon...vagy munkakönyv sem kell ?
...részletezd egy kisé ha nem esik nehezedre...
Csizmás Kond
@Horizont: Jó ne fáradj, még megerőltednéd magad és azt nem szeretném...:)
...de ha már ilyen szépen belebonyolódtunk elárulom neked, hogy én személyesen láttam olyan román munkakönyvet aminek a tulajdonosa áttelepült és minisztériumi pecsét zárta az ottani tevékenységét. külön leíratban szintén minisztériumi pecséttel ellátva kimutatás volt hogy mennyi az az összeg amit megállapítottak neki nyugdíjként a ledolgozott évek után és azt utalják át ide akkor még dollárban volt megadva és ami a forint dollát árfolyam változását nem érintette. Mindezeket itt helyben le lekket hitelesen fordíttatni és az eredetivel együtt beadni a munkaügyi minisztériumba amire másfél év mulva kapott igenlő választ és a nyugdíját csak az itteni nyugdíjbavonulásával együtt fogja megkapni.
Én ezt hiszem mert ezt láttam.
Csizmás Kond
@Horizont: neked elhiszem még így látatlanban is...:)
Csizmás Kond
@Horizont: Dehogy történhet...csak elhiszel minden marhaságot...:)
Csizmás Kond
@Horizont: hogy-hogy megint ...nem tudsz tovább számolni ?
bencemacska
@Csizmás Kond: Az a baj, hogy nem igaz, amit leírsz!
A szocializmusban más törvények voltak az egymás országába áttelepültek nyugdíj megállapítására, az áttelepülés helyén kellett a nyugdíjat megállapítani és fizetni.
Ezeket sorban megszüntették (Külön - külön országonként, lévén bilaterális megállapodások), egyedül az ukrán - magyar megállapodás él még ma is!
A románt is valamikor a 90-es évek közepén szüntették meg, de nem visszamenőleges hatállyal.
Ha pl '88-ban elköltöztél Leningrádba és '89-ben nyugdíjba mentél, akkor a szovjet törvények alapján állapították meg a nyugdíjadat és a SZU fizette. Fordítva ugyanez!!!
Igazad van abban amit bizonygatsz, ma így van (kivéve az ukránokat), de még élnek, akik a régi törvény hatálya alá tartoznak!
Csizmás Kond
@Horizont: Ha nagyot rúgsz már csak kettőnél kevesebb tud lenni...:)
Csizmás Kond
@bencemacska: ne kezd te is...mindegy ki állapította meg de munkaidő kellett legyen hozzá és fedezete, szóval az nem igaz semmilyen formában, hogy ideállít egy ukrán és mivel most tölti be a hatvanadik évét megkérdezik mennyi nyugdíjat szeretne.
A helyi megállapításoknál pedik számításba vettál akkor is az illető képesítésének a fizetési alapját. Ez ahogy leírtad azért is helytelen mert még az országon belül sem voltak egységesek a fizetések ugyanabban a szakmában sem pl egy gépész többet keresett a fővárosbanmint vidéken és akkor a te verziód szerint ha nyugdíja előtt a fővárosba költözött akkor az ottani fizetés szerint kellett kapja a nyugdíját ...igazi marhaság csak legyen aki higgye.
Szimba
Az áprilisi választásba se kellett volna beleszólniuk.
Csizmás Kond
@Horizont: Az ilyeneket nem is szoktam.
...és az az érdekes, hogy minden ilyen mesét csakis kimondottan baloldalitól hallottam...
bencemacska
@Csizmás Kond: Nem lehetsz ennyire oktondi!

Miért akarsz olyan dolgokat belebeszélni a szövegembe, ami nem volt benne.

1. Az idejövő ukrajnainak át kell települni. Pl. a már korábban itt élő gyerekeihez, vagy vásárol magának lakást.
2.Hozza magával a munkavégzésére vonatkozó papírokat, és a magyarországi szabályok szerint állapítják meg a nyugdíját. És fizeti a magyar Nyugdíjfolyósító Igazgatóság

Baj csak akkor van, ha a papírok hamisak, de nem vizsgálja senki. Vagy bizonyítottan olyan helyen dolgozott, ahol a rendszerváltáskor megsemmisültek az iratok, akkor a képzettsége és tanuk által igazolt beosztása alapján állapítják meg a vélt fizetését és annak alapján a nyugdíját!

Szokásodhoz híven összekeversz dolgokat és másra kened. Olvass vissza : én mindig országok közötti költözésről, és megállapodásokról beszéltem!!!
Csizmás Kond
@Horizont: Azt nem mondtam, hogy jobbikos vagyok csak azt hogy nem vagyok baloldali.
A nyugdíjról pedig mindenki szeret beszélgetni...és van aki a 12 éven felülieknek szóló részt is megérti...:)
Csizmás Kond
@Horizont: nálam az mindegy...amúgy érzelmileg a jobboldalhoz érzem közelébb magamat.
Csizmás Kond
@Horizont: ...fogalmazhattam volna másképp...azért nem szeretem a baloldali gondolkodást mert mindent közösen gondol el...csináljuk meg, együk meg, fogjuk meg és vigyétek...:)
A jobboldalon csak a lehetőségek közösek a megvalósítás egyéni.
Gyuri Géderről
Szerintem ennek, két oka lehet.
1, A külhoni magyarok rájöttek, hogy többet ér az ország lakosságának szimpátiája, mint ha az fideszeseknek nyalnak. Ezért nem indultak a választáson.
2, Az ország lakossága rájött, hogy jobban jár az ország, ha nem támogatja a fidesznek nyaló külhoniakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.