Tápiókakeményítő, tej- és szójafehérje, burgonyakeményítő: mind megtalálhatók egyes sonkákban és felvágottakban, húskészítményekben. A jellegért és az ízért felelősek. Nem a hús, nem a fűszer, hanem ezek. A felvágottak többségében oda nem illő, növényi eredetű fehérjék, összetevők, vagy tej-származékok is lehetnek. Bár első ránézésre a Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) meghatározása szerint a húson és fűszereken túl nem kerülhet egyéb növényi adalék a készítményekbe, a megfogalmazás elég nagy teret enged ezeknek. Tehát a felvágottak:

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Majd amikor tápiókakeményítőt, tej- és szójafehérjét, tej-származékokat, burgonyakeményítőt, növényi eredetű fehérjét szeretnék enni, akkor azt szeretnék venni. Amikor meg sonkára vágyom, akkor sonkát akarok! Ilyen egyszerű ez. Van olyan jó íze a sonkának, hogy ne kelljen mást beletenni egy-két fűszeren kívül!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Sajnos, sokaknak nincs pénze normális élelmiszerre és az olcsót kénytelenek megvenni. Ha lenne pénzük az embereknek, nem tudnának a gyártók úgy trükközni!
picike
de jó legalább mindenki eszik belőle hahaha
picike
@orogordog: de rég láttalak kedves barátom akarom mondani rég láttalak irni is
orogordog
@picike: Most már hosszabbak az esték és vagyok.
picike
@orogordog: nagyon helyes hogy itt vagy !
human
Mióta a felvágott konzervben műanyag csomagolást találtam nem eszek olyat. De hasonló okból tejet is csak közvetlenül a szövetkezeti boltból veszek. Olcsóbb és sokáig eláll a hűtőben. Párizsit azért nem eszek, mert édesanyám olyan helyen dolgozott, ahol ilyeneket készítettek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.