Az Európai Parlament képviselői alkalmatlannak találták Navracsics Tibor biztosjelöltet a neki szánt oktatási és kulturális biztosi tisztségre – írta az Európai Bizottság magyar jelöltjének meghallgatásáról a BBC.

A brit közszolgálati médiatársaság hírportálja EP-képviselőket idézve úgy vélte, hogy Navracsics Tibor másik tisztséget kaphat az új bizottságban. A BBC szerint Navracsics Tibor az első olyan jelölt, akit a jelenlegi meghallgatásokon elutasítottak, de a múltban már előfordult, hogy az EP-képviselők útját állták biztosi kinevezéseknek.

A jobboldali magyar kormányt, amelynek a magyar jelölt is tagja volt, bírálatok érték az EU-ban a polgári szabadságjogok állítólagos csorbítása miatt. Orbán Viktor miniszterelnök módosította az alkotmányos reformokat a leköszönő Európai Bizottság és az EP-képviselők éles kritikái nyomán. Felmerültek olyan félelmek, hogy a bírói karban, a médiában és a kisebbségi jogokban végrehajtott változtatások túlzott hatalmat adnak a Fidesz kezébe – áll a BBC ismertetésében.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Külföldön már nem működik ám ez ami idehaza...tudás nélkül haverokat ültetni fontos pozíciókba...gondolom a sok anyázás az EU fele is csak előrébb lendítette a drága navrapöcs megítélését.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Ezek mit néztek??? Megmondta a kis kancsi komcsi, hogy bedarálta a kérdezőket...
DR Eric CARTMEN
"Az Európai Unió történetében még nem volt példa arra, hogy a biztosi posztot az adott jelölt pótvizsgán keresztül érje el. Magyarország hírnevének csorbításáért a felelősség tehát Kovács Lászlót és az őt leendő hivatalában megerősítő Gyurcsány Ferencet terheli. A magyar néppárti delegáció reméli, hogy a Magyar Szocialista Párt a továbbiakban az EU által felkínált vezető posztokat nem bukott pártpolitikusokkal akarja betölteni és lezárul az a szomorú fejezet, amely az Európában is nevetséges közös lista felállításának ötletével kezdődött és most Kovács László Európára erőltetésével végződött.

Budapest, 2004. november 16.

Szájer József" Józsikám !!! Na most szólalj meg !!!
Clavigo
Hát ez x@r ügy...Ebből lesz olyan birkamenet Brüsszelig,hogy szem nem marad szárazon..
pityuka
Lehet gratulálni a jelöltnek, aki ennyit is ér.
Manhattan
Mert ugye úgy van ez, hogy aki 4 évig a trágyadombon hempergett, az hiába vesz a meghallgatásra tiszta inget, bűz árad belőle...
köhögő bolha
Közlekedési és űrügyi biztos lehet. Széles Gabika energiacelláival repülhetne a bús...ba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.