A Balaton, Szigliget és a Badacsony is egyszerre látható Szijjártó Péter külügyminiszter nyaralójából – írja az Index.

A fideszes politikus vagyonnyilatkozatai szerint 2009 és 2010 között vásárolta fel több részletben a falu fölötti szőlőhegyen a jelenleg egyben 10 000 négyzetméteres méretű, azaz egyhektáros területet. A 91 négyzetméteres nyaraló mellé több külön helyrajzi számon szereplő földet és szőlőt is vett. Ezeknek az újabb szerzeményeknek már csak felerészben tulajdonosa. A lap helyi forrásai szerint hasonló méretű és elhelyezkedésű ingatlanhoz – bár ilyenből nem sok van a piacon – ma 25 és 40 millió forint közötti összegért lehet hozzájutni.

A nyaraló, egy kétszintes, faganggal körülvett ház a hegyoldalon elhelyezkedő telek jobb kilátással rendelkező felső részén áll, és az épület alapterületével nagyjából megegyező méretű, terméskőből emelt terasz egészíti ki.

Itt az újabb Szijjártó-ingatlan, luxuspanorámávalFotó: Gulyás Balázs – Fideszfigyelő

Szijjártó azonban nem árulta el a vételárat, helyette leszögezte: vagyonnyilatkozataiban, így a 2009-esben és 2010-esben is eleget tett a vagyoni helyzete bemutatására vonatkozó törvényi kötelezettségeinek. Hozzátette: a telken nincs úszómedence, csak "egy néhány négyzetméteres műanyag pancsoló a gyerekeknek, amelyben a három és fél éves kisfia lába is leér már".

Az általa hivatkozott vagyonnyilatkozatokból egyébként kiderül: 2010-ben 6 milliót tudott félretenni, 2011-ben pedig 14 milliót, mindezt úgy, hogy közben földeket vásárolt és birtokot.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lajospapa
Nem ők a hibásak ebben! Mi, a szavazók!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hattorihanna
Hát szar dolog is az ha az ember háromévesének leér a lába abban a kurva medanszéba,amit az elcseszett 40 millás,egyhektáros nyaralójában állított fel neki.
Majdnem minden nap szembesülök ilyen szarságokkal,nehéz az élet na.
karma1
@szandokan: Szia, mit csinaltak Veled??? (Mar ha publikus) Remelem, minden OK Veled, nehogy bedobd a torulkozot, mert jokat lehet Veled balhezni...:o))
karma1
Az en 3 eves gyerekemnek is leer a laba a medenceben - ha az URES! Es akkor meg nem is hazudott ez a hulye kakastarejos...
bakegya
@coyote3: vagy Edericsen is csakkk a fidess a nyerő-mint a az összes szomszédos településeken is!
Január
Biztosan azért vásárolta össze a telkeket a nyaralója körül, hogy ne legyen szomszédja, meg tehette. A továbbiakban pedig hasznosíthatná a tapasztalatait a köz javára is - ha már olyan pozicióban van - , hogy miként lehet megcsinálni, hogy a jövedelmének többszörösét tudja elkölteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.