Új korszak kezdődik vasárnap, a válságkezelés, az államélet teljes átalakításának, az ország emelkedő pályára állításának időszakát az idei évben egy harmadik választással, a megkezdett munka folytatására szóló megerősítő felhatalmazással lehet lezárni – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán Békéscsabán, miután átadta a hajdani Sörházból kialakított Munkácsy Hotelt.

A politikus szerint a vállalkozás jó példája annak, hogy az önkormányzati beruházások (Békéscsabán ilyenek voltak az utóbbi időben a főtér, a CsabaPark és a Csabagyöngye Kulturális központ átadása, valamint a stadionfejlesztés) magukkal húzzák a környéket, és vonzzák a minőségi magánberuházásokat.

A békéscsabai önkormányzat az elmúlt hét évben 24 milliárd forintnyi fejlesztési pénzt nyert el pályázatok útján, az állam minden egy forintjához a vállalkozók még 2,5 forintot tettek hozzá – mondta.     Kövér László szólt arról, hogy amikor négy éve nekiláttak az ország újjáépítésének és a vidék megújításának, lépésről lépésre tudtak csak haladni, de a megkezdett munkának mostanra már látszanak a gyümölcsei.

Hozzátette: minden település megszabadult az adósságállományától, így az új ciklusban új lehetőségek elé néz, de figyelmeztetett, hogy a következő 3,5 év sem lesz könnyebb, mint a 2010 óta megtett út volt.

Kövér: új korszak kezdődik vasárnap

Az átadó után tartott sajtótájékoztatón a házelnök azt mondta: a Békéscsabán most átadott beruházás jól példázza, hogy az ország eddig hátrányosnak minősített részei számára is vannak kitörési pontok, Magyarország turisztikai szempontból nem csak Budapestből és a Balatonból áll. Hozzátette: azért tartja fontosnak a vasárnapi önkormányzati választást, mert most dől el, hogyan folytatódhat a belpolitika a következő 3,5 évben.

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere (Fidesz) a megnyitón elmondta, a Munkácsy Hotelre egyebek mellett azért volt szükség, mert a Csabai Kolbászfesztivál idején az egész megyében nem lehet szállást találni. Örömét fejezte ki, hogy a mostani ciklusban ez a második szálloda, amelyet fel tudtak újítani, és elmondta: várhatóan csütörtökön aláírják a Körös Szálló felújításáról szóló szerződést is.

A Munkácsy Hotelt – amely Békéscsaba első négycsillagos szálláshelye – a város hajdan egyik legszebb, azonban az elmúlt 15 évben jelentősen leromlott állapotú, funkció nélküli műemlék épülete, a Sörház átalakításával hozták létre 2013 áprilisa és 2014 szeptembere között. A beruházás teljes költsége meghaladta a 685 millió forintot, amelyből 480 millió forintot vissza nem térítendő támogatásként az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar kormány biztosított, a maradék 30 százalékot önerőből pótolták.

Az 50 férőhelyes szálloda jelenleg 15 fő számára biztosít munkalehetőséget.

A Csabakonyha Kft. által kivitelezett beruházás célja a békési megyeszékhely minőségi szálláshely-kapacitásának bővítése, ezáltal az itt eltöltött vendégéjszakák száma, az átlagos tartózkodási idő, valamint a turizmusból származó bevételek növelése.

A hotel nemcsak nevében viseli a világhírű festőművész, Munkácsy Mihály nevét, hanem hangsúlyt fektet a Munkácsy névvel védjegyezett, helyi kézművesek által előállított, tradicionális termékpaletta bemutatására is. Így a Munkácsy Pálinkára, a Munkácsy Kolbászra, a Munkácsy Csokoládéra és a Munkácsy Lekvárra.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Hozzátette: minden település megszabadult az adósságállományától, így az új ciklusban új lehetőségek elé néz, de figyelmeztetett, hogy a következő 3,5 év sem lesz könnyebb, mint a 2010 óta megtett út volt.
És ezt az adósságállományt a felelőtlen városvezetés okozta nemde ?
Amit szépen az ország nyakába varrtatok !
Tulipánfa
"Hozzátette: minden település megszabadult az adósságállományától,"majd a FIDESZ által korábban ellenzékből buzdított felelőtlen városvezetés okozta adósságot az ország egészével fizettetik meg. A közösből fizettetik meg a FIDESZ választási sikereinek az árát.
Toby
@nyanya001: Ja, Tállai a borlovagrend pálinkása.
Főlökött
Kövér úr, tudjuk, ha narancsliget van ott van pénz, ha nincs narancs, ott pedig hoppon maradnak a nyalni szándékozók ( félrevezetetteket kihagytam ezen körből ). El tetszett mondani, de minek, max hasbaakasztás gyanánt...
Javaslom a tanú és annak második részének megtekintését. Igaz, hogy savanyú, saját termés, igaz, hogy narancs, de legalább a miénk...
Na ezt nem tetszett felfogni...ezen kijelentés jelentését, jelentőségét, na az probléma, de nem nekem, Önnek :).
Majd az ügyeletes pártdolgozók megoldják, ha netán hagyná részükre, hogy elmagyarázzák Önnek a lényegét a dolognak...
Jelenleg egó maximumon, így nincs mit mondanom - javasolnom. Max., hogy olvasgasson...az nem árt, soha.
tivoli
A háttérben azt a két nemzetiségit Kövér vitte magával, vagy helyi felhozatal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.