A Die Zeit című német liberális hetilap az európai uniós biztossá jelölt Navracsics Tibor európai parlamenti (EP-) bizottsági meghallgatásáról közölt kommentárt csütörtöki számában.

Kecskére káposztát című írásában Thomas Assheuer kiemelte, hogy az EP kulturális és oktatási bizottsága "látványosan megbuktatta" a kultúrával, az oktatásüggyel, az ifjúságpolitikával és az uniós polgársággal összefüggő ügyek irányítására jelölt magyar politikust.

A testület tagjainak többsége felismerte, hogy a jelölés "az európai alkotmány liberális szellemének botrányos megsértése", hiszen Navracsics "nem az állam ártalmatlan szolgája" volt a magyar kormány tagjaként, hanem a magyar társadalmat "autoriter rezsimmé" változtató folyamat  egyik szellemi atyja – tette hozzá.

Úgy vélte, a magyar kormány tevékenységét nem lehet egyszerűen "magyar különútként" és egy olyan, "visszamaradott osztály utolsó megmozdulásaként" felfogni, amelynek "napjai meg vannak számlálva", mert Navracsics valójában egy "veszélyes, és a jövőbe mutató kísérletre vállalkozott" miniszterként.

A magyar kormány az összezavarodott, mélyen elbizonytalanodott társadalomnak kulturális értelemben "tekintélyelvű" választ  kínál, azzal érvel, hogy "a nemzeti kultúra" lehet a gyógyír a "piac rombolására", és a "magyar értékek" adhatják az összetartó erőt a "modernitás káoszában, amelyben a pénz az úr". Mindez azonban azt is jelenti, hogy elkezdődik az "uszítás a liberális szellemek ellen" – hangsúlyozta a Die Zeit szerzője, megjegyezve, "rejtélyes", hogy mi indíthatta Jean-Claude Junckert arra, hogy éppen Navracsicsra, "a konzervatív forradalom frontemberére" bízza az oktatást és a polgári jogok ügyét.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Na, ja !! A meghallgatáson nem a fideszes birkák elött mondta el
a mondandóját, igy csalódott lett, hogy a hallgatóság nem vastapssal
köszöntötte... Brüsszelben nem lehet csak ugy blöffölni, mint
mondjuk a magyar parlamentben,vagy egy kormányülésen ,
esetleh a HirTv P8 adásában!!
A Die Zeit kimondta, amit mi már régóta tudunk...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@F_Viktor: ma, 19:42
Mi van? Ennek nézz utána légyszi. Hol foglalkoztam én rezsikérdéssel?
F_Viktor
@tivoli: Azzal indítottam, hogy "példa:"
tivoli
@F_Viktor: Rossz példa. Csak olyasmiről vagyok hajlandó vitázni, ami vitatéma. Ez pl. nem az.
F_Viktor
@tivoli: Nem is erről akartam vitázni, ez egy mai, téged nem érintő példa volt.
szöszmösz
@F_Viktor: Félre értettél. Egy hajóban evezünk.:)
F_Viktor
@szöszmösz: OK, én is csak annyit mondok, hogy itt most nem törlesztésről van szó, hanem csak Orbán olyan pártkatonát küldött az EB elé, akinek ki lehet osztani a Vezérnek szánt sallereket.
Gondolom Juncker is kárörvendve vigyorog Orbánon :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.