A Die Zeit című német liberális hetilap az európai uniós biztossá jelölt Navracsics Tibor európai parlamenti (EP-) bizottsági meghallgatásáról közölt kommentárt csütörtöki számában.

Kecskére káposztát című írásában Thomas Assheuer kiemelte, hogy az EP kulturális és oktatási bizottsága "látványosan megbuktatta" a kultúrával, az oktatásüggyel, az ifjúságpolitikával és az uniós polgársággal összefüggő ügyek irányítására jelölt magyar politikust.

A testület tagjainak többsége felismerte, hogy a jelölés "az európai alkotmány liberális szellemének botrányos megsértése", hiszen Navracsics "nem az állam ártalmatlan szolgája" volt a magyar kormány tagjaként, hanem a magyar társadalmat "autoriter rezsimmé" változtató folyamat  egyik szellemi atyja – tette hozzá.

Úgy vélte, a magyar kormány tevékenységét nem lehet egyszerűen "magyar különútként" és egy olyan, "visszamaradott osztály utolsó megmozdulásaként" felfogni, amelynek "napjai meg vannak számlálva", mert Navracsics valójában egy "veszélyes, és a jövőbe mutató kísérletre vállalkozott" miniszterként.

A magyar kormány az összezavarodott, mélyen elbizonytalanodott társadalomnak kulturális értelemben "tekintélyelvű" választ  kínál, azzal érvel, hogy "a nemzeti kultúra" lehet a gyógyír a "piac rombolására", és a "magyar értékek" adhatják az összetartó erőt a "modernitás káoszában, amelyben a pénz az úr". Mindez azonban azt is jelenti, hogy elkezdődik az "uszítás a liberális szellemek ellen" – hangsúlyozta a Die Zeit szerzője, megjegyezve, "rejtélyes", hogy mi indíthatta Jean-Claude Junckert arra, hogy éppen Navracsicsra, "a konzervatív forradalom frontemberére" bízza az oktatást és a polgári jogok ügyét.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Na, ja !! A meghallgatáson nem a fideszes birkák elött mondta el
a mondandóját, igy csalódott lett, hogy a hallgatóság nem vastapssal
köszöntötte... Brüsszelben nem lehet csak ugy blöffölni, mint
mondjuk a magyar parlamentben,vagy egy kormányülésen ,
esetleh a HirTv P8 adásában!!
A Die Zeit kimondta, amit mi már régóta tudunk...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tivoli
Viktorunknak nem kellet volna a Juncker bácsival izmozni. Ha ő nem ellenzi, hogy ő legyen a Európai Bizottság elnöke, akkor Navracsicsnak is könnyebb dolga lett volna. Gondolom, egyszerű kis bosszú.
volvós
Na, ja !! A meghallgatáson nem a fideszes birkák elött mondta el
a mondandóját, igy csalódott lett, hogy a hallgatóság nem vastapssal
köszöntötte... Brüsszelben nem lehet csak ugy blöffölni, mint
mondjuk a magyar parlamentben,vagy egy kormányülésen ,
esetleh a HirTv P8 adásában!!
A Die Zeit kimondta, amit mi már régóta tudunk...
F_Viktor
@volvós: A hazugságaira nem mindenhol vevők. Ők is (a fityeszesek) látják, hogy Európában már nincs sem becsületük, sem helyük. Ámen.
coyote3
Ezek képtelenek felfogni a saját korlátaikat. Viszont mindenhol nagyszerűen hazudoznak...
Hellcat
Odakint nem lehet csak úgy eladni a tehetségtelen barmokat mint idehaza...ottkint nem működik az, hogy tudás nélkül ültetjük a haverokat fontos pozíciókba.
nemkati
Már eleve nem értettem, miből gondolta Juncker, vagy akik szétosztották a területeket, hogy az illiberális magyar kormány küldöttét, és éppen Navracsicsot meg lehetne bízni a kulturális területtel. De talán úgy gondolkoztak, hogy valamit kell kapjon, és mégis itt tudna a legkevesebb kárt okozni. Aztán a meghallgatásokon már az ő gyomruk se bírta bevenni ezt a mérhetetlen képmutatást.
folo
Erre a cikkre már is tudom a választ ; Megvédjük Magyarországot !...
folo
@Hellcat: Az a baj, hogy sem nem tehetségtelenek, sem nem tudatlanok, hanem embertelenek...
Főlökött
Aktív vezető forradalmárunk helyettese rájöhetett, hogy az eddigiekben leművezetett ténykedése, mely során a demokrácia pilléreit felszámolták, nem okoz osztatlan sikert, egy demokráciában.
Pofon innen, pofon amcsiból...jé nincs 2/3-ad, hogy elfogadja a /régi klasszikus :)/ "hazudunk reggel-délben-este" előadást. Hát itt nincs pátegység és nem tudja a képviselőket bírságolni sem, ha nem úgy szavaznak. Ez van! Ezt kell lenyelni.
A kapott pénzért pedig kénytelen...ez az elvárás...és a demokrácia. Ott.
Az ittenit pedig ne részletezzük, mutyiháború...
szöszmösz
Nem hülye a Juncker, csak kulturáltan, ügyesen törlesztett, és nyilván diplomáciai ismeretekkel is rendelkezik.
F_Viktor
@szöszmösz: Törlesz Juncker? Nem tudod elfogadni, hogy az EB tagjainak nem tetszik az Orbán kormány antidemokráciás lépései, EU ellenessége, Putyinhoz dörgölőzése, s a pávatánc?
Navracsics pedig kormánytagként Orbán szekértolója volt 4,5 évig, most pedig a meghallgatáskor mindent hárít magáról.
Ezek nem elég okok, hogy megkérdőjelezzék független biztosi alkalmasságát?
tivoli
@F_Viktor: hülye vagy fiam, leülhetsz.
F_Viktor
@tivoli: Velem lehet, csak a vita ott kezdődik mikor megvéded véleményedet, s ott folytatódik mikor válaszolsz a felmerülő kérdésekre.
Ilyen egyszerű. Ha ezekre képesnek tartod magad, akkor bármikor.
tivoli
@F_Viktor: Szóval úgy képzeled a vitát, hogy bemásolsz ide valahonnan egy szöveget, s ezzel kapcsolatban felteszel egy kérdést. Erre én is kikeresek egy ennek megfelelőt válasznak, és bemásolom ide. De még ez se biztos módszer, mert te nem fogod hitelesnek találni, és további magyarázatot követelsz.
Az szerintem nem vita, ha már a mások által megfogalmazott állításokat ütköztetjük.
F_Viktor
@tivoli: Példa: Azt állítod, hogy a Főtávot, az elszenvedett rezsirizsa miatt ért veszteségeit a Zemberek pénzéből nem támogatja a kormány, vagyis a rezsirizsát nem kell megfizetnünk, akkor én mit tegyek?
Bemásolom a Főtáv vezérigazgatójának jelentését, amiben ő írja le, hogy a rezsirizsa veszteségeinek 60 százalékát az adófizetők pénzéből megkapták a kormánytól kompenzáció gyanánt.

Ezzel neked mi a problémád? Az igazamat maga a Főtáv vezérigazgatója igazolja.
Ezután te jössz, hogy hitelesen igazold eredeti véleményedet, vagy cáfold meg a Főtáv vezérigazgató szavait.
Ez a vita!
tivoli
@F_Viktor: ma, 19:42
Mi van? Ennek nézz utána légyszi. Hol foglalkoztam én rezsikérdéssel?
F_Viktor
@tivoli: Azzal indítottam, hogy "példa:"
tivoli
@F_Viktor: Rossz példa. Csak olyasmiről vagyok hajlandó vitázni, ami vitatéma. Ez pl. nem az.
F_Viktor
@tivoli: Nem is erről akartam vitázni, ez egy mai, téged nem érintő példa volt.
szöszmösz
@F_Viktor: Félre értettél. Egy hajóban evezünk.:)
F_Viktor
@szöszmösz: OK, én is csak annyit mondok, hogy itt most nem törlesztésről van szó, hanem csak Orbán olyan pártkatonát küldött az EB elé, akinek ki lehet osztani a Vezérnek szánt sallereket.
Gondolom Juncker is kárörvendve vigyorog Orbánon :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.