Az biztosnak látszik, hogy a nagyvárosi polgármesterek, megyeszékhelyek többsége – a függetleneket leszámítva – a következő ciklusban is fideszes lesz, de van néhány hely, ahol javíthat a baloldal.

A becslések szerint  három-négy megyeszékhelyen lehet esélye ellenzéki jelöltnek, Szegeden, Miskolcon, Nyíregyházán és Salgótarjánban. Az Ipsos közvélemény-kutató szerint szerint a megyei jogú városokban a választópolgárok 54 százaléka a kormánypárti polgármesterjelöltre, 26 százaléka pedig az ellenzékire szavazna – írja a Blikk.

Mutatjuk, hol lehet esélye a baloldalnakGrafika: Blikk

A Nézőpont Intézet szerint kilenc kerületet is elvihet a baloldal, így csak 14 fideszes polgármester lenne Budapesten. A Fővárosi Közgyűlésben kormánypárti többséget várnak a közvélemény-kutatók.

"Az ellenzék legfeljebb néhány szépségtapaszban reménykedhet: 2010-ben mindössze egy megyei jogú városban nyert, most pedig három-négy helyen is esélyük lehet – mondta a lapnak Boros Tamás, a Policy Solutions ügyvezetője.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
Azért elég fura a cím... Hol lehet esélye?...bárhol...ahol elmennek és többen szavaznak rá...de ha bedőlnek a címnek és maradnak otthon? Hát akkor igen...a baloldalnak esélye sem lesz...
bundi
Azért elég fura a cím... Hol lehet esélye?...bárhol...ahol elmennek és többen szavaznak rá...de ha bedőlnek a címnek és maradnak otthon? Hát akkor igen...a baloldalnak esélye sem lesz...
lajospapa
A választások után egy k..va szót se szóljon, aki nem ment el! Egyik oldalon se!
Desischado
@lajospapa: Igazad van! Ha otthon lapít, mint áprilisban, akkor nincs joga szövegelni senkinek sem! El kell minél több embernek menni szavazni, mert sohasem lesz vége ennek az ámokfutásnak, és a végén az ország is, és az emberek is gallyra mennek! Nem értem, hogy sok ember miért közönyös! A baloldal ugyan gyengén muzsikál, de most azt kellene nézni, hogy összefogjunk, külömben tényleg évekre itt marad a maffia banda a nyakunkon! És utána meg a jobbik, ami szintén katasztrófát jelent! Ébresztő, emberek, amíg nem késő!!!
mate03
@Desischado: Nem csak közönyös,hanem fél! Sok ismerősöm van,aki azért nem akar,szavazni mert attól tart hogy a gyerekének vagy az unokájának árt, ha nem a (fideszre) szavaz! Hiába beszélek nekik,félnek! Idáig jutottunk.
Desischado
@mate03: Elég baj az! Azt kéne megérteniük, hogy a szavazófülkében EGYEDÜL VANNAK, SENKI SEM TUDJA ŐKET ELLENŐRIZNI! A szájukkal legyenek buzgó fideszesek, a fülkében meg a kutya sem tudja ellenőrizni őket! De ehhez ész is kéne, már ne haragudj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.