Leginkább a jól képzett fiatalok vándorolnak ki Magyarországról derül ki egy friss, minden korábbinál pontosabb kutatásból. Mintegy 350 ezer olyan kivándorolt magyar élt 2013 elején a világban, akik 1989...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@karma1: ma, 13:01
Csakhogy úgy néz ki, hogy az angolok nem nagyon akarnak románt, ukránt befogadni, mert azok azok a kevésbé képzettek, akik ott sem kellenek, s ők nem is annyira munkáért, inkább a jobb szociális háló miatt mennek oda. Ha van is kivétel, szívesen veszik őket egy kalap alá.
Viszont egy magyarnak, lengyelnek bizalmat szavaznak, még ha innen is mennek léhűtők.
karma1
@tivoli: Lajkoltalak, mert a fele annak, amit irsz, igaz (az angolok valoban nem szivesen fogadjak be a kepesites nelkuli munkaerot), de mar regebben irtaam egy masik hsz-ben, hogy a kulfoldon munkat vallaloknak CSAK az egeszseguggyel kapcsolatos konnyiteseik vannak, de NINCSEN szocialis halo olyan ertelemben, amire Te gondolsz...
NINCS pl. munkanelkuli segely egy magyar szamara,(sot semmilyen mas, nem brit allampolgar szamara sem!) ha nem talal munkat, - ekkor bizony haza kell jonnie az illetonek a munkavizuma vagy munkaengedelye lejarta utan, mert kereset nelkul csak lopasbol tudna magat eltartani, az pedig ott is buncselekmenynek szamit.

A legutolso mondatod tokeletesen igaz.
tivoli
@karma1: ma, 13:29
Azok elmondásából ismerem az ottani lehetőségeket, akik még a Gyurcsány kormány idején kalandoztak ki Angliába. 3 hónap után kaptak letelepülési és munkavállalási engedélyt, s utána ha egy kicsit is dolgoztak, komoly ellátmányt kaptak munkanélküliként. Továbbá szociális segélyt, gyermekgondozási, vagy családi pótlék, vagy mifene címén annyi fontot, hogy több bevételük lett, mint akik dolgoztak és adót fizettek.
Volt is olyan gondolata sokaknak, hogy érdemes ám oda menni, családot alapítani, de az nem jutott eszükbe, hogy bármikor kiebrudalhatják őket, oszt mehetnek haza.
pbalage
@tivoli: én úgy hallom, hogy nem nagyon csípik a magyarokat, az a mondás járja, hogy "A magyar az a román, amelyik szomorú."
Mondjuk ezt csak mondta valaki, hogy ez a vélemény, így nem tudok általánosítani, hogy valóban ez-e.
Az viszont tény, hogy most már nem csak a java megy ki, hanem azok is, akik itthon éheztek, és eddig sem éltek jól, és eddig is a segélyekből éltek.
Hallották, hogy ott van segély.
Cameron ezt meg nem nagyon díjazza.
Meg is tudom érteni.
tivoli
@pbalage: Nem jól hallottad, s az ilyen félrehallókból lesz a rémhírterjesztő!
Az biztos, hogy akik 8-10-12 évvel ezelőtt mentek ki, és úgy, hogy dolgozni akarnak, mind megtalálta a helyét. A nyavalygó léhűtők meg itt se, ott se kellenek.
pbalage
@tivoli: oké, azért mondtam, hogy nem tény, csak hallottam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.