Homogén szakképzési intézményrendszert szeretne kiépíteni a Nemzetgazdasági Minisztérium, a tervek szerint a szakközép- és szakiskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ rendszeréből a minisztérium fenntartásába kerülnének át – mondta Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár.

A Pénzcentrum cikke szerint azokról a tervekről is beszámolt, melyek szerint a gimnáziumokat leválasztanák a szakközép- és szakiskolákról, és a szakképzésben résztvevők arányának növelésével párhuzamosan a távlati célok között említette meg a gimnáziumi létszám korlátozását is.

Visszaállítanák a gyakorlati oktatásvezetői munkakört, az iskolai rendszerben pedig megerősítenék a szakoktatói szakmát, ezzel együtt a tanárképzésbe kötelezően beleépítenék a felnőttképzési tartalmat – rögzítette a szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Nagyon helyes! Majd az újszülötteket futószalagra teszik, a Ng.M.és a KLIK emberei meg irányítják, merre mehetnek: pöttyös seggűek jobbra, mélymagyarok balra,
félázsiaiak középre, familiárisan pigmentáltak előre, narancssárga pelusosak fölfelé...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
Majd Soros támogatja a fiatalokat, mint Orsóst.
m.macskosz
@Bercifiu: "1977-ben Székesfehérvárra költözött családjával, itt végezte középiskolai tanulmányait a Teleki Blanka Gimnázium angol nyelvi tagozatos osztályában."
Akkor még elég volt az MSzMP-s felmenő ahhoz, hogy GIMNÁZIUMBA mehetett,
Soros csak utána jött! :)
Nil
Hitler egyik célja az volt hogy bizonyos emberek csak annyit tanuljanak amennyi a munkájuk elvégzéséhez kell - mint anno a négy elemi
Majd biztos kiválogatják ki érdemi meg hogy tanuljon ha hülye is hozzá, de a szülők jól teljeítenek a pártban
nemjoezigy
össze-vissza beszélnek ezek. A múltkor ov a szakképzés fontosságát emlegette (ahhoz leírtam, hogy előttük az úgy működött, ahogy most kitalálták és, hogy meg kellene fizetni a szakmunkásokat, akkor lenne utánpótlás).
Más:
Most voltam szakközépiskolai szülői értekezleten, kiderült, hogy nincsenek szakkönyveik, mert nem fért bele a 12 ezer Ft-os keretbe! Tanuljanak a gyerekek!
Vizual
De most miért háborogtok ? Hiszen Kósa is kiszámolta ha cserél akkor a régi ár marad. Nem kell többet fizetni a csere miatt. Szóval ! Ha már a NAV itt olvasgat és innen szedi az infokat nézze már meg ezt az ügyletet is. És tudjátok már, hogy ezekkel a 30 éve jogászokkal miért kerültünk e bbe a helyzetbe. Mert fingjuk nincs a joghoz. Ideje ujra diplomáztatni őket. Nyilvánosan. és egy kis matek a jelenlegi elsős általánosból sem ártana.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.