Jelentős megszorítások ugyanis csak alsó szinten várhatóak, miközben a legfelsőbb szinten soha ennyi fejes nem dolgozott, mint most – írja a Blikk.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke kedden azt mondta, jó lenne a felére csökkenteni a bürokráciát, a szerdai Magyar Közlöny szerint azonban újabb három helyettes államtitkár kinevezéséről számolt be. A lap azt írja, most a Szijjártó Péter által vezetett külügyi tárca bővülhetett.

A kormány spórolna az okmányirodákon és a kormányablakokon. A tervek szerint nem lenne minden járásban kormányablak, és a nyitvatartási időt is rövidítenék, ami fenyegetné az ügyintézők munkahelyét.

Viszont az állami vezetők leépítéséről azonban egyelőre semmit sem lehet hallani. Pedig már 53 államtitkár van, a fizetésük havonta 997 ezer forint. A helyettes államtitkárok száma pedig a napokban elérte a százat, az ő havi bérük bruttó 750 ezerforint, a miniszterek 1,1 milliót visznek haza.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Naná! Hisz a csókosok nem értenek semmihez, dolgozni nem akarnak , ugyanakkor kell nekik a magas beosztás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Naná! Hisz a csókosok nem értenek semmihez, dolgozni nem akarnak , ugyanakkor kell nekik a magas beosztás.
volvós
A kérdés már csak, hogy ki fizeti be ezeket a milliókat ,
hogy fenn tudjuk tartani az " álomtitkárokat" és a sleppet ???
m.macskosz
@volvós: Megkurtítják/megvonják a segélyeket>>>
>>>az egekbe szökik a megélhetési bűnözés>>>
>>>s végül:
"...és aki száz meg százezert rabol,
bírája lészen annak, akit a
szükség garast rabolni kénszerített.
m.macskosz
...meg, ..., ... ... ! ...is, ... a ... és ...!
m.macskosz
Orbán imádók, fidesz fanok!
Halljuk, ehhez mit szóltok?!
human
Nem lepődök meg rajta. Aki figyelt az tudta, hogy melyik réteg pártja a fidesz.
Hogy miért is szavaz sok nehéz sorsú a fideszre? Volt itt egy videó egy nővel aki a fideszre akart szavazni. De a riport során kiderült, az a polgármester jelölt akire szavazni akar nem is fideszes és akinek a teljesítményével nem volt megelégedve, na az fideszes. Hogy is állhatott elő ez a lehetetlen helyzet? Hát úgy, hogy a propagandával a fidesz elhitette az emberekkel, hogy ami rossz történik azért a EU és az ellenzék a felelős. Tehát mivel a hölgy az aktuális polgi munkáját rossznak találta azt hitte, hogy ellenzéki és ezért akart a fideszre szavazni. Úgyhogy aki itt a fidesz ellen labdába akar rúgni az sajnos szintén csak a propaganda eszközével győzhet.
perfekt
@volvós: szia---07:37 re. Csak nézd meg---mennyi euró érkezik hazánkba--lesz mit szétosztani--és ha nem--akkor kirázzák zsebeinkből, még az apró pénzt is.
picike
tanulj tőlem ami nem a te pénzed azzal ne foglalkozzál kár!
tivoli
@picike: ma, 11:01
Ez a leghasznosabb tanács, ami létezik. Megfogadni nagyon érdemes, saját nyugalmunk érdekében!!! :-))
picike
@tivoli: bizony igaz ebből soha nincsen se harag se támadások ha betartjuk
human
Akkor lehet, hogy Szijjártót felmosóvödörrel látjuk majd egyszer a parlament folyosóján, mert kirúgták a takarítókat?
soljanka
Kicsiben is így megy. Nálunk az iskolában 70-ből 21főt elküldtek, majd csináltak még egy helyettesi státuszt.
Yoda69
Megvan a hatalom, most mar lehet szabadon szivatni az embereket.
m.macskosz
@m.macskosz: Ismételten érdeklődöm:
"Orbán imádók, fidesz fanok!
Halljuk, ehhez mit szóltok?! "
szandokan
@m.macskosz: Mit kellene szólnunk? Amikor egy ügy eltart egy évig is sokszor (sima hagyatéki mondjuk), akkor vajon minek kell annyi ember ügyintézőnek? Ülnek az ablakoknál órákon át úgy ráadásul, hogy senki nincs (múlt héten voltam Csabán az okmányirodában, és szinte senki nem volt addig a fél óráig, amíg ott voltam). Közmunkások viszont még kellenének, főleg olyan, aki dolgozni is hajlandó a felesek mellett, mert marha lassan készül el a járda...:-)
m.macskosz
@szandokan: Na, ez korrekt volt, hogy reagáltál, de gyorsabban épülne,
ha egy évre--kvázi felajánlásként a szegényekkel szolidarítva --az összes
államtitkár és helyettes ingyen csinálná a járdát! :)
Az sem lenne baj, ha sok az ügyintéző, ha van értelme a munkájuknak:
például egy pillanat alatt kimutatnák, milyen összefüggés van egy-egy
állampolgár adózása, jövedelme, bankbetétje, átutalása...között.
human
@szandokan: Kérj előre időpontot az automatánál, de már az interneten is megteheted. Rengeteg időt megspórolsz magadnak, ha letöltöd és előre kitöltöd a nyomtatványokat.
human
@m.macskosz: A vagyonosodás és a bevallás közti eltérésekhez ma már nem kell ember. Egy adatbázis-lekérdezés pár másodperc alatt kiköpi, ha mondjuk a jövedelmedből nem telhetne 60 m2-es medencés luxusingatlanra. De ugye egy ilyen automatikus lekérdezés nem érdeke az okosoknak, mert a programot nem lehet korrumpálni.
m.macskosz
@human: Tudom ám én, hogy technikailag ennek nincs akadálya,
de ez egyik politikusnak sem érdeke, mert akkor könnyen lehet,
hogy a "birkák" mégiscsak elindulnának rendet tenni.
human
@m.macskosz: Ha nem mondják idővel azt, hogy na már eleget loptunk és mától csak tisztességesen, akkor garantált, hogy a vidék is felgyűri az inge ujját és akkor a hatalmasok megkóstolhatják a munkától kérges tenyereket.
Nil
amit én tapasztalok. egyre kevesebb az ügyintéző, aki hogy megtarthassa a munkahelyét már nem 8 órát dolgozik hanem lényegesen többet.
és lényegesen több papírt kell kitölteni és olyan adatokkal amire szerintem semmi szükség, viszont bármilyen csalásra alkalmas. Pl munkánál-adószám , taj-szám, személyi igazolványszám, bankszámlaszám, nem kötelezően telefonszám és emailcím - ezzel már bármit meg lehet tenni.
Desischado
Akkor magukon kezdjék a spórolást! Persze erről hallani sem akarnak!
Szandokan, te nem voltál még kint a tűző napon, vagy nem verted a jeget egész télen. Tudod, nem lenne baj, ha nem gondolnád azt, hogy a közmunkások mind csak a napot lopják. Meneteltél te már hosszú órákat? Volt hogy szinte sántítottál, annyira fájt a lábad? És a legfontosabb. A közmunkás éhbérért? ÉS az a járda hamarabb is készen lenne,hogyha te is jönnél a "hontayákkal segíteni
szandokan
@Desischado: A közterületen ne én csináljak már járdát. Egyébként nagyon tévedsz, ha azt hiszed, én nem dolgozok a tűző napon, elvégre a kertemet nem szívesen bíznám másra nagyon. Jeget még tényleg nem vertem, de majd bepótolom:-)) A közmunka azért van, hogy ne otthon a segélyből tartsák el az embereket, és tudod aki képes munkát találni, az közben majd fog is. Ja, és sántítottam is már, legutóbb pinyó után fájt a bokám...A lényeg pedig, hogy miért kelljen nekem a tűző napon dolgozni, meg jeget verni, ha jóval többre is képes vagyok?
varrólány
@szandokan: 12:30 Tudjuk hogy többre képes vagy! :-)) Mindenki a saját területén képességeihez mérten teljesítsen jól. A közmunkásokat sokan lenézik , pedig a városok látványképén igen sokat dolgoznak. Minden féle időjárási körülmények közt, és aki megszólja őket hogy sokat pihennek az próbálja ki hogy milyen a közmunka.
Tekla
@human: De miért is kell oda menni? főleg nekünk mozgáskorlátozottaknak, és nincs ám akadály mentesítve. Ahol a rokkantak parijait intézik ,egy régi épület emeletén van , se lift se rámpa , miközben a hivatal többi része földszinti akadálymentes. :) Bonyhád volt pottápi képviselő földje!
Toby
Qrwa jó ! Az okmányirodák eddig is akadoztak ! Még több parazita büdös dög kell !
szandokan
@varrólány: Amit én nagyrészt láttam eddig közmunka címén, az annyi volt, hogy két feles között kicsit dolgoztak, 11-től 13 - ig ebédszünetet tartottak, majd kettőkor el is tűntek. Az a néhány méter járda ma lett kész, pedig még a választások előtt elkezdték. Még azt sem mondhatnám, hogy a jó munkához idő kell, mert még a vak szemét is bántaná a végeredmény...
varrólány
@szandokan: Nem egy helyen járunk, de biztos úgy van ott ahogy írod. Itt is van járda rakosgatás szinte az egész városban. Én úgy látom haladnak hát persze nem lesem őket mikor mennyit nem dolgoznak, vagy meddig ebédelnek.
Van ahol tényleg lassabban haladnak , hát attól függ milyen a brigád munkához való állása .
pbalage
@szandokan: te is támogasd őket bőszen, a közmunka a jövő záloga.
(az ilyen oktatás, meg esetleg valamilyen normális életérzés dolgokat meg ne említsd nekik, mert a végén még rosszul jössz ki belőle)
szandokan
@pbalage: Még mindig jobb, mint otthon ülni segélyen.
szandokan
@varrólány: Sokaknak nem tetszik az én hozzáállásom a dolgokhoz, és ezt valahol meg is értem. Viszont soha nem tágítok abban a tekintetben, hogy dolgozni mindenki képes, legyen 8 általánosa, vagy 3 diplomája. Sok emberből maga az akarat hiányzik, megelégszenek azzal a tudással, értékekkel, amennyijük van, és eltengődnek belőle. Ez nem lehet életcél, egy ember sokra lehet képes, csak ezért tenni is kell. Nem kell ahhoz feltalálónak, igazgatónak lenni, hogy valaki dolgozni tudjon.
Desischado
@szandokan: Először is, mi az a pinyó? Másodszor, tudod, hogy nem arra gondoltam, hogy te is csináld, hiszen feltaláló és üzletember vagy. Hanem arra, ha kipróbálnád, talán másképp beszélnél. De ha te a kertedben dolgozol, amit szivesen csinálsz, mint írtad, az azért más, nem igaz, mintha kényszerből kell kint főnöd. És a közmunkával semmi baj sem lenne, ha teljes bérért dolgozhatna a közmunkás, Nekem, és sok ismerősömnek semmi baja nem volt a közmunkával addig, amíg ugyanolyan munkavállalónak tekintettek bennünket. De remélem, abban egyetértünk, hogy ez így nagyon igazságtalan! Ami a segélyt illeti, szivesen venném az ilyen megjegyzések hallatán, ha kipróbálná egyszer ezt az állapotot a kedves bíráló, nemcsak neked mondom. És aláírom, vannak lógósok a közmunkások között, de a legtöbbje rendesen dolgozik. Tudod, ellenőriznek bennünket, és a zsákok sem maguktól telnek meg. Ami a jég verését illeti, elég lesz, ha megemelsz egy jégcsákányt, hogy mennyi súlya van. Én ennek köszönhetően bajlódok azóta is a csuklómmal, ha egy kicsit is megerőltetem, azonnal fáj, És lécci, ne gúnyolódj, nem öröm közmunkásnak és szegénynek lenni. Sokszor írtam már, neked nincs fogalmad róla, milyen helyzetben vagyunk, te csak hírből ismered azt a csónakot, amiben az én rétegemnek ülnie kell, önhibáján kívül. Kicsit több humanizmust is tanusíthatnál. Jó lenne, ha valahogy megértenéd, hogy nem öröm szegénynek lenni, és nem mi kértük ezt a helyzetet, kitörni belőle pedig szinte lehetetlen, ahhoz csoda kéne!
Az alsó komiddal nagyjából egyetértek, csak ott van a gond, hogy nem az akarat hiányzik, hanem a lehetőségek, és a munkahely!

@varrólány: A szivemből szóltál, és nagyon igazad van! Köszönöm!
radios45
@varrólány: Igen sajnos így van,
Nálunk a közmunkások egy része kb.4brigád, belvízelvezető árkokat tisztít, de nemcsak kitakarítják az átfolyókat, hanem feleslegesen kimélyítik, k helyen a gödör alját, 15-20cm, földet ásnak ki, ezek után van egy kis eső, nem tud lefolyni a csapadék, hanem megáll, rengeteg szúnyog muslica születő helyévé válik, +van ahol az áteresz is megsüllyedt emiatt.
A segélyezést a kormányzat megakarja szüntetni, egyetlen gombnyomással, és mindenkit aki él és mozog közmunkára kényszerítenek,
Én pl. egy iskolában vagyok karbantartó, kivételesen jól jártam, előző évekhez képest, nem kell kaszálni, fákat kivágni felrakni, a nyári melegben, a téli hidegben, a gátőrháznál, stb.
Szerencsés vagyok mivel villanyszerelőként tartanak számon, ezért megkapom a in.bért, nem vagyok kint az időn, a fa leveleket, ágakat viszont össze kell szedni, az utcán a placcon, mindennap.
Irigykednek is rám az itt dolgozó takarítónénik,/szintén közmunkások/ mindig pletykálnak rólam, egyet s"mást, de ez legyen a legnagyobb örömük az életben.
radios45
@Desischado: úgy van, 100db.jól fizetett milliomossá vált , semmirekellő ingyenélő, megélhetési államtitkár.
Én átcsoportosítanám őket, egy kis téli közmunkaprogramra, ki a távolabbi gátőrházhoz, havi 50600ft,ért , dolgozhassanak ezek is,/kóstoljanak bele/ és ha nem vállalják,nem bírják, akkor mehetnek a levesbe, segélyt vagy más juttatást nem adnék nekik, éljenek meg ahogy tudnak.
varrólány
@radios45: 08:12 Dolgozókkal vigyázni , ha irigykednek árulkodhatnak vagy kitalálhatnak bármit amiért felmondhatnak neked.
Univerzális embereket régebben is jobban becsülték, vagy ha nem is de mindig volt munka és én is több géptípuson dolgoztam .
Nálunk betonozva van az árok , de én takarítom ilyenkor ősszel a levelektől. Intézményeknél más persze ott a közmunkásokkal végeztetik el.
varrólány
@szandokan: 23:58 Az akarat kevés ha nincs munkahely vagy csak 3 hónapig ! Ez a bizonytalanság öli fel az embereket, meg a pénzek igazságtalan elosztása ami felháborító. Míg a szegényebbektől sajnálva van minden fillér addig a kormány emberei rakosgatják a zsebükbe a pénzt.
Nézd meg a városokat szinte mind a turizmusra a látványra épít. Az hogy a lakosság miből él meg az már nem érdekli a vezetést , csak a főtereket vikszolják ,legyen mivel dicsekedni.
csa-csa
"A dolgozókat leépítik, a fejesekből több lesz"
MIKOR VOLT EZ MÁSKÉNT!?
szandokan
@radios45: Honnan állapítod meg, ki az ingyenélő, és ki a munkájából milliomossá vált ember?
szandokan
@varrólány: Mondjuk nálunk is szép lett a főtér, de az EU erre adta a pénzt, ezt sem árt tudni.
varrólány
@szandokan: Tudom itt is sok mindent az Eu-ból épült ,készült . Akkor meg mindegy milyen párt vezeti a várost !:-))
Szegedről olvastam hogy vannak akik elmennének onnan mert maradt Botka mások meg oda mennének mert itt meg a Fidesz győzött. Vannak akik képesek lennének dacból elmenni családot ,barátokat hátra hagyni , sőt lehet még munkahelyet is. A lényeg hogy élhető városok legyenek , persze szerintem . És nem szabadna hogy ennyire megmérgeze a tudatot a létet a politika.
radios45
@szandokan: munkájából milliomossá vált ember nem sok van Mo-on,
Egyébként ráéreztél, mert én bizony megtudom állapítani bárkiről, amennyiben van elegendő információm, az illető személyről.
radios45
@varrólány: a dolgozókkal vigyázni, na ezekkel a takarítónénikkel igencsak határozottan kell beszélni, mert nagyon férfias a stilusuk, keményen vissza kell szólni, mert különben nyálas kis senkiházinak tartják az embert, főleg ha csak 4-5hónapja van ott, és ért sok mindenhez.
Egyébként az egyik állandós nőt, aki már 6éve van az iskolában, teljesen kiidegelik,lefárasztják, a napi szinten való cseszegetéssel,ok ok nélküli kritikákkal.
Van 1-2bunkó elvált közmunkás csaj, na ezek észrevették hogy érzékeny a drágám, könnyen sértődik, ezért jobban rászállnak, amikor idejük kedvük úgy hozza.
Engem nem küldenek el, mert rendesen elvégzem a munkámat, azonkivül az igazgatónő se ad a pletykákra, annál sokkal intelligensebb emberismerőbb alkat, ráadásul alig találtak több szakmával rendelkező egyént, mármint a munkaügyi kp. a nyár elején, nem volt jelentkező, egyedül én vállaltam el.
Most ár kezdem érteni a miértjét,
szandokan
@radios45: Ja, úgy már nem nehéz, ha információid vannak, és főként hitelesek. Én azt hittem, ha kiszáll egy jól öltözött ember egy Lexusból, te máris tudnád, hogy egy csaló, tolvaj. Az átlag magyar ugyanis így ítél.
pbalage
@szandokan: nekem speciel volt egy cigány ismerősöm. Mindig ideges volt (nem rám, mert én nem bántottam), de hogy a buzeráns magyarok mind a cigányok ellen vannak.
Mondom neki hogy "de hisz 400 évig erre játszottatok!"
Namármost a vityának sikerült megutáltatni a cigányokat 4 év alatt.
Sokkal jobban teljesít az összes többi cigánynál.
Desischado
Sajnos, mindig a kétkezi dolgozókon csattan az ostor. Egyszer látnám már, hogy a herék közül küldenek el!
adrenalink
@szandokan: tegnap 19:17-re Csak arra adhat pénzt az EU, amire kérik...
varrólány
@radios45: 19:51 Nagyjából tudom milyenek a nők meg hogyan tudnak viselkedni, hát tényleg !:-))
A jó szakembereket meg kell becsülni. Aki igazán szereti a szakmáját vagy igazán van motivációja a probléma megoldására az olyan már sajnos egy re ritkább. a fiataloknak nincs gyakorlatuk , még ha lenne nekik való állás , olyanokat nem igazán alkalmaznak aki önállótlan vagy gyakorlatlan.
De ha sose tudja elkezdeni a munkát nem is értem hogy lesz "mester "belőle? Nekünk is van olyan ismerősünk aki már 5 méterről megmondja hogy azt már nem lehet megjavítani . Szóval még a szikra is hiányzik a gondolkodáshoz!
tivoli
@Desischado: ma, 02:23
Tudod kedves, ha a herét elzavarják, nem biztos, hogy az jó a kétkeziekre nézve. Jön egy másik here és hozza a saját kétkezijeit.
kukac50
Minek kell annyi államtitkár tanácsadó?
Küldje el Orbán azokat azon spóroljon ne a szegényeken.
Meg ne lopjanak !
Desischado
@tivoli: Van benne valami, de amit orbán és a bandája művel, nemcsak velünk, az mindenen túlmegy! Lentebb kukac50-el nagyon egyetértek!
tivoli
@Desischado: ma, 20:27
Orbán és bandája azért még sincs ott mindenütt. És ha nem azt lesnénk mindig, hogy mit csinálnak, talán meg is tudnánk nyugodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.