Olyan körülmények osztott ki 1,3 milliárd forintot amerikai lobbizásra a magyar Miniszterelnökség, ami ronthatta is a magyar pozíciót Washingtonban. - Péntek reggel derült ki, hogy az Egyesült Államok kormánya példátlan módon több magyar állampolgár beutazási engedélyét vonta vissza/tagadta meg. - Az amerikai külügy állítása szerint korrupció gyanúja miatt büntetik a magyarokat. Ezzel mélypontra jutottak a magyar-amerikai kapcsolatok. - Még az amerikai intézkedés előtt nyert 1,3 milliárd forintot közbeszerzésen a kormányközeli Századvég, hogy két amerikai céggel együtt javítsa Magyarország megítélését az Egyesült Államokban. - Nem lesz könnyű dolguk. Orbán Viktort első kormányzása elején, 1998-ban még kifejezetten kedvelték Washingtonban. Akkor Clinton elnök fogadta az Ovális Irodában, 2001 májusában pedig valamivel távolságtartóbb hangulatban ugyan, de George Bush elnök is találkozott vele. A 2010-es választási győzelem után viszont már egyáltalán nem volt...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Na így kell az ablakon lendületből kidobni 1,3 milliárdot.
joopapa
"Még az amerikai intézkedés előtt nyert 1,3 milliárd forintot közbeszerzésen a kormányközeli Századvég, hogy két amerikai céggel együtt javítsa Magyarország megítélését az Egyesült Államokban" Na ez ajvé de jól sikerült a századvég fityesz közeli cégnek, ahol a g fodor gabika a stratégiai igazgató :-))) De abból a 1,3 milliárdból jutott is maradt is a századvégnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.